Sitter på nivå med sanna. Amazing grace sp...

Sitter på nivå med sanna. Amazing grace spelas i bakgrunden. Sanna: jäkla köksmusik.. NEJ, kyrkmusik.


Bal för fina babysis


Älskade vackra Karlskrona som bjuder på fantastiskt promenadväder


Aktiv fredag

Imorse gjorde jag en klassisk Malin. Vaknade lite i åtta när Nils skulle till jobbet och var kanonpigg, men så hade jag en irriterade röst inom mig som vägrade gå upp. Så halv tio pallrade jag mig ur sängen seg, irriterad och med enorm huvudvärk.

Lite i tio gick jag ut på promenad. Kom hem vid tolv, åt en rejäl frukost/mellanmål och nu ska jag snart ut och gå igen. Denna gången med Sanna och Chilla.

Alla promenader hjälper mot segheten och huvudvärken som mitt eviga omsomnande ger. Kanonskönt!

Angående de tre kommentarerna på föregående inlägg.

Emma, du är väl medveten om att IP-numret syns oavsett vilket alias du väljer?

Beslutsångest.

Jag har problem. Enorma problem.

Jag har ju tjatat i evigheters evigheter om att jag vill börja träna. Men JAG VILL!!

Problemet är det att Aktiva är dyrast, slår man ut årskostnaden per månad blir det 335 spänn - detta med studentrabatt. Men här får jag allt inkluderat, gym, spinning, gymping, ALLT. Det är inte heller jobbigt att ta sig dit fyra dagar i veckan. Övriga tre är det dock problem med både bil- och cykelparkering.

Lok&Motion har jag varit på tidigare, och trivdes som fisken i vattnet. Årskostnaden per månad kommer bli typ 220 kronor om jag går med nu eftersom man får månaderna fram till augusti gratis. Dit är det också lätt att ta sig fyra dagar i veckan och övriga tre finns det gott om bil- och cykelparkeringar alldeles utanför. Här finns dock ingen studentrabatt.

Friskis har jag också varit på tidigare, men trivdes inte lika bra. Här är det absolut billigast, då det med studentrabatt kommer sluta på 185 kronor i månaden. Här finns både bil- och cykelparkering utanför. Problemet är att det ligger så vansinnigt avsides. Förra gången var avståndet en av huvudanledningnarna till att jag la av efter halva tiden, något jag INTE vill göra nu.


Så: Vad ska jag göra?

TV-diskussion

Nils ligger och tränar på golvet och jag kikar på en internetsida för att se vad som finns på TV ikväll. Jag hittar Shanghai Knights på sexan, men har inte ännu bytt kanal dit.

Jag: Åh, Nils, det är din typ av film på TV.
Nils: Jaså?
Jag: Ja, gissa. Det är en halvlöjlig men rolig film som du ändå tycker är lite halvcool och som du alltid blir glad av.
Nils: Shanghai Knights?!

Könsstereotyper

Jag: Du, förresten, vi får hämta rabarber hemma hos oss och hos Stefan om vi vill det.
Nils: Hos båda? Schysst! Då kan ju du göra rabarberpaj.

WOHO!

Ända sedan jag kom in till Nils har hans nät legat nere och jag har underhållit mig med TV och Kungen. Skitkul.

Men nu jädra i att är det igång igen och jag är lycklig!

Släppte lös..

Släppte lös min syster med en sax i håret på mig. Hon fick trimma bort hockeyfrillan som började komma. Känns mycket fräschare nu, tack och lov.

Imorse vaknade..

Imorse vaknade jag vid åtta och var klarvaken. Vände på mig och tittade på klockan en stund för att planera dagen. Nästa gång jag vaknade var klockan tjugo över nio. Lite irriterad satte jag mig upp i sängen med kuddarna som stöd och tänkte att jag ska INTE somna om igen. Nästa gång jag vaknade var hon halv elva.

Först hade jag vansinnigt dåligt samvete och var jättearg på mig själv över att halva dagen var borsta. Men sen kom jag på en sak. Jag har ingenting att passa. Ingenting som jag måste göra. Ingenitng planerat. Varför ska jag ha dåligt samvete? Det gör ingenting att det blev så en dag. Det är okej.

Fast egentligen är det inte det. Egentligen är jag jättearg. Skräp.

Happy

Trots att dagen varit slö som fasen är jag mäkta nöjd över den.

Som grädde på moset vann jag superfina papper, på Tradera, som jag kan leka sönder mig med i min pyssellåda. Har redan 6 olika planer på hur de kan användas. Hoppas de kommer snart!

Avslutade den..

