Tjejkris

Jag har ingenting att ha på mig och den enda som kan hjälpa mig är iväg. Jävla Nils.

Nyår och avskuren fingertopp

Nej, fullt så allvarligt är det inte. Men ändå, det gjorde ont. Skulle skära potatis som jag ska steka sen. Sätter kniven i potatisen, hugger till och känner hur kniven går in i lillfingertoppen. Aoch.

Innan maten ska jag plugga lite och därefter käka och göra mig iordning! Ikväll är det fest!

Såhär länge har..

Såhär länge har jag inte varit uppe på en vecka. Känner mig vansinnigt trött, trots att jag sov en timme när jag kom hem. Jag skyller allt på förkylningen, som för övrigt håller mig i ett järngrepp. Om det fortsätter såhär kommer jag ha tappat rösten tills imorgon. Yey.

Har pulat med examensarbetet ikväll, det ska skickas in den femte och känns mer eller mindre klart. Presentation, redovisning och opponering kvar, sen avslutning den 14e. Oh, ljuva önskedröm.

Krasslig

Näsen är täppt från hjärnbalken och ner, halsen ömmar när jag gäspar (!) och jag har fått extra jobb imorgon. Nils ska ha pizzakväll med några kompisar ikväll och jag tänker krypa ner i sängen med en full vattenkokare, massa te och honung och en mängd frukter bredvid mig och min sudokubok. 

Känner mig lite tung idag, som om huvudet inte alls är mitt huvud utan ett gigantiskt betongblock som ska bäras upp av en tändsticka. Hoppas jag blir frisk av kvällens vitaminkick. Jag får inte bli sjuk till jobbet och absolut inte till nyår.

Herrejävlar

Jag har fått jobb. På riktigt. Ett riktigt jobb med start vecka tre.
Jag slutar i sjukhusstädet den 7e - vecka 1, har presentation av examensarbetet den 10e - vecka 2, redovisning 12e - vecka 2, avslutning 14e - vecka två och börjar på jobbet 17e - vecka tre. Sinnes.

Jag håller på att bli vuxen..

Det firar vi med kalaspuffar och tecknat!

Förresten

Jag sökte ju en massa kurser inför våren. Sådana man kunde läsa under tiden man arbetar. Jag har kommit in. PÅ ALLA! Jag sökte mängder på småpoäng för att få tillgång till en och neka resten. Nu är visst alla mina.. Måste ringa LNU.

Den värsta bloggtorkan någonsin

Nu är det illa. Fem dagar har gått, eller är det kanske fyra? Det spelar ingen roll, det är mycket.

Det värsta är ändå att det inte är mycket som har hänt. Julen har kommit och gått och varit fantastisk med min underbara älskade familj. Jag har pluggat, jag har jobbat, jag har sprungit på ärenden och gjort en massa måsten. Vi har spelat massa spel och tagit tillvara på den lilla tid vi haft att andas och bara vara.

Idag var jag tillbaka på jobbet och fick ensam ansvara för två 100%-tjänster. Två områden som ska ta hela dagar att
göra skulle jag göra på en dag. Och imorgon är det samma sak. Det är stressigt, det går fort, men det är skönt för dagen springer förbi.

Ikväll skulle jag träffat Carro, men så blev hon sjuk. Istället bjöd vi in Emma och Karl för käk, men så kunde inte dom. Istället pluggar jag klart det sista för examensarbetet, skickar in det för bedömning innan den slutgiltiga bedömningen och sen sätter jag mig i soffan.

Vi ska förresten käka min specialkyckling idag. SötNils beställning.

Sparlåga

Igår var jag hög på socker och kunde inte sova. När jag väl somnat vaknade jag en gång i timmen och var klarvaken. När klockan ringde var jag stendöd. Hur lyckas man alltid sova som bäst just när den fan ska ringa?

Bilen kom loss, jag kom iväg, jag jobbade och jag kom hem. Fick till och med samma parkering igen. Jag gillar den, det är bara jag som kan parkera där.

Jag är dödens trött men har ingen tid att vila. Hälften av tvätten körs, andra halvan tar jag imorgon. Jag ska helst ha gjort matlådor tills imorgon innan läggdags, plugg bör vara gjort (kommer inte hinnas, får ta det typ annandagen eller mellandagarna), jag ska duscha och jag ska göra mig iordning. Halv sju ska vi äta middag med Nils familj på Antons.

Efter det ska jag sova.

Bakar trillingnöt..

Bakar trillingnöt med Hanna. Jag bakar, hon slickar chokladskålar.

