En sak som..

En sak som känns väldigt fin är när man gör ett så bra arbete att handledaren, efter att själv ha läst det, inte vill göra de ändringar hon först krävde eftersom hon ansåg att arbetet var så välgjort och bra som det var.
En månad till inskick av examensarbetet och enbart diskussion och småplock kvar. That's nice.

Illamående skoldag

Åkte till skolan trots att magen lekt tivoli halva natten. Klarade dagen tack vare Marie som såg till att vi fick redovisa 13.15 istället för 17.50, vilket gjorde att jag fick åka hem igen. Vågade mig inte på bilen så jag tågade, fick nästan lite nostalgikänslor.
Var hemma och firade pappa ikväll. Klämde fem lussekatter, gottegris som man är. Ni vet. SmaskNöff. Men mammas lussekatter är sinnessjukt goda. Vi spelade kort och mös och jag längtade nästan tillbaka hem lite. Men bara lite. Jag älskar vår lägenhet.
Nu har jag släckt alla lampor och tänt alla ljus. De flesta julsaker är uppe, har några inköp kvar innan jag blir nöjd. Vi ska titta på film snart, Nils och jag. Först ska jag bara se till att hallväxten inte brinner upp.

Upptäckte precis..

Upptäckte precis att det visst varit jag och Marie som var ouppmärksamma. Handledaren är oskyldig och vi två missade viktig information. Vi får prata med kursledaren imorgon, vi har varit på tok för upptagna med själva arbetet att vi glömt allt annat..
Till råga på allt så känns det i hela kroppen att jag håller på att bli dundersjuk. Kroppen ömmar, lederna värker, kroppen är darrig och huvudet är tungt och segt som sirap.
Och jag ska plugga hela dagen.

Igår hade..

Igår hade vi världens bästa inflyttningsfest som blev helt fantastisk. Idag har vi städat och återställt lägenheten och varit på middag med Nisses gamla jobb. Mitt i alltihop kom en chock om att vår handledares bristande information kan kosta oss VG-betyget vi satsar på. Med andra ord har helgen bestått av så enorma känslostormar och humörsväningar att jag känner mig alldeles matt. Och hela morgondagen är ägnad plugg. Knappt motiverande.

Jag unnade mig..

Jag unnade mig en runda på stan trots att jag inte har råd. Köpte en mössa och en halsduk för att inte frysa och lite julklappar. Jag tänkte att jag faktiskt får göra så eftersom sjukhuset ringde mig i morse och hörde om jag kunde jobba imorgon. Och OM jag kunde! Så jäääävla skönt att äntligen få jobb och få pengar!
När Nils har kommit hem så ska vi ut till Lyckeby och fortsätta julklappsshoppingen. Ett par lampor ska vi hämta och jag ska fylla på med julprydnader. På tisdag kommer julpyntet komma upp här, på söndag är det heldag med plugg och måndag är jag i skolan. Jag hade kunnat ta upp det nu, men helst vill jag städa av lägenheten först och det är knappt någon mening nu.
Lite sen lunch och häng framför TVn och sen ska jag återigen ner till underbara tvättstugan! Det rullar på nu.

Underbart!

Idag känner jag att jag kommit ikapp i examensarbetet! Jag har skrivit klart hela resultatdelen från min sida, korrigerat arbetet, lagt in fler av källorna och inte borde vara där egentligen (ja, jag är fortfarande bitter över det) och jag har gjort iordning innehållsförteckning.
Är Marie klar med sin resultatdel har vi bara analys och diskussion kvar. Om inte handledaren tycker annat såklart. På tal om det, jag måste kolla min mail, min lycka kanske blir kortvarig.
Nope, inget mail än, skönt!

Trött? Nej..

Trött? Nej. Jag är utmattad. Helt jäkla slut. Och då har jag precis stigit upp. Inatt har jag nog sammantaget sovit i en och en halv timme.  Möjligtvis två.
Natten har bestått av ett enda stort virrvarr av att vända sig hit och dit, vrida sig, böka, trassla in sig i täcket, tappa bort kudden, bli knuffad, boxad och skallad av Nils och av att få hans armhåla upptryckt i näsan när han med händerna bakom huvudet skulle flytta närmre.
Det är inte roligt.
Speciellt inte eftersom att jag pluggade till klockan ett inatt.
Nya krafter, nya tag. Eller vad säger man?
zzZZzz

Okej, vi behöver hjälp.

Nils och jag är fast i en diskussion. Båda är stensäkra på att vi har rätt och ingen ger sig. Såhär är det:
SER man att någon mimar (alltså röra på läpparna och låtsas prata trots att man inte säger något), eller HÖR man att någon mimar?

