Övergiven och pluggandes

Jag lämnade av Nils i Kallinge och pussades hejdå - en puss för varje dag han skulle vara iväg ville han ha, gulleplutten. Sen åkte jag hem till mamma och satte henne i arbete med att färga en gammal väska jag haft och vill ha igen fast i en annan färg. Svart, vad annars? Färgglad som man är. Jag lämnade även tillbaka saker som var deras som jag råkat få med mig hem till mig och lämnade några tomma kartonger jag lånat.

Och sen hem.

Tomt.

Började göra te och satte mig för att glo TV medan datorn kämpade i tre timmar för att virussöka EN diskenhet. Och då har jag nog den tunga kvar. Tanken är att jag sätter igång den innan jag lägger mig, den kan jobba inatt.

Nu sitter jag och pluggar. Lite halvt omotiverad men jag har sparat det tills ikväll eftersom jag visste att jag skulle bli ensam och därför behövde något att göra. Egentligen ville babysis och pojkvännen bli bortbjudna, men det hade inneburit att jag behövt göra läxan igår - en lördag. Icke.

När läxan är klar, typ om en halvtimme-fyrtiofem minuter, ska jag göra min kvällsgröt. Fick för mig att göra det för typ en vecka sedan och sedan dess har det blivit en portion varje kväll. Havregrynsgröt är faktiskt underskattat. Blir nog att titta lite Tv också, min korsordstidning är ju snart utgjord.

Och så kommer en ny vecka.

Om en timme..

Om en timme ska jag köra Nils till Kallinge och därifrån flyger han till Stockholm och lämnar mig ensam i lägenheten hela veckan. Om jag ska pyssla och pynta? Ohyes.

Funderar på att låna en hund av mamma och pappa så jag har något sällskap under dagarna, har bara en skoldag och resten av veckan består av hemstudier så det hade kunnat vara mysigt.

Nu fixar vi käket sen är det byebye. Frågan är vart jag ska börja?

Gårdagen..

Gårdagen bjöd inte på mycket mer än flytt för min del. Nils och jag var hemma och hämtade mina sista lådor så nu är det bara småplock kvar. Känns fint att jag faktiskt också bor i lägenheten nu, nu är det vårt.

Mamsen bjöd på lite mat när vi var hemma och efter det åkte vi till Nisses systerdotters namnsdagsfirande och fikade lite. Sedan spenderades kvällen med att packa upp lådor, nu har vi bara pyttelite kvar som inte kommit på plats. Typ, äntligen?

Kvällen

Det blev varken pizza eller bio ikväll.

Istället tränade vi mellan nio och tio då gymmet stängede. Sedan gick vi hem, gosade med Spooky, duschade av oss och så knallade vi upp till Michells där vi åt. Nu ligger vi återigen i soffan, Nils spelar mobilspel och jag löser korsord iklädd lilarutiga pyjamasbyxor och en på tok för stor t-shirt med kråkor på.

Vi är lite tragiska, men det är så mysigt att bara ligga och göra noll och ingenting tillsammans.

Halloweenpyssel

Trots att jag missade Torsåsmarknad pga plugg fick jag hem lite grejer därifrån. Lite gott kolagodis  som sliter sönder tänderna och så hade mamma och pappa köpt en pumpa till mig.

Minns ni mitt pumpaodlingsprojekt? Det försvan. Eftersom växten hade blivit för stor för lägenheten tog vi hem den och där dog den. De andra växterna levde men de gav inga pumpor. Så mamma köpte mig en liten fining att ha i denna lägenheten.

Skåda min första pumpa och pumpakarvning någonsin:

Fia kom..

Fia kom hit idag och så pluggade vi färdigt sista gruppuppgiften på tre timmar. Redovisnigen är på onsdag så vi ska nog ses tisdag och fixa till den.

Efter det har jag bara myst med Spooky, fick en sjuk huvudvärk så har sovit en timme också. Myskatten hade under tiden jag sovit lagt sig som en ostbåge mot min kropp och somnat. Jag vill ha en egen katt nu.

Nu har Nils kommit hem, och även han tar en tupplur. Jag kan sätta huvudet på att Spooky ligger där inne och håller honom sällskap också. Så mysigt.

När Nils vaknat och vi kommit igång ska vi hem till mig och hämta fler lådor, sedan blir det pizza och eventuellt bio. Lagom ansträngande fredagskväll.

Dagen

Jag skulle ha pluggat, men hur ska det gå med världens sötaste Spookykatt som smyger omkring och leker panter i lägenheten? Just det, inte alls.