Parkeringstrubbel

Jag skulle hem till mina föräldrar och kissa av hundarna. Inga problem tänkte jag, jag tog ju en plan parkering sist, jag kommer loss. Jag kommer inte loss.

När bilen äntligen börjar flytta på sig springer en postanställd, som missat mina försök att komma iväg, rakt ut i vägen. Tvärbroms. Förlåtförlåt, ingen fara säger jag och så ska jag iväg. Däcken spinner. Där står jag och kommer varken fram eller bak. 

Det kommer en bil bakom som ser att jag ska lämna en parkering, han vill ha den. Både han och den postanställde puttar loss mig och jag är evigt tacksam. Kissade av mina små pyren och begav mig inåt stan igen. Ingen parkering finns att hitta.

Ett varv senare är jag tillbaka på gatan. Killen som tog över min parkering är då på väg därifrån, jag får tillbaka samma parkeringsplats jag hade tidigare.

Imorgon ska jag vara på jobbet vid sju. Wish me luck.

Igår dog..

Igår dog nätet och idag är jag segare än sirap med ett sönderpluggat huvud. Vila tills kvart i fyra, göra mig iordning, fixa käk, äta, göra mig iordning lite till och sen glöggkväll. Jag kommer däcka stenhårt ikväll.

Fråga

Carro:
kan du inte köpa en katt från kattkommando? :(

Svar:
Jag tittar överallt, men ärligt talat så är det nästan bara katter från blocket som hittills lockat.

Sitter och..

Sitter och drömmer om alla vackra katter på blocket. Har hittat ett syskonpar som är to die for. Men nej, vi har en ny soffa. Jävla soffa.

Vaknade och..

Vaknade och upptäckte att sötNils lagt tidningen bredvid mig i sängen. Jag beställde en månads gratisprenumeration, något man tydligen kan göra om man är student. Dumt att jag inte visste det tidigare.

När jag pallrade mig upp påbörjade jag frukosten och sen hörde jag någon pilla i brevlådan. Ner dimper två lappar. Hyreshöjningsbesked. Woho.

En granne..

En granne har dragit in en hund i byggnaden och förmodligen lämnat den ensam. I en timme har den ylat, skällt och bökat som en galning. Inte en optimal pluggmiljö när jag börjar känna mig förkylt klen och mesig.

Idag har..

Idag har det första julkortet dimpt ner på vår grusiga hallmatta. Åh, vad glad jag blev!

Imorse ringde..

Imorse ringde Nils kvart över nio och lät "hej, du ska upp, jag måste gå, UPP, hejdå!". Och eftersom jag, generöst nog, haft ca 15 cm att sova på inatt - och eftersom Nils hela tiden flyttat närmre för att mysa när jag försökt putta undan honom för att få plats - var jag som en däckad säl imorse. Så visst, han ringde, han väckte mg, men mitt "hejdå" sa jag i sömnen. 

Nu har jag ändå varit uppe i en och en halv timme och sitter och knaprar smörgåsar i soffan framför top model-repriser. Dagen kommer bestå av plugg och en promenad, ikväll blir det förhoppningsvis gymmet!

Det blev en..

Det blev en låååång runda på stan (läs lååååång fika och lite klädkik). Hittade tyvärr inget som lockade speciellt mycket, men köpte lite julkort jag ska skicka imorgon och en hänggrej man hänger över dörren. ALLA kläder som inte är rena nog att åka tillbaka in i garderoben men inte heller skitiga nog att tvättas har nämligen legat Ö V E R A L L T i sovrummet, vilket inte ger en harmonisk Malin. Problem solved.

Och eftersom jag är världens bästa flickvän (egoboost, egoboost) ställer jag mig nu, klockan 22.35, och fixar mat till pojkvän försenad från stockholm. Gullemig

Ska ta en..

Ska ta en sväng på stan med Hanna om en stund. Jag ska leta julklappar till mig själv som jag kan lägga undan för att sedan hämtas av mamma eller pappa. Tråkigt men sant. Jag får åtminstone det jag vill ha, plus att dessa grejerna är de enda jag kan vara hyfsat säker på att få. Resten har jag bara svaga aningar om.

Ska också bli skönt att komma ut eftersom min hals bestämde sig för att krångla igår, vilket har gjort att jag idag vaknade med halsont - därav ingen träning. Frisk luft och en promenad får räcka , om inte det onda går över till ikväll. 

Hade annars behövt träna idag, igårkväll var inte en kväll som kommer gå till historien som en av de nyttigaste. Jag svullade som besatt i chips, fet dipp, godis, glass och kakor. I min lilla inbillningsvärld ser jag ut som ett traktordäck idag. Ett snyggt traktordäck, men inte mindre ett traktordäck (jag får egoboosta mig själv ibland).