Avslutade den slöaste dagen på länge med en riktigt lång promenad med babysis. För att göra det lite roligare joggade vi i lite intervaller, tog en rusning i uppförsbacke och tävlade hem (jag vann).

Kändes som en riktigt fin avslutning.

MästerMamma

När jag var liten trodde jag inte att man fick bli förälder förrän man kunde allt. Det måste varit på grund av mina föräldrar.

Ni vet min fläck? Sminkfläcken sen i fredags som jag blev skitarg över? Skräpet gick ju inte bort i tvätten och jag mer eller mindre tvingade Nils att planera in en resa med mig till Kalmar i helgen så jag skulle kunna köpa ett nytt.

Men det är inte nödvändigt längre. Min kära mamma fick bort den!

Det handlar om att kunna allt. Även det omöjliga.

När poletten ramlar ner

Ni vet sådana tillfällen när något man tidigare bara inte vågat hoppats på och definitivt inte förstått blir verkligt? Jag hade ett  sånt moment idag.

CSN-bidrag söker man om två terminer i stöten, alltså för ett år från och med höstterminen. Innan varje sommarlov får jag hem papper som ska fyllas i och skickas tillbaka, där jag fyller i dels för termin ett och dels för termin två.

Jag fyllde i termin 1, alltså kommande hösttermin, som vanligt och tänkte inte mer på det. Går vidare till sektionen för termin två, alltså nästa vårtermin, och där är helt tomt. Finns ingenting att fylla i.

DÄR OCH DÅ gick det upp för mig att jag tar min examen i januari. Då är jag färdig. På riktigt. Jag kommer inte ha mer att läsa. Jag kommer att ha en universitetsutbildning.

Det är helt sjukt.

Har frossat..

Har frossat i passionsfrukter, ananas och mango framför Biggest Looser.
Det blir nog en TVkväll ikväll, Top Model börjar ju snart.

Lite te och sen är kvällen kalas.

Idag vaknade..

Idag vaknade jag vid halv nio. Låg en stund och tittade ut genom fönstret och såg en blå himmel. Försökte fundera ut vad jag skulle göra idag. Kom fram till att det var perfekt solväder.

Låg och läste några bloggar, kikade aftonbladet, gick upp och åt frukost och kikade i BLT. Sprang ner och tog på mig bikiniöverdelen och tänkte NU ska jag ut i solen och njuta av min ledighet.

Kommer upp till TVrummet ska öppna altandörren. Tittar ut. Grått, grått, grått och så lite grått. Happy Me.

Har istället suttit och försökt planera ett litet redovisningsmanus till den första juni då vi ska redovisa vårt traumaarbete. Har faktiskt gått riktigt bra.

Fråga

Anonym:
Hm inga äppel?

Svar:
Jo, självklart, det var därför jag skrev att det var en "äppelpajsvariant med enbart nötter, honung  och kanel ovanpå". Självklart var det äpplen med. Fast det är klart. Jag skulle inte blivit förvånad om jag glömt dem. På allvar.

För att inte glömma gjorde jag en lek av det. Jag försökte skala bort skalen på äpplena i ett svep. Jag lyckades på fyra av sex äpplen och Nils skrattade åt mig hela tiden. Själv blev jag superstolt. Det gäller att finna lyckan i det lilla.

Massa gotte!


Har precis..

Har precis slängt ihop en äppelpajsvariant med enbart nötter, honung  och kanel ovanpå. Ska bli spännande att se hur det blir. Tror dock jag råkade överanvända mig av både honung och kanel. Sånt som händer.

Sitter och myser..

Sitter och myser i soffan och kikar runt på Traderas "sista chansen"-avdelning. Tänkte se om man hittar något kul. Scrapbookkitet jag budade på är trettio kronor ifrån min maxgräns, och förlorar jag det nu blir jag tjurig. Men vill inte spendera hur mycket som helst för det heller. Vi får se.

Nils sitter och spelar TV-spel, då och då vänder han sig för att ge mig en puss eller kram. Efter maten blir det en promenad. Jag gillar denna söndagen skarpt.

Morgonens irritationsmoment

Varför ska tjuren avlivas när han var den enda i hela scenariot som gjorde rätt? Och folk undrar varför jag inte tycker om människor.

Jäkla skit.

Fläcken är kvar. Trots tvätt. Jag är irriterad och ledsen och vill bara spola tillbaka tiden och haft på mig  ett annat linne på festen.  S K R Ä P !

Isch

Vilken seg morgon detta har varit. Gårdagskvällen var kul, trots idioter. Å andra sidan - det är Karlskrona, vad kan man förvänta sig? Jag dansade inte särskilt mycket men snackade desto mer med gamla känningar.