En fin tanke

Sitter i korrekturarbetet och kämpar med sidor som egentligen inte ska vara där men som Samhällsvetenskapliga Institutionen bestämt sig för ändå. Känns lite halvkasst men det är bara att kämpa.
Slogs av en fin tanke nyss. Eller egentligen är det Nils tanke från igår som flög på mig igen.
Tänk om det hade varit några grader kallare. Då hade dygnets senaste ösregn legat som ett vitt täcke istället för att översvämma källare runt om i landet. Hade inte det varit fint?

Nu är jag..

Nu är jag hemma igen. Kelade av mig den största aggressionen som satt kvar sedan igår och mös med såväl hundarna som kaninerna. Busan var extra gullig som nyrakad och dessutom finklädd i sin svart-röda kroppsstrumpa. Det blev lite julkänsla över det hela.

Jag skrev ingenting igår.

Dels för att jag var tröttare än Trötter själv när jag kom hem och dels för att jag var ganska nedslagen. Handledaren hade ingen idé men hon hade en jäkla massa information som vi hade behövt.. tja.. för två veckor sen? Så nu ska vi ändra allt vi skrivit hittills och har en månad på oss att färdigställa arbetet. Kul.
Jag ska trycka i mig något litet att äta nu och sen ta ett korrekturryck i arbetet innan jag ger mig ut i vädret för att åka hem till mor och far för att kissa av hundarna lite. Jag behöver kela så det var bra. Tar eventuellt en runda och köper lite julprydnader, annars blir det raka vägen hem och fortsätta med arbetet. Mindre motiverad, men biter ihop och tänker att jag är inne på de sista två månaderna i utbildningen.

Ligger i..

Ligger i soffan, nattens sovplats, och lyssnar till när Ceasar eller kanske Leo äter kvällsmat. Vi har varit produktiva idag, 13 sidor litteratur till examensarbetet är gjorda, och då kommer ytterligare sidor tillkomma imorgon. En veckorplanering är gjord och det kommer bli tufft som fan. Men vi löser det.

Imorgon ska vi träffa vår handledare, hon sa att hon hade en idé. Vi är inte helt säkra på att vi känner oss trygga med det. Får se vad det är.

Gästvänlighet

Jag bjuds på tacos i pluggpausen. Förjäkla skönt att bli bortskämd.

Sitter hos..

Sitter hos Marie efter en körning i regn och mörker. Vi pluggar som de duktiga studenter vi är och försöker färdigställa så mycket som möjligt av litteraturdelen i examensarbetet. Vi snackar professional hänvisning i texter och låtsas att vi är superengagerade. Det är en ganska kul lek. Vi flummar nog mest egentligen. Och leker med Ceasar, sötkisen som dom har och som jag är superavis på. Sen blir det tacos. Detta blev ett flummigt inlägg, men det kanske passar?

Nu har håret..

Nu har håret nått en sådan jobbig mellanlängd att jag börjat fundera på att klippa av mig det igen. Det tar ju en evig tid för det att växa ut.
Usch, jag vet inte hur jag ska göra.. A little help, please?

Dennis kommer..

Dennis kommer på besök och sitter och väntar på att Nils och jag ska käka klart. När jag håller på med disken och Nils plockar av säger
jag: Oh, just det, mamma är hemma och rakar Busan!
(Dennis vet inte att Busan är vår hund utan använder sin snuskiga fantasi)
Dennis: VA?! Hahahah!!

Grindag

Idag har jag haft en sjukt dålig dag och varit lättirriterad som få. Nils har inte några finkänsliga egenskaper utan jävlas på som vanligt, vilket i vanliga fall hade varit kul och som jag svarat tillbaka på. Idag blir det spott och fräs på en gång.
Egentligen skulle vi ätit oxfilé idag, men den biten vi skulle ha vägrade tina. Istället kör vi på rester av spaghetti och köttfärssås. Det funkar det också.
Vi har ändå fått saker gjorda idag, sprang en sväng på stan för att jag skulle kolla en t-shirt jag ville ha. Den fanns dock inte kvar. Kikade kläder till Nils och har eventuellt bestämt oss för en sänglampa. Fast först och främst ska vi köpa säng och sängram. Pengaspruta.

Har suttit och..

Har suttit och pillat och petat och knåpat och äntligen börjat lära mig hur man gör egna designs till bloggen Skänker ett stort tack till Emeli som tipsade om bra sidor med hjälp!
Sitter i soffan och skriver på examensarbetet, har en mängd disk som väntar men jag har inte riktigt ork till det nu. Kanske ska vara så fräck att jag sätter Nils på det när han kommer hem från träningen? Får se om jag vågar vara så ond.

Sitter och..

Sitter och strukturerar upp dagens förhoppningsvis sista text till examensarbetet. Eventuellt blir det så att jag fixar och donar med småtexter och framsidan ikväll, men det sista stora måstet denna veckan kommer snart bli klart. Det borde firas.