Sitter som..

Sitter som klistrad vid Biggest Loser-finalen, det är så spännande!

Dagen har..

Dagen har enbart bestått av tvätt och plugg. Vid halv sex var jag så hungrig att magen vände på sig och kliade mig på ryggraden. Då slog jag på stort med makaroner och falukorv. Sen pluggade jag en stund till och nu sitter jag i soffan och ska göra så lite som möjligt resten av dagen. Har en typ av hemmagjorda äppelchips i ugnen, ska se hur det blir. 

För övrigt är jag så sinnessjukt sugen på lakrits att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Men jag ska spara pengar, vakta ugnen och inte frysa ihjäl så jag stannar inne.

Angående inkompetenta vårdcentraler

Sandra frågar:
Vad är det som har hänt?

Svar:
Jag har haft problem med dem väldigt länge, och idag fick jag tid för att få hjälp med saker som vårdcentraler vanligtvis inte hjälper till med men som orsakar mycket problem. Kommer dit (du vet, det ligger ju verkligen "på vägen") väntar i en halvtimme (försenat, vem är förvånad?) och träffar en sköterska. Sätter mig, hon säger "Vi gör inte sånt". Jag säger "Men receptionen sa ju att ni skulle hjälpa?" "Nej, vi gör inte sånt" och där någonstans reser jag mig, tar mina saker och smäller igen dörren. 

Jag ska byta och gå privat.

Förbannad

Jag är så arg så jag skakar. Gråtfärdig är jag, så jävla irriterad. Aldrig ALDRIG A L D R I G mer ska jag befatta mig med lyckeby vårdcentral.

Rutiner var det ja..

Jag bestämde mig för nio varje morgon. Idag kom jag upp 10. Men det är Nils fel, allt är Nils fel. Jag blir arg på mitt mobillarm och det gör mig sur hela dagen så jag bad honom ringa. Han ville det, han sa det. 

Han ringde inte. Kommunikationsmiss.

Ska nog göra levergryta till middag som straff.

Konstig dag

Idag har jag haft en sådan dag då man egentligen aldrig borde stigit upp. Kroppen har känts avdomnad, nästan som att den har sovit hela dagen. Jag har inte hängt med, varit allmänt trög och nerstämd. Från det att Nils kom hem har jag pendlat mellan asgarv och storlip med ca 1 minuts intervall.

Förmodligen handlar det om mina rutiner nu under examensarbetet. Jag går upp 5.45 när jag jobbar, runt 8 när jag och Marie pluggar och runt 10-11 när jag inte har något planerat. Lägger mig gör jag mellan 00-01 varje dag oavsett när jag steg upp eller när jag ska upp dagen efter. Jag äter väldigt oregelbundet, och eftersom att jag är för lat för att fixa lunch blir det frukost någon timme efter uppstigning och sedan middag någon gång mellan 17-19. 

Tränat har jag inte gjort på en vecka, utomhus är jag när jag har ärenden (sällan) och övrig tid spenderas på asen. 

Så. Med start från imorgon blir det R U T I N E R som ska in i mitt liv. Upp senast 9 (Nils ska ringa och få upp min feta as ur sängen), träning helst varje dag (även om det bara handlar om en promenad så ska jag göra något för att få igång blodcirkulationen och piggna till i huvudet) och det ska bli såväl frukost, lunch och middag dagligen. Hjälper ni mig? Skäll lite på mig!

Irritationsmoment

Idag asade jag mig till Växjö och tillbaka för att gå på handledning om examensarbetet. När jag kommer upp möts jag av vår handledare som säger "Jag har kollat mailen hela morgonen och hoppats att ni skulle få förhinder. Jag har glömt ert arbete hemma och kan inte ge någon respons. Jag skickar det på posten, tack och hej".

Fyra minuter fick jag med handledaren och sen var det bara till att vända och spendera en och en halv timme med att åka hem igen. Bitterf*ttan i mig tog fart och jag fick öva djupa andetag. Det värsta är att hon har såväl mobilnummer som mailadresser till både mig och min skrivkompis. Men nej, hon väntar tills jag är där innan hon berättar, trots att hon vetat hela morgonen att hon inte hade något att ge oss.

Och det kan jag säga: det är inte alltid djupa andetag hjälper.

Igår blev jag 22

Dags att ställa om. Hela året när jag försökt säga att jag är 22 har jag mötts av "Är du inte alls, du har inte fyllt än". Så jag har kört på 21. Nu ska jag byta. Nu är jag bannemig 22.