Idag mår jag faktiskt bättre än jag förtjänar, men ska ändå ha en lugn och fin kväll ikväll. Tänkte se om tvättstugan är ledig, en kompis råkade spilla smink över mitt nya linne så jag är lite småhysterisk över att det måste bort pronto.

Vi lyxade..

Vi lyxade till det och åt på Royal Thai idag. Sitter nu och smakar en Mojito och känner att den är i desperat behov av is. Blir förmodligen Passoa ikväll.

Åh, just det.. jag ska på fest. Äntligen och woho på det!

Nils går omkring och hostar.

Jag: Oj?
Nils: Ah, jag satte halsen i vattnet. Eller nej, saltet i ögat. NEJ! Vattnet i halsen.

Alienlek

Ikväll har jag lekt alien två gånger. Först hade jag en lila mask för rengöring och därefter en ljusblå för fuktgivande. Känner mig mer feminin för varje dag som går.

Och vet ni vad det värsta är? Jag köpte ett ljusbeige nagellack idag. Riktigt pinsamt.

Lätt som en plätt

Anonym:
HUR skulle man kunna köra vilse i kalmar? :p

Svar:
Det ska jag förklara för dig min typige lille vän!

Man svänger av vid fel avfart och märker det 10 mil senare, lätt som en plätt. Lägger man då till att det är första gången jag kör dit och däri själv och att jag blir hyper när jag är på vägar jag inte känner till ökas chanserna med ca 508 %.

Alltså: det är ganska lätt gjort och jag är just nu stolt som ett tupp.

Hemkommen!

Nu är vi hemma efter en helt fantastisk dag i Kalmar!

Oh, förresten, jag nämnde väl att jag skulle ha färg i sommar?


Utöver detta hittade jag fina underkläder, lite ramar, ljus, skålar och allt möjligt. Jag är supernöjd med dagen!

Sitter för tillfället i soffan och fyller på vätskeförrådet, känner mig mer eller mindre uttorkad. Snart kommer Hanna igen och ska umgås med mig tills hennes bio börjar och lille Nils kommer hem.

Hemväg och vi är fortfarande inte vilse. B...

Hemväg och vi är fortfarande inte vilse. Bagagen är full och detta ska göras om!


Inga vilsekörningar, tio minuter efter ike...

Inga vilsekörningar, tio minuter efter ikea står vi glada inne på baronen ytterst stolta.


Är vid ikea en halvtimme innan öppning. Vi...

Är vid ikea en halvtimme innan öppning. Vi börjar shoppingen på MODE


Hohoho!!

Passade på att buda på ett scrapbookingkit på tradera innan avfärd.

Jag vill ha det och jag vill ha det nu! Det började riktigt klia i fingrarna när jag såg alla härligheter! Hoppas det blir mitt, håll tummarna för mig!

Om en kvart..

Om en kvart åker jag och Hanna till Kalmar. Fram till IKEA är inga problem men när vi ska från IKEA till stan så är jag mer eller mindre förberedd på ett par, femton, felkörningar. Har aldrig kört där själv, och när andra kör är väl kanske inte min uppmärksamhet den bästa. Det blandat med stans sämsta lokalsinne skapar en stor risk för att vi slutar vår resa i Kiruna snarare än Kalmar city.

Detta kommer bli en spännande roadtrip!

Tro det eller ej..

Tro det eller ej men vi hann klämma in några rundor basket med Folle innan bion. Jag förlorade första rundan med två poäng mot Nils. Andra rundan vann han och jag slog Folle med tre poäng. Fint att inte alltid komma sist.

Nu väntar jag på att Nils ska blanda klart sin smoothie, sen blir det Hemköp för att köpa lite gott till filmen.

Jag tog en..

Jag tog en skvallerrunda med Carin idag. Dock inte på mer än kanske 45 minuter, jämnade ut det med att cykla som besatt från stan. Sprang några snabba ärenden innan hemfärden, undvek dock själva stan med hänsyn till allas trevnad eftersom jag både såg ut och kände mig som en hel svettfabrik. Hade varit lite för ambitiös med påklädningen idag.

När jag var påväg mot cykeln mötte jag Annelie och Frida, vilket jag inte gjort sen jag vet inte när. Så vi stod och snackade ett par minuter, var faktiskt väldigt roligt att se dem.

Nu har jag precis klämt en liter vatten på kanske tre minuter, snacka om vätskebrist. Blir en sväng in i duschen, plocka ihop lite prylar, slänga sig framför TVn, käka och sen in till Nils. Ikväll blir det bio - Prince Of Persia.