Nils har lämnat..

Nils har lämnat mig för Malmö och jag sov 10,5 timmar i sträck inatt. Jag skyller helt och hållet på att jag inte mår bra, något annat kan det inte vara. Tanken var att jag skulle åkt till Malmö senare under dagen så vi kunde fått lite mystid där, men eftersom det är jobbigt nog att vara sjuk på hemmaplan ville jag inte förvärra känslan genom att vara sjuk någon annanstans.
Fick lite dryga besked imorse också. Jag anmälde mig till en kurs i Genuspedagogik i vår och jag fick nu veta att den är inställd. Drog fram katalogerna och sökte tre kurser till, någon av dem måste ju bli av. Dock fick jag extremt sena anmälningar på allihopa eftersom sista anmälningsdagen egentligen är 15 oktober. Det blir till att hålla tummarna allt vad man orkar för att de inte fylls eller att någon hoppar av, vi sena har ju lägsta prioritet.
Nu ska jag fortsätta med examensarbetet, vi ligger vansinnigt mycket före i planeringen, men ju mer vi får gjort ju gladare blir vi. Även om det just nu känns som att böckerna borde farit ut genom fönstret för länge sen. Man blir mer tålig när det är ett ämne man har intresse av -> Genus.

Snörvel.

Blev ganska risig under natten och det har inte blivit bättre under dagen. Är feberöm i kroppen, tung i huvudet, har halsont och känner mig seg som sirap. Det positiva är att man inte är särskilt motiverad till att göra annat än att plugga sådana dagar. Examensarbetet har fått sig en rejäl skjuts.
Om några minuter ska jag dra igång med matlagning, man måste ju äta trots att man är klen. Stuvade makaroner och kötbullar, jag menar, allvarligt, vem orkar vara kreativ och duktig när man inte är helt 100?

Vi (läs Nils)..

Vi (läs Nils) har spikat upp kabellister, vi (läs Nils) har dragit kablar och vi (läs Nils) har borrat och äntligen fått upp TVn på väggen, han är bra min pojk. Efter två dagar utan TV hade jag lite abstinensbesvär, vilket egentligen är ganska patetiskt. Jag har i alla fall fått tillbaka TVn.
När vi ändå hade soffan bortdragen från väggen tänkte vi (läs Nils) att vi (läs Nils) skulle få upp internettjofräset på väggen. Vi (läs Nils) drog ut den och tittade ut ett bra ställe, markerade och skulle få iordning det. Det blev inte uppsatt, men vi (läs Nils) satte ändå i kontakten igen. Blip.
Inget nät.
Paniken kom krypande, hela examensarbetet ligger på nätet, all kontakt med handledaren sker över nätet, Marie är i Växjö och vår kontakt sker via - just det - nätet. Dessutom ligger min jobbansökan på nätet, mina poäng som jag måste ha utskrivna ligger på nätet och allt, ALLT, jag BEHÖVER finns på nätet.
Imorgon kommer en tekniker, nu kämpar jag med en knappt fungerande dongel - eller om det är datorn som inte funkar, det spelar ingen roll - och tragglar mig igenom så mycket examensplugg som möjligt. Hoppas dom löser det imorgon, jag behöver mitt nät.

Känner mig krasslig

Imorse började dagen med att jag åkte ut till gamla praktikplatsen och intervjuade min gamla handledare och alla söta femåringar inför examensarbetet. Har allt inspelat och nedsparat så i veckan blir det renskrivning.
Kom hem och somnade en stund i soffan, vaknade med halsont, nästäppa och kände mig extremt frusen. Tung i huvudet är jag också. Förhoppningsvis är det bara idag, i vilket fall som helst är det skönt att det bara är examensarbetet nu så att jag kan jobba hemifrån i vilket fall.
Nu ska jag dricka te för att kurera halsen. Önskar mig dock honung, den tog slut häromdagen och det är  inte riktigt lika gott med socker i. Fast jag behöver sötman nu. Kanske ska slå Nils en pling och be honom köpa det på hemvägen.

Tittade runt..

Tittade runt på platsbanken och upptäckte en jobböppning på mitt drömställe. Blev så vansinnigt nervös och exalterad att magen kom i obalans och jag skrev fel på lättaste sudokunivån i dassboken.
Hysteriskriver min första CV någonsin och försöker knåpa ihop ett personligt brev, allt med största fokus och koncentration. Håll tummarna, jag vill ha jobbet!

Bevismaterial

Klänning och bara ben. (sjalen var min trygghet, gnäll undanbedes)

Idag hade jag..

Idag hade jag velat vara utan mina envisa virvlar i pannan som gör att håret ligger precis som det själv vill och ger blanka fasen i hur jag vill ha det. Och jag vill ha hellugg.