Gårdagen spenderades på jobbet. Skulle städat på en psykavdelning, men ordinarie personal blev frisk så jag fick städa chefernas byggnad och kulvertarna. Mindre givande, men ändå skönt att få lite gjort. Hem och fixa och dona med tårta och grejer, Emma och Karl kom förbi för att fira mig igår. Tårtan blev vansinnigt lyckad, vi fyra klämde nästan hela. Ska baka en ny till ikväll, likadan, och då ska jag visa er hur den ser ut!

Ikväll är nämligen det riktiga kalaset, då mamma, pappa och farmor kommer förbi och firar mig. Dagen på börjades för övrigt med att cheferna från sjukhuset ringde och svor åt mig. Eh godmorgon? Fast efter ett tag klämde de ur sig att det handlade om att jag satt hela dagen på jobbet utan att klämma ur mig att jag fyllde år. Sen sa de grattisgrattis och la på. Ganska fina chefer ändå.

Herrejisses

Idag har vi varit produktiva, Nils och jag!
Jag har bakat, skött tvättstugan, fixat med gardiner och pulat och donat.
Nils har dammsugit, städat av, fixat fönsterlampor och köpt en massa sladdar och skit som behövdes.
Inte en lugn stund har det varit idag, men vi har fått det fint! Nu ska jag ge mig på bullar, sockerkringlorna (som för övrigt har size pizzafat) är klara och jag har under de senaste dagarna även bakat lussebullar och minttoppar. Ikväll ska jag göra äppel i ugn med citron och kanel. Något nytt som vi hittade och kände att vi måste prova!

Och imorgon blir det jobb igen. Passande nog ska jag vara på psyket, får jag ett bryt efter denna dagen så är jag åtminstone på rätt plats.

Idag hade..

Idag hade jag en lugn dag. Knallade ur sängen lite över tio, möjligtvis halv elva, tog några leftovergodisbitar sen igår, klädde på mig och tog en skön promenad på stan. Lämnade tillbaka 22 böcker jag lånat till examensarbetet, köpte julklappar som jag gömde i en stor bag och sen kom Nils. Vi tog en runda till och så handlade vi inför det fortsatta julbaket.
Därefter var vi hemma hos Kerstin en runda, fikade, pratade och så fick hon hjälp med saker jag ändå inte förstår mig på. Nu har jag precis kommit ur duschen, ska börja göra mina mintchokladtoppar nu. Måste ha småkakor, det är som knark!

TröttTrött

Jag har sjuka humörsvängningar.
När de ringde in mig om jobbet idag blev jag överlycklig.
Imorse när klockan ringde förbannade jag mitt dumma elände som tackade ja till det.
När jag kom till jobbet var jag återigen överlycklig.
Efter lunchen började jag längta hem men var ändå glad.
Hemkommen är jag överlycklig för att jag jobbat.
Jag måste vara dum i huvudet. Fick i alla fall jobb på måndag också, än så länge är jag superlycklig! Får se vad jag säger måndag morgon.
Efter jobbet har jag hittills handlat, skrivit ut betyg och sökt ytterligare tre jobb. Jag tänker inte gå arbetslös.

Gårdagen avslutades..

Gårdagen avslutades med julfika framför en rätt dålig film. Nils tyckte om mina kakor, jag var skeptisk som vanligt. Bara för att jag inte får dom exakt som mammas så är dom inte bra. Jag måste lära mig.
Idag är det först och främst en massa måsten på schemat. Fixa sista betygsdelen på mitt CV och skicka ut, fixa klart examensarbetets analysdel, ringa farmor och boka in henne för kalas nästa vecka och fixa matlåda till imorgon (inringd på jobbet, WOHO!).
Sedan ska jag ge mig på det roliga; baka fler kakor så jag har något att bjuda på under kalaset, eventuellt upp på stan och kika fler julklappar och saker jag kan önska mig (önskar mig förresten ett SNYGGT regnställ, riktiga vinterkängor och en bilsnöskyffel - utöver det jag önskat mig tidigare då) och så ska jag slå in de julklappar jag redan köpt. Sist ska jag träna, men det får inte bli för sent. Jag har en tidig morgondag som väntar.

Pappsen

Idag fyller min fina pappa år! Säg grattis!

Har invigt

Har invigt pepparkaksformarna jag fick av mor och far förra julen! Har bakat mängder av pepparkakor och springer nu runt med en näve nygräddat i ena handen och en flaska julmust i andra. Ute dalar snön och jag har bestämt mig för att jag ska baka lussekatter efter middagen. Juletid, lyckotid!

RSS 2.0