Gissa vems fina..

Gissa vems fina älskling som börjat slipa näbben själv igen?


Barngeni

Emma, Karl och jag spelade barngeni. Karl fick någon revolutionsfråga, minns dock inte hur den var formulerad men han svarade Frankrike.

Emma: Ah, men ofta du vet det.
Karl: Ja? Franska revolutionen?
Emma: Ah, men ofta du vet vilket land det var i då.

Glassar GlassiärenGlass med Glass på snoken


Jag började..

Jag började dagen med att promenera och snacka skit med Sanna. Cyklade hemåt och hittade mitt sjukt efterlängtade anställningsbevis i brevlådan. Äntligen kan jag andas ut om sommarjobbet.

Fick däremot en ny chock när jag öppnade brevet. Jag kände nämligen inte alls igen namnet som stod under "arbetsgivare". Eftersom jag sett ett litet mönster av att vikarier som inte längre är önskvärda spenderar sista sommarvikariatet på ett annat städområde än det vanliga fick jag lite panik. Jag kanske behöver jobbet nästa sommar också? Och inte minst i vinter?

Ringde upp min chef i lätt panik och frågade istället vart jag skulle vara på första mötet. Jag kände inte att jag kunde gapa och skrika om att de inte får göra sig av med mig än. Hon förklarade att det var HENNES chef som stod på pappret och att jag ändå ska vara där jag brukar. Pju. Nu håller vi bara tummarna för att det ska bli inom psykiatrin också!

Nu ska jag snart in till Glassiären med babysis och pojkvän. Lite tråkigt att molnen kom, det var så himla skönt när jag och Sanna gick. Typiskt.

Garderoben är..

Garderoben är rensad, armbandet är fixat och arbetet rättat. Funderar på en långpromenad och en sväng förbi Amiralen Zoo för att köpa lite mer fågelmat.

Jag hittade en himla intressant teckenspråksbok på en hemsida innan. Tänkte köpa den men jag är för feg för att lämna ut kontonummer och sånt över nätet. Så vet ni vad? Nils får fixa det ikväll! Han är bra på såntdär.

Upptäckte precis..

Upptäckte precis att jag sträcksovit i tio och en halv timme. Det måste vara förkylningen som jag sov bort, annars börjar detta bli pinsamt.

Detta kommer..

Detta kommer säkerligen få ett bakslag och straffa mig själv på något sätt, men ibland är Nils bara för söt.

Igår var vi på Citygross, och av någon anledning började vi prata om systrarna Graafs sångkarriär. Nils undrade vad de gjorde nu och jag sa att åtminstone en av dem är programledare.
Nils: Ja, man kan ju förstå att de blev programledare.
Jag: Jaså? Vadå? Stora bröst och blonda menar du?
Nils: Nej vadå? Är en av dem Victoria Silvstedt eller?

Lite senare sitter vi i bilen och ska in till Nils, ämnet är fortfarande kvar - systrarna Graafs grupp.
Nils: Men du. Sjöng de tillsamnmans?

Idag skulle han hjälpa mig med lite Sportifygrejer.
Nils: Och så skriver du åttioseven (87).

Har du lite otur när du tänker älskling?

Ännu en seg dag

Idag hjälpte vi till lite hemma med att sätta upp balkar och brädor som ska vara ramen till inglasningen av altanen. Jag och mamma hjälpte i två timmar och sen skötte pappa och Nils resten. Fint det.

Nu sitter jag och känner att kvällen blev ganska bra ändå. Planerar veckan med många promenader och en spännande roadtrip med kusin till Kalmar på torsdag. Vi sitter och knåpar ihop musik så vi kan sjunga (läs skrika) hela vägen upp! Är SÅ JÄVLA SUGEN!

Resten av kvällen blir det lugnt, ska se en film och bara plocka lite. Garderobsrensning är på ingång, men det tar jag nog imorgon.

Gårdagen blev..

Gårdagen blev inte vad man tänkt sig.
Nu väntar jag på att Nils ska käka så vi kan åka hem till mig. Ska arbeta med altanen idag och sen får vi se om det händer något annat. Funderar på en film.

Jag är på..

Jag är på ett ordentligt söndagshumör idag. Har känt mig seg och omotiverad, och har därför gjort i stort sett noll och ingenting. Gjorde klart de bruna armbanden och började på de som ska vara blandade. Var på Citygross med mor en runda.

Jag har ett craving för popcorn, men det finns inga. Det är ett jäkla skräp.

Min tråd tog..