Jag trivdes så bra med det, problemet var att det varken fick blåsa eller regna  (för en karlskronit är detta inte precis en jackpot) och att det krävdes ganska mycket viljestyrka och hårprodukter för att få den att ligga som den skulle. Men jag älskade min lugg, jag kände mig snygg i den. Jag önskar mig ett virvelfritt hårsvall med hellugg i födelsedagspresent. Helst på mig, inte peruk.

Stena Vision

Har ju glömt! 

I fredags åkte Nils, jag, Ida, Martin, Anna, Kerstin och Nancy den nya polenfärjan. Det var.. ett äventyr. Minst sagt.
Jag hade panik flera dagar i förväg över vad jag skulle ha på mig. Köpte mig en klänning, ångrade mig, ångrade mig igen och ångrade mig ett par gånger till. Jag hade den i alla fall. Hoppade på båten och både Nils och jag var festsugna och peppade som få.
Begav oss utåt.
Gick och åt.
Svalde förrätten och SCHWOOOOSH.
Kulingvarningen var verklighet och denna stora färja gungade så mycket från sida till sida att vinet i vinglasen på borden skvalpade över. Nils blev så sjösjuk att han kräktes hela fredagkvällen, jag mådde röv och blev dessutom bamseförkyld i näsan. Klänningen hade jag använt två timmar.
Dagen efter vaknade vi i Polen, käkade vår frukost och spelade lite spel. Båten tog ny fart och gungade nästan ännu mer på vägen hem. Denna gången sket jag i illamåendet, jag ville se båten! Nils fick behålla sina åksjuketabletter och var inte fullt så påverkad som dagen innan - men ärligt så gick vi nog båda på ren envishet.
Vi shoppade lite godsaker,  umgick med Ida och Martin, spelade Airhockey, tittade på bio, spelade på enarmade baniter och vann noll och ingenting. Sprang in i min gamla frisör och sa hej. Sen spenderade vi fyra  timmar i mitten på mitten av båten. Där gungade det minst, alltså så lite att man klarade sig utan kräk.
Varje gång jag försökte gå någonstans, vilket jag för övrigt gjorde på 10 cm höga klackar - höjdskräck -, så vinglade jag omkring som om jag åkt på en rejäl bamsefylla. Bang, oj en vägg, bang, oj en vägg, bang oj en vägg.
Den tiden vi var uppe och med folk hade vi skitkul och jag hatar vädret som förstörde resan.
Måste också berätta att huvudet gungade något vansinnigt hemma också. Kändes som att man var ösfull, trots att man var klarnykter. Det är en ganska otäck känsla.
Jag vill göra om resan. Ni vet, gör om gör rätt.

Farsdagsfina och redo att besöka papporna.


Anonym frågar..

Anonym frågar:
då kan man väl lägga in en bild också ? :)
Svar:
Planerna är att jag ska visa upp hela lägenheten sen när det är helt färdigt! Så älsklingssoffan kommer upp, vårt fina orange-svart-vita kök och allt annat! Just hold on!

Bah..

Sötkisen som jag önskade mig till födelsedagen är borta från Blocket. Crap.
Nu ska jag snart bege mig mot stan och möta upp mamsen och köpa det sista inför kvällen. Nils, jag och hans familj ska åka på jungfrufärden med Stena Vision. Spännande. Måste ha tag i skor också, paniken växer.

Nyförälskelse

Jag är nyförälskad. På riktigt.

Jag fullkomligt avgudar och älskar vår nya soffa. Tio gånger kan jag gå in i vardagsrummet bara för att titta. Jag ligger på den i tjugo olika ställningar och alla är lika bekväma. Jag får plats raklång på KORTSIDAN.
Detta är kärlek.

Åh, vad jag..

Åh, vad jag längtar tills den här dagen är över. Allt har varit skrik, panik och kalabalik. Men vi får vår nya soffa idag, det är något positivt. Min bil står fast ute i krokarna bortom Torskors och jag kör en Skoda Fabia som lånebil. Och jag som bara skulle byta däck.. Skor har jag inga till StenaLine-resan imorgon, så ska hem till Sanna och länsa hennes förråd.
Snart läggdags. Snart vila. Snart ingen magkatarr.

Överst på önskelistan..

Överst på önskelistan och leveransklar till min födelsedag, blinkblink.
http://www.blocket.se/kronoberg/Sotaste_kattungen_30562173.htm?ca=22&w=2

Är det bara..