Min tråd tog slut, så jag la ner mitt pärlprojekt för dagen efter att de gammelrosa blev färdiga. Ska till stan imorgon igen antagligen, eller så skickar jag mamma, för att köpa mer. Det löser sig.

Morgondagen står dock tom. Förslag? Inte? Nej, men då får jag väl komma på något. Jag fixar det.

Gammelrosa, som plötsligt såg väldigt präktigt ut?


Vita armband klara!


SpeedShopping

Kul att det tar längre tid att hitta parkering än det gör att shoppa klart på stan. Nu ska jag påbörja mina armband, wish me luck!

Nils är fast..

Nils är fast på jobbet.

Jag uppskattar inte riktigt hans jobb ibland. Som när hans jobbtelefon piper hela nätter när han har beredskap, eller som när allt krånglar och förstör våra dags-/kvällsplaner.

Sitter och lider lite med stackarn och hoppas att allt löser sig för honom. Jag gillar inte känslan av att inte kunna hjälpa till, men hans jobb är rena grekiskan för mig så det enda jag kan göra är att hålla tummarna och hoppas på det bästa.

Kom på en sak till.

Jag älskar att pyssla, älskar, älskar, älskar, ÄLSKAR att pyssla. Det är mysigt och får mig att känna mig lugn (så länge det går som jag vill såklart). När jag var på stan med kusin för ett tag sen skrev jag om att jag köpt pärlor som jag ska göra sommararmband av.

Anledning till att jag ännu inte gjort några är att jag ångrat mig i trådval och därför ska jag ta en sväng inom stan imorgon för att köpa rätt. Därefter ska jag raka vägen hem och fixa armbanden. Ska göra om ett jag har på mig också. Åh, myspys!

Här är mina fina pärlor som det ska bli sommararmband av! Mörkbrun, gammelrosa och olika varianter av vitt. Efter att ha använt min kusin som smakråd bestämde jag mig för att göra några armband av enbart en färg, och några där jag blandat de olika färgerna så det blir lite slumpartat sådär. Därför har jag en påse för var färg och en där jag tidigare ikväll blandade pärlor till de slumpartade armbanden. Och.. eh.. ni får ursäkta min highclass mobilkamera. Jag ska byta mobil. Jag vet bara inte när.

Har jag glömt det?

Vet inte om jag har berättat för er att jag odlar mig en jättepumpa? Förrförra och förra Halloween blev min pumpjakt rent hysterisk. Det fanns i stort sett inga att få tag på och de som jag ändå hittade kostade betydligt mer än jag är beredd att lägga på något jag kommer skära upp och som efter ett par dagar kommer ruttna.

Därför bestämde jag mig för att fixa en egen. Titta så fint den växer:


Har fått ytterligare..

Har fått ytterligare ett bevis, eller ska vi kanske säga påökning, av mitt vansinnigt innerliga hat gentemot alla äckliga rökare i den här stan.

När en förkyld, slemhalsad astmatiker tvingat sig till Citygross för att hämta halstabletter är det sista hon vill att en äcklig gubbe med en cigarett i munnen ska blåsa röken på henne, hela vägen hem.

Kan inte Sverige förbjuda rökning? Snälla? ALLA skulle må så mycket bättre av det. De stackars satar som var svaga nog att börja skulle tillslut må bättre, och vi med vett i skallen som aldrig började - men ändå utsätts för passiv rökning stor nog att lika gärna själva kunna börja - skulle få ett mycket lyckligare liv.

Det är äckligt.

Vad är detta?

Jag skulle ju bli frisk? FRISK! F R I S K ! !

Nejnej, nu är jag värre. Eller, näsan och huvudet är mycket bättre, istället för femton vinkorkar har jag nog inte mer än två i borrarna nu. Däremot har någon lustig liten bacill tagit de tretton som försvann från näsan och istället plöjt ner dem i halsen.

Känner mig vansinnigt slö i kroppen pga denna andnöd men jag ska ändå bort till Citygross sedan och köpa honung och halstabletter. Ska bara samla energi nog att klä på mig först. Go mig.

Rättelse!

Söta babysis sprang ju också som en tok i trappan igår och skämde bort mig med te och mackor och grejer! Det får jag ju inte glömma!

Bortskämd

Igår kom jag ju hem och var förkyld - jätteförkyld.
Då skämde min kära mor bort mig med grapefrukt, melon, passionsfrukt och fruktdricka. En rejäl C-vitaminbomb, och jag blev faktiskt mycket bättre till idag.

Fortfarande är jag inte helt 100 men det kommer nog ändras till imorgon.
Världens finaste Nils kom nämligen förbi med en burk uppskuren mango, ananas, kiwi, passionsfrukt, apelsin, äpple och klementin. Han hade också med sig filmer och Kvarteret Skatan som han ska lära mig tycka om. Hittills har det funkat väldigt bra.