Är det bara jag eller tvättar jag inte väldigt ofta? Återigen har jag tvättstugan med en full tvättkorg och kläder bredvid i en påse. Vart kommer allt ifrån? Jag begriper det inte.
Dagen är i övrigt tillägnad nyttogöranden. Har postat sålda varor från Tradera, handlat, förberett maten, varit hemma hos mamma och pappa och kissat av hundarna och ska nu återigen ringa gamla praktikplatsen för att höra om intervjumöjligheter inför examensarbetet. Dessutom ska jag börja  skriva på litteraturbakgrunden idag. Mitt första ämne blir hur mediernas kvarhållande av typsikt kvinnligt och manligt påverkar barnens självuppfattning och förståelse.
För första gången (nästan) ser jag riktigt fram emot att plugga.

Examensarbetet ..

Examensarbetet är i rullning, mötte handledaren idag och fick lite gjort. Känns som att vi kommer få sköta allt själva, handledaren var ganska loj. Istället för "då och då ska det och det vara klart", som vi vill ha, fick vi "äh, det löser sig efter hand".

Vi strukturerade upp det själva, det kommer bli fint.
För övrigt ligger jag i soffan med sjuklingkänningar och fryser som en gris, trots att Nils påstår att det är minst 50 grader i lägenheten. Tänkte köpa frukter och grejer för att bättra på c-vitaminerna, men vetefan om jag ska gå ut i kylan. Får se vad som händer.
Nu blir det TV tills åtta, lite middag någon gång i alla pauser. Full  rulle, jag vet.

I brist på annat..

I brist på annat, vilket jag egentligen inte har, satte jag mig och pillade med en egengjord fransk manikyr efter träningen. Blev rätt bra om jag får säga det själv, högerhanden är lite sämre än vänster men så blir det alltid.
Träningen var rolig, dock var den ännu inte så konditionskrävande eftersom all energi gick åt till att lära sig stegen. Förhoppningsvis fortsätter jag och tillslut står jag längst fram med stenkoll på allt. Men idag såg jag nog mer ut som Bambi på hal is än som en graciös dansare på aerobic.

Pepp

Har schackrutor på kylning så degen blir fast och fin innan ugnen, ska upp till bibblan och låna på mig mängder av genusböcker inför examensarbetet som för övrigt börjar imorgon. Sista uppgiften, sista skoltiden, himmelriket. Dessutom ska jag ringa Marie och prata om arbetsupplägg inför veckan som kommer och jag ska göra mat. Men jag är så jävla lycklig så det är helt sjukt.

Jag har finaste pojkvännen, soon to be finaste lägenheten, finaste familjen och jag ska återuppta finaste träningsformen dansaerobic ikväll. De har lagt in det på schemat och jag bokade direkt när jag såg det. Oh, lycka.

Att köpa lamppropp

Jag skulle köpa en lamppropp så vi Ä N T L I G E N kan få upp en taklampa i sovrummet, så jag åker till Cheapy och hittar hundra varianter. Jag var ganska säker på att jag skulle ha den som det stod "LAMPPROPP 2-POL  OJORDAD" på, men ringde Nisse för att vara helt säker.

Eftersom jag inte är helt hemma i detta språket så bestämde jag mig för att ta det på mitt sätt, framför allt för att undvika att få ett asgarv i örat följt av livslångt hån om jag skulle säga fel.

Jag: Hej, jag står här bland lampgrejemojerna.
(här upptäcker jag att ett affärsbiträde står en meter från mig och börjar snegla åt mitt håll).
Nils: Okej.
Jag: Eh, ska den ha två eller tre sånna pluppar?
(här ser jag i ögonvrån hur hon börjar småle)
Nils: Två. Den ska vara lite avhuggen med.
Jag: Ja, ska den vara sådär halvmånig.
(
leendet blir bredare)
Nils: Mm.
Jag: Jordad eller ojordad?
(Där fick hon, tänkte jag när biträdet gick iväg, jag kunde några fina ord jag med).
Nils: Ojordad.

Jag visste precis vad jag skulle ha. De var ju precis det jag sa. Och jag har glatt ett affärsbiträde, det kan jag vara stolt över.  Nu ska jag baka, gullig som jag är ringde jag Nils och frågade vilka hans favoritkakor är - schackrutor it is. Plus en egen variant.

Helgen

I lördags hann vi knappt gå upp innan det var dags att bege oss mot Kalmar för släktträff med Nils familj. Hans mormor hade gjort mängder med mat och Elsa norpade mig ganska fort med kurragömmalekar och annat kul. När träffen var över bestämde vi oss för att stanna kvar, så Nisses mor, syster och så vi två sov kvar.

På söndagen blev det frukost och sedan direkt iväg till IKEA och MODE.

Vi ska på jungfruturen med Stena Vision på fredag och jag hade lite panik över vad jag skulle ha på mig. Nils tvingade i mig en tight liten tubklänning som jag, hör och häpna, köpte tillsammans med en sjal. När grejerna var köpta öppnade jag påsen för att se så allt lång däri och upptäcker väl en fläck på klänningen, en mörkbrun fläck på en ljusbeige klänning. Inte vackert.