Följer mina C-vitaminsbombaderingar mönstret kommer jag nog vara på topp imorgon!

Jag älskar att bli bortskämd.

Har någon..

Har någon av er tänkt på hur fruktansvärt jobbigt det är att bosta tänderna när det känns som att man har femton vinkorkar uppkörda i näsan? Man borstar frenetiskt för att i nästa sekund öppna munnen och kippa efter luft. Nytt andetag, stäng munnen och borsta borsta borsta.

Där har vi dagens I-landsproblem. Utan tvekan.

Som sagt

Förkylningen kom och är förbaskat jobbig. Har varit sängliggandess sedan jag kom hem och minsta rörelse riskerar sprängande huvudvärk. Happy me.

Kvällen

Minsann, det blev Top Model. Det trodde jag aldrig.

Nu sitter jag i soffan och tittar på The Prestige. Förkylningen har gjort mig mer manlig än någonsin, och trots att det bara är näsan och huvudet som krånglar känner jag mig dödssjuk. Är man patetisk eller?

Stackars Marie springer runt och vet inte riktigt vad hon ska ta sig för och Rasmus pluggar - vilket han gjort i stort sett hela dagen. Kanske blir att ta en tidig natt och göra sig iordning för sängen snart?

Jag håller på..

Jag håller på att bli riktigt äckligt förkyld. Känner att jag är täppt från hjärnan och ner. Hemskt är det. Och precis i tid till mina lediga dagar. Usch.

Marie och jag har spelat Wii ett tag nu. Och tagit en glass. Snart ska vi handla och ikväll blir det tacos och film. Kanske kan övertala henne att se Top Model också? Troligt? Nej.

Gruppen pluggade..

Gruppen pluggade klart till klockan tre, vilket innebär mindre sommarlov med enbart korrekturläsning fram till första juni. That's Nice.

Förresten!

Min klasskompis Ana har en liten tävling där man kan vinna en mascara från Nivea! Kika gärna in där. Jag tävlade idag och håller mina stackars tummar så hårt jag bara kan för att jag ska vinna. Brukar dock ha galen otur i spel. En gång spelade jag upp ca 700 kronor på en godishjul på ett tivoli utan att vinna så mycket som ett tröstpris. Min kompis däremot vann på första försöket.

Underbar söndag

Tidigare idag fikade vi hemgjorda skorpor hos Nisses mor. Sen handlade vi och jag gjorde mat medan Nils gymmade. Jag sov en sväng i hans knä och sen åkte vi hem till min kära mor och spelade skitgubbe. Blev lite ost  och kex och nu sitter jag ensam och ska ha lite egenvård. Det är min typ av söndag.

Mailade Aktiva innan idag också och bad dem se över sina möjligheter att dela upp passen, då man nu måste köpa ett gymkort som inkluderar gym, spinning och gymping, OAVSETT vad man är intresserad av. Det tycker jag är lite fult. Tänk på oss studenter.

Imorgon hämtar Marie och Rasmus upp mig en stund innan tio och sen färdigställer vi nog arbetet imorgon eller tisdag. Kanske springer förbi en handledningstid och därefter är vårt jobb klart. Det känns fantastiskt det också.

Idag känns det..

Idag känns det riktigt fint i kroppen. Träningsvärk i stort sett överallt, underbart! Tror nästan jag har bestämt mig för att börja gymma. Dock inte på Aktiva, plånboken tillåter inte sådana priser.

Men vi får se!

Maten står i ugnen, senare än planerat, och Nils är på gymmet. Ska träna lite mage medan jag väntar, kom på att vi aldrig gjorde det igår.

I nästan två..

I nästan två timmar jagade Emma, Karl och jag efter ett klassiskt monopol. Vet ni hur svårt det är att hitta? Löjligt svårt. Maxi var dagens stora flopp i kanske tre minuter, sedan kom vi in på Coop och såg deras hisnande TRE spel. Inget monopol. Men tillslut så, trägen vinner.

Därefter följde jag med Nils till gymmet. Jag hade fått en såndär gratis prova-på-gång. Så jag tänkte att då får jag väl prova på då. Till en början körde jag mig kräkig och tänkte att aldrig, ALDRIG, att jag köper ett kort för detta och utsätter mig för denna skiten igen. Därefter skällde Nils lite på mig och sa åt mig att man ska köra lugnt första gångerna. Så jag meskörde ett tag och tänkte att jo, men detta kan jag ju kanske satsa på, det var ju ganska mysigt.