De hade inga i rätt storlek kvar i butiken, men de ringde systerbutiken i stan. De hade EN kvar som de skulle lägga undan till mig för att hämtas innan klockan fyra. Så vi tog en tur inåt IKEA innan. Det är farligt att gå in där, man vill ha allt. 500 kronor fattigare åkte vi mot stan och jag fick äntligen tag i min klänning.

Efter det åkte vi hem och satte ihop våra IKEAfynd, Nisses syster kom på fika och kollade in lägenheten och knappt hann hon lämna oss innan mamma och pappa kom för att hjälpa till med gardinfästerna. Huxflux så har vi gardiner också. Fast i vardagsrummet ser ser överjävligt ut, vi får nya i veckan och förhoppningsvis blir det bättre. Mitt i detta fixandet kom babysis och pojkvän och helt plötsligt hade vi ett eget släktkalas.

Halv åtta körde vi iväg alla, för vid åtta hade Nils och jag bokat bord på MontMartre för att fira vår treårsdag. Tre år, helt sjukt.

Därefter blev det en snabb vända hos syster för varmt att dricka och kortspel. Sedan hem och däcka i soffan en stund innan det blev sängdags.

Underbar helg.

Nersjunken..

Nersjunken i soffan, fick lägenheten städat så gott det går trots allt. Nils har ju några kartonger kvar som jag inte vet vart jag ska göra av och som dessutom innehåller prylar jag inte vågar pilla på. Jag ska sätta honom i arbete på söndag eller i nästa vecka, det är ett som är säkert.

Och på tal om Nils, snart får jag hämta hem honom och kramas. Fast han lämnar mig så fort vi kommit hem, han ska på något DJtjofräs med ett par kompisar. Så jag funderar allvarligt på att hämta hem McDonalds och fetta med tillsammans med en god bok i sovrummet sen. Nils och killarna tänker nämligen belägra vardagsrummet.

Jag har till och med en cola på kylning ifall han skulle vilja ha en rom&cola ikväll, hur omtänksam är inte jag?

Mammamys

Mamma och jag hade seriöst jättemys med räkor, mögelost, julskinka, pålägg, crutonger, leverpastej och makrill. Jag åt som en gris, vilket jag ångrar idag då jag fortfarande mår illa. Men det var gott.

Vi hade bestämt att jag skulle sova i pappas säng, men när det var läggdags var den så obekväm och osövande att jag låg och stirrade i taket tills klockan var fem och mamma skulle upp för attt åka till jobbet. Då bestämde jag mig för att åka hem och sova hemma istället. Körde mamma till busstorget och begav mig hemåt. Äntligen har jag fått sova.

Aaaah

[x] Hämta däck
[x] Veta vart de ska sättas på
[x] Hämta jotexbeställningar
[x] Plocka ihop och sätta upp beställningsprylarna
[x] Återvinna skräp
[x] Skänka kläder till Erikshjälpen
[x] Sortera förrådsprylar + bära ner
[x] Plocka in tvätt
[x] Hämta Nils cykel
[x] Sortera upp papper
[x] Prata med vårdcentralen angående astmamedicinering
[x] Gå på stan för att hitta "finkläder"
[x] Plocka undan småprylar
[x] Käka
[] Åka hem till mamma och sova hos henne.

Ah, allt klart. Nu  ska jag sitta i soffan tills halv sex och då ska jag åka hem till mamsen och papsen. Mamma och jag ska ha myskväll med räkor och annat mumsigt. Stackars pappsen ska åka och jobba, så jag ska ta över hans säng inatt.

Avcheckning kanske?

[x] Hämta däck
[x] Veta vart de ska sättas på
[x] Hämta jotexbeställningar
[x] Plocka ihop och sätta upp beställningsprylarna
[x] Återvinna skräp
[x] Skänka kläder till Erikshjälpen
[] Sortera förrådsprylar + bära ner
[x] Plocka in tvätt
[x] Hämta Nils cykel
[] Sortera upp papper
[x] Prata med vårdcentralen angående astmamedicinering
[x] Gå på stan för att hitta "finkläder"
[] Plocka undan småprylar
[] Käka
[] Åka hem till mamma och sova hos henne.

Jag har kommit lite mer än halvvägs och det känns faktiskt bra. Hittade varken kläder eller skor på stan så Nils och jag får åka upp till Kalmar på hans släktträff tidigare så jag hinner förbi MODE och kika. Ångest.

Fick även en telefonrådgivningstid tills på måndag av vårdcentralen. Den astamedicin jag använder nu är en spray som ska annvändas morgon och kväll för att ge rätt hjälp. Det behöver inte jag längre eftersom jag tränat bort över 80% av mina problem. Så jag ska tillbaka till gamla hederliga och hälften så kostsamma Oxis. Väntar bara på ett godkännande från en läkare och ett recept, vilket jag får på måndag.

Veckan fortsätter..

Veckan fortsätter i samma hysteriska tempo som den började. Hittills idag har jag hämtat mina däck, hämtat beställningar från jotex, följt med pappa för att titta vart däcken ska sättas på och hängt med honom och handlat. Jag har varit vid en återvinningsstation med skräp, jag har skänkt kläder till Erikshjälpen och jag har plockat ihop och  satt upp det jag beställt från jotex. Jag har sprungit (återigen) upp och ner i trappen för att komma till förrådet med en massa skit och jag har plockat in tvätt i garderoberna.

Det roliga är att jag ändå är långt ifrån klar. Jag ska hämta Nisses cykel som fortfarande står vid gamla lägenheten, jag ska bära ner fler lådor till förrådet och jag sortera papper i pärmen och jag ska plocka undan småplock som på någon konstigt vis hamnat överallt i lägenheten.

Dessutom ska jag upp på stan. Jag håller på att få världens ångestattack inför StenaLineturen nästa vecka. Alla kommer vara så fina, jag äger inget annat än jeans och t-shirts. Införskaffade mig ju ett par leggins häromveckan, så ska försöka hitta någon fin tunika eller långt partylinne att ha över. Problemet är skor. Vad fasen ska jag ha för skor? Jag har valet Converse eller lågbudgetversionen av skateskor. Behöver jag verkligen köpa skor också? Åh.

Soffläge

Sitter i soffan med en konstig värk i höfterna. En kurskompis grälade lite på mig för att jag alltid struntar i att stretcha. Kanske dags att börja med det?

Slötittar lite TV i väntan på att falukorven ska tina nog för att göra korvstroganoff. Därefter finlir på sista arbetet och plock i lägenheten.

Känner mig fortfarande trött och oengagerad. Tycker att Nils kan komma hem nu och ge mig en kram, jag tror jag hade behövt det. SkitStockholm som snor pojkvänner.

Mums

Jag har haft mina sista seminarier någonsin under lärarutbildningen. Smaka på de orden. Sista seminarierna NÅGONSIN. Jag har finlir på två uppgifter kvar sen är kursen klar.

Bara examensarbetet står mellan mig och arbetet. Examensarbetet kvar.

Trots att jag..

Trots att jag inte skulle hinna så unnade jag mig en halvtimme på löpbandet.

Ökade en kilometer och det gick hur bra som helst. Kanske att jag till och med skulle klara att öka ytterligare. Ska köra på den nya distansen en vecka eller två och sedan öka en till.

Det är så skönt när träningen ger resultat. Jag har äntligen hyfsat bra flås och jag känner mig mycket piggare av det. Dessutom är det en gudagåva att kunna gå ner och köra röven av sig när man varit så stresssad och irriterad som jag varit idag. Åh vad glad jag känner mig. Äntligen!

En dusch, kvällsgröt och sedan lite extra redovisningsplugg innan det är sovdags. Sista seminariet någonsin på lärarutbildnigen imorgon!

Hrmpf.

Just som jag tryckte på "Spara och publicera"-knappen drog grannarna över mig igång dammsugaren. Jäkla lyllosar som har tid att städa.

Det är helt sinnessjukt...

Det är helt sinnessjukt hur omotiverande skolan är för mig just nu. Tidigare idag satt jag och glodde på ett tomt worddokument och stirrade på mina skolböcker i fem timmar utan att skriva ett enda ord. Nu har jag kommit igång och har ca en sida kvar att skriva, men efter var sjunde skriven mening får jag panik på att det blir så dåligt och går en sväng i lägenheten. Sen tillbaka, börja skriva och så börjar det om igen.

Jag har som sagt en sida kvar, men efter det ska jag förbereda två redovisningar till imorgon. Klockan är i skrivande stund halv sju. Jag kommer inte hinna träna, jag kommer hata mig sjäv imorgon för att jag är så oengagerad och jag är redan irriterad på att jag inte kan samla mig tillräckligt mycket för att spotta ut en vettig text. En enda. Och dessutom sista för denna kursen. Det går bara inte, det låter som om ett lekisbarn har skrivit det.

Under de sjuttio gånger jag vankat runt som en osalig ande i lägenheten på jakt efter inspiration har jag till och med seriöst övervägt att skita i läxan och istället storstäda. Storstäda. Med dammsugning, som är det i särklass värsta och tråkigaste jag vet. Och skura golven. SOM JAG LÄNGTAR efter att få skura mina golv. Frågar ni mig igen imorgon kommer jag nog garva  er rakt upp i ansiktet, men nu vore det en dröm att få lägga ner läxan och skura.

Ska jag ta ett sista ryck? Får nog bli så. Fan vad omotiverande.