Med andra ord är jag fortfarande kluven med hur jag ska göra. Crap.

Ikväll kommer babysis och KalleBalle in hit så ska vi spela Monopol och Band Hero. Det är nice.

Mysdag

Idag lunchade jag kalkonsallad på stan med Hanna. Vi tog en sväng genom H&M och shoppade lite, hittade bland annat äntligen en vit sjal som var precis så fluffig och mysig som jag vill ha den utan en massa lullull. Gick upp till Simsalabim och köpte på mig lite pärlor eftersom jag fått för mig att jag ska göra ett sommararmband. Hade allmänt supermysigt hela dagen.

Nu fixar Nils med oxfilé, ska bli finmiddag idag. Är ju trots allt två och ett halv år nu (jag får vara löjlig och tycka att sånt betyder). Ikväll ska vi förmodligen bara glo film, vi är nog båda ganska sega.

Har för övrigt nästan gjort klart hela examinationsuppgiften. Helt klar blir den eventuellt på måndag eller tisdag, vilket innebär total ledighet fram till första juni. Jag älskar min grupp.

Och för att göra det hela ännu bättre har jag fått bekräftat från jobbet att jag har en 75% tjänst hela sommaren. Helt perfekt!

Det går bra nu.

I kontakt med min kvinnliga sidaIdag använde jag en mjukgörande ansiktsmask som jag testköpte häromdagen. Jag lägger på masken och hotar Nils med att om han kommenterar dumt eller skrattar åt mig ska han få igen.

Jag går ut från badrummet och ställer mig och hjälper Nils med smoothien. Han har ett irriterande asflabb som väntar i mungipan, men han håller det inne.

Och så plötsligt hör jag honom sjunga: I fell in love with an ailien

Finns det någon..

Finns det någon mer irriterande reklam är Kicks? Ni vet den när primadonnor springer runt, stannar upp, för händerna till ansiktet och "huuuuh".

L Ä G G   N E R!

Jag hade världens..

Jag hade världens mest onödiga föreläsning idag. De avslutade de fem timmarna med att säga "Fast egentligen är det ingen som vet om det vi pratat om verkligen fungerar". Nehe, men så.. motiverande?

Marie underhöll mig på vägen hem och vi gjorde upp sommarplaner.

Nu ska jag plugga igen. Eller ska jag kanske göra det imorgon istället och vila ikväll?

Jag önskar..

Jag önskar att promenader förbrände mer och gav mer än en löprunda. Det är så mycket behagligare. Men det är klart, det som känns bra är ogynsamt. Så är det alltid.

Jag har under dagen plöjt mig igenom tio böcker och plockat citat på sammanlagt nio sidor. Nu ska jag gå igenom fem artiklar och anteckningar från ett tidigare arbete. Detta (ALLT detta) ska resultera i ett tvåsidigt avsnitt i den examinationsrapport jag, Marie och Sanna skriver.

Tur att jag är en mästare på att skära ner texter.

DumNils.

Jag började dagen med att springa och handla samt låna en sisådär 8 feta böcker från biblioteket. Eftersom Nils påstod sig ha bokat tvättstugan slängde han in tvätten innan jobbet, och jag skulle ta ut efter bibblan.

Så jag trallar ner till tvättstugan och rycker i dörren - som är olåst?

Ringer Nils och frågar varför han inte låste och "jo, det gjorde jag".

Jag tittar på bokningslappen. Första tiden: SAMHALL. Andra och tredje tiden: en annan tjej.

"Nils. Du har inte bokat tvättstugan. De ska städa den nu och i eftermiddag har en annan den".
"Nej jag bokade?"
"NEJ, det gjorde du inte, du står inte med någonstans här"
"Men jo?"

Och där någonstans lallar Samhallspersonalen in med moppar och grejer och tittar på mig som om jag vore dum i huvudet.

"Eh, hehe, hej, ni ska städa här nu va?"
"Ja?"
"Jag får be om ursäkt, men vi har bokat fel"

Typiskt att jag ska stå där nere som ett fån just när de kommer. Som tur väl var så var de snälla och förstod och sa att jag bara skulle lägga allt mitt på maskinerna så de kom åt golvet och komma ner igen om en halvtimme när de skulle vara klara.

Men ändå. Nu är det en jävla massa dyngsur tvätt som inte hinner torka eftersom vi bara har tid ytterligare en och en halv timme och allt fortfarande ligger i maskinerna. Tur att jag tvingade Nils att köpa ett tvättställ, om än ett litet sådant.

DumNils.

Mmm, min...

Mmm, min nya snygging.


Mitt snuttegos


Hrmpf

Jag säger ju att jag inte hinner med detta året. Såklart fyllde inte Emma år för tre veckor sedan, hon fyller ju i mitten på mars. Doh.

Kalas

Nu har vi firat babysis som fyllde år för typ tre veckor sedan. Bättre sent än aldrig, right?

Ikväll blir det tydligen basket, inte världspepp men vi får väl se.

Hrm..

Märker själv att det är mycket snack och lite verkstad här hos mig gällande mitt springande. Varje gång jag ska ut och "springa" slutar det med en långpromenad. Men det är skönt det med. Idag slutade det på en och en halv timme.

Skolan

Skolan idag gick bra, vi hade en redovisning och fick tillbaka en gammal uppgift.

Nu är jag hemma och funderar på om jag skulle ta och springa av mig lite nu?

Natten

Man hade ju kunnat tro att jag efter att ha varit så pass aktiv som jag ändå var igår skulle somna väldigt snabbt och väldigt gott. Det trodde jag med.

Så blev det icke.

Jag låg och glodde i taket, vände och vred och bökade runt som en buffel bland kuddar och täcket. Allt var obekvämt, och jag låg sådan fram till någon gång runt tre. Då lyckades jag somna till, för att vakna en halvtimme senare och så var min vanliga sovrytm tillbaka - sova 30 min, vaken 20, sova 30, vaken 20. Lovely.

Det värsta var att jag kände i hela kroppen att jag ville ta en långpromenad. Eller bara ut och springa ruset ur benen. Dessvärre är jag inte så initiativrik att jag fick för mig att göra det mitt i natten.

Tack och lov var det inte jag som körde idag.

Min skojiga..

Min skojiga Lillasyster säger:
grävt ner ett nybyggt skjul!!!!!

Svar:
Såklart grävde vi inte ner själva skjulet. Det vore ju idiotiskt, och jag antog att alla (utom möjligtvis babysis) skulle förstå. För att klargöra så grävde vi en ram till skjulet, i vilket detta sedan skulle ställas så det skulle stå plant och inte på sniskan som det gjorde på vår ojämna tomt.

Ah

Cykeln är ren, bilen är ren och jag är skitigare och äckligare än jag varit på länge.

Hela kroppen mår bra, och jag funderar på småträning hemma innan jag går in i duschen, plockar fram en bok och lägger mig och läser tills jag somnar (en sisådär två minuter med andra ord).

Imorgon är det redovisningen på arbetet vi gjorde förra veckan, vi har inte planerat något alls men det kommer gå fint. Det gör det.

Sedan har jag ca fem skoldagar kvar innan sommarlovet. Vi har en månads hemarbete i grupp. Vi ska vara effektiva. Kommer dock behöva vara i Växjö, men med tanke på hur kul jag hade där sist gör det noll och ingenting.

Vilken härlig dag!

Idag har vi här hemma

- Grävt ner ett nybyggt skjul.
- Bunkrat upp och lagt "golv" i skjulet.
- Rivit balkar och tak vid altanen (den ska glasas).
- Plockat in redskap, grill och skänk i skjulet (TUNGT).
- Sköljt av utemöbler och grill (inte så noga, men ändå).

Dessutom har jag tvättat och fixat med cykeln. Pappa hjälpte mig pumpa däcken och så kollade och fixade jag med lampor och lite småplock.

Nu ska jag jäsa framför TVn i kanske en timma, sen kommer Nils tillbaka och då ska han och jag tvätta bilar.

Jag älskar sådana här dagar.

Sitter och..

Sitter och kikar på pulsklockor. Jag är faktiskt lite sugen på en sådan, det kan vara en fin motivation till att röra på sig igen. Synd att de kostar så förjordat mycket bara. Funderar på att buda på en på Tradera, frågan är bara vilken kvalitet man får i så fall.

Ska sätta Nils på att kolla upp det sen.

Första maj

Usch detta året går för snabbt, jag hinner inte med.

Valborgsfirandet igår var väl.. kul? Vissa stunder hade jag jätteroligt och andra gånger längtade jag bara till kvällen skulle vara över.

Vi gick från att vara ca 20 personer som skulle grilla och ha kul vid en brasa, till att vara sju personer som satt och frös röven av oss innan vi gick hem till Nils. Det kom lite mer folk när vi var där, men det kunde inte rädda förfesten.

När vi väl kom ut så gick vi till Harrys där det ordnade upp sig en smula. Min kusins flickvän var ganska frikostig och efter det sket jag i allt och alla, hade superkul och dansade mig igenom kvällen.

RSS 2.0