Sitter och..

Sitter och ska ta itu med sista uppgiften för den här kursen. Imorgon är det två redovisningar och sedan är det över. Då är det bara examensarbetet kvar sen är jag färdig med hela utbildningen. Det är inte klokt.

Har redan varit hemma hos vovvarna och kissat av dom. Passade på att ta med mig några kartonger med böcker som vi inte får plats med här hemma, mamma och pappa sa att jag kunde ha dem där. Jag hade först funderingar på att sälja dem, men jag vill inte göra mig av med mina böcker, de är mina små bebisar. Usch, fjantig man är.

Sitter även och är lite irriterad över att jag aldrig fick lära mig att fickparkera till vänster på körskolan. Jag kan, det är inga problem rent så sett, men jag tycker man har sämre uppsikt och det sitter liksom inte i ryggmärgen att parkera åt det hållet. Lite dåligt faktiskt.

Och förresten, jag är så glad över min träning igår. Har fått en sjuk träningsvärk i magen och ryggen och det känns så jävla fint.

Har ni märkt..

Har ni märkt hur ofta jag bloggar och hur långa inläggen blir när jag är ensam? Jäkla Nils till att dra iväg sådär och tvinga mig till sånt. Hosthost..

Jag känner mig riktigt produktiv idag! Tvätten blev klar för en stund sedan, jag har slängt sopor och sprungit som ett jehu upp och ner i trapporna till förrådet idag igen. Jag har varit på stan för att kolla priser på ramar och raminlägg (de heter något superfint franskt och avancerat, who cares), jag har organiserat om en garderob, jag har lämnat kläder till Erikshjälpen, jag har plockat upp lådan som jag hittade hemma hos mamma och pappa och jag har fixat och donat i köket. Det enda som verkligen behövs göras som jag inte gjort är diskat, tänkte att jag skulle ta det efter träningen - vilken jag för övrigt ska på nu.

När jag kommer hem blir det middag, disk och Top Model. Har jag otur nog att ha energi kvar ska jag plugga inför ett arbete som det är inlämning på på fredag. Ju snabbare jag är färdig, ju längre ledighet får jag.

Pjuh

Seminariet är fortfarande i rullning, alla har inte lagt upp sitt än så jag kan inte göra klart min del. Men det löser sig.

Har tredje och fjärde maskinen tvätt i rullning, de bör snart vara klara så då ska femte och sjätte i. Roliga måndagar man har. Jag får se det som så att jag inte behöver göra det på en vecka till.

Dessutom var jag hemma hos gullehundarna och kissade av dem. Letade efter en flyttlåda eftersom jag VET att jag har fler saker än jag fått in. Hittade den under en jävla massa annat längst ner i en cementbytta i tvättrummet. Jippie på den. Fick mig ett rejält styrkepass när jag drog upp den.

Men nu har jag nog allt.

Oh! Ett nytt inlägg i seminariet, dags att återgå!

Seminarie i morgonrock

Som jag hade bävat inför denna natten. Jag har lite svårt för att sova själv, och igår var första natten på en vecka som jag skulle göra det - och dessutom i den nya lägenheten. Den är liksom inte insoven än, det är fortfarande ljud jag reagerar på. Men det gick fint. Några halvskrämda minuter blev det sen däckade jag och sov mig igenom hela natten. Det bådar gott inför veckan. Men det var tomt, väldigt tomt.

Nu sitter jag med morgongröten och morgonjuicen i händerna och har seminarie iklädd min gosigaste morgonrock. Hur det funkar? Jävligt fint, dagens seminarie sköts över internet, så jag kan sitta här och se ut som sju svåra år och ett nödår och ingen kan se mig. Efteråt blir det en dusch, dra igång tvätten om tvättstugan är ledig (glömde kolla igår) och sen hem till mor och far för att släppa ut vovvarna på en pisserunda.

Eventuellt tar jag en sväng förbi leksakshuset och köper en ram till en av de papyrustavlor vi köpte i Egypten. Sen mer tvättstuga och därefter upplockning och sortering av det som ännu ligger och skräpar längs väggarna här.

Har en uppgift till att göra sen, men jag har veckan ut på mig. Eventuellt att jag börjar idag, ju snabbare jag är färdig ju mindre tid behöver jag lägga på skolan.

Och förresten! Det är november idag. Vart tar tiden vägen? När jag var liten tyckte jag att tiden gick så sjukt sakta, den tog ju aldrig slut? Pappa sa alltid till mig att "vänta tills du blir äldre, ju äldre du blir ju snabbare går det". Han har rätt. Tänk när jag blir sextio? Swosch sen är dagen över och så säger det swoschswoschswosch sen är man död.

Nej, usch, nu är jag negativ. Seminarie var det.

RSS 2.0