Sen messade Hanna och frågade om jag hade tid för en träff. Byebye tråkplugg, hejhej skitsnack i en sisådär sex timmar.

Lagade mat, åt, glodde TV och mös med Spooky och sen gymmet. Dags att bli lite fit.

Nu har jag ätit kvällsgröten, snart duscha och sen mys med Spooky innan det är sovdags. Imorgon kommer en kurskompis och så ska vi göra klart ett arbete som det är redovisning på nästa onsdag.

Godmorgon!


Kattvakter åt sötaste Spooky


Hemkommen från..

Hemkommen från nallefesten och en mängd hejdåkramar från barnen. Idag känns benen precis sådär ömmande och möra som jag gillar, det var bra att jag tog i mig kragen igår.

Passade på att svänga hemom för att ta med ytterligare en låda till lägenheten, fler saker som ska på plats.

Världens tråkigaste inlägg? Jag tror det.

Förresten!

Är det någon som är haj på det där med bloggdesign?
Jag är lite trött på mitt helveta tråkiga.

Avslut

Sex kilometer på löpbandet, lite gott att dricka, en lång varm dusch och så lite gröt med massa socker och mjölk på. Ett fint avslut på dagen.

Kanske lite TV också.

Och korsord.

Pensionärsvarning.

Idag hade jag..

Idag hade jag mitt näst sista seminarie någonsin. Det känns vansinnigt bra, helst hade jag struntat i alla uppgifter som är kvar och bara startat med examensarbetet nu. Jag vill bli färdig, jag vill söka jobb och jag vill jobba.

Imorgon ska jag på nallefest med praktiken på förmiddagen och sedan ska jag dra igång på allvar med  de sista uppgifterna.

Nu jäsa och glo TV innan gymmet vid åtta.

Skolk och plock

Imorse hade vi ett seminarium mellan 8-10 som jag hade glädjen att köra till - i bäckmörker med bilister som aldrig hört talas om att "blända av". Därefter skulle vi haft två föreläsningar (frivilliga), som vi faktiskt struntade i. Vi har böckerna så vi kan läsa in oss på ämnet hemma istället.

Men här blir ingen ro för det. Direkt när jag kom till Karlskrona handlade jag och därefter kom evighetsgörat med att hitta en parkering. Väl hemma, och innan jag ens plockat in kylvarorna, slängde jag bort sängkläderna och sprang ner till tvättstugan innan någon hann norpa den från mig. Vi har ett seriöst berg av kläder, vår tvättkorg var sprängfull och trots det fick jag ösa ner kläder i en papperspåse. Medan maskinerna kör har jag hittills ätit, diskat, ringt praktiken och bokat möte, bäddat rent i sängen och gjort iordning en massa annat smått.

Nu ska jag sova en stund, sen ner till tvättstugan igen och därefter plugga röven av mig tills klockan är runt två. Då ska jag fara hem till pappsen med borr och annat som vi lånat, jag ska till morbror med annan borr, jag ska pumpa däcken och jag ska till praktiken och få mitt omdöme, jag ska hem och leta parkering igen, göra mat, äta mat, plugga lite till och sist träna.

Och imorgon ringer klockan 06.00.

Dagen

Vi har flängt runt som idioter hela dagen. Sölvesborg och kika på MöbelNytt, Bräkne-Hoby och titta på Karlssons och därefter ränna runt i Karlskrona efter ett vettigt mål mat. Slutade med hembeställning från Royal Thai. Jag tog friterad kyckling och förväntade mig kanske tre, fyra bitar. Jag fick 14. Rätt nice.

När vi käkat satte vi in våra hemmagjorda hyllplan i garderoben och la alla kläder på plats - nu har vi sett hur golvet i sovrummet ser ut. Vi har också satt upp några tavlor och gjort lite mätning. Imorgon beställs nämligen en soffa. Är riktigt nervös inför hur det kommer bli. Förhoppningsvis blir det som vi tänkt, bra alltså.

Igår gick vi..

Igår gick vi, tragiskt nog i en pengalös students liv, på stan och jag spenderade pengar som borde sparats eller lagts på annat. Men jag är nöjd, och det är huvudsaken. Right?



Mitt fösta egna par leggins, H&M.
Stickad oversizetröja, kvalité myspys, Carlings. (heja presentkort!)


Köpte även nagellack som inte syns på bilden men som är läckert som fasen. Och förresten, ser ni att jag får upp håret i en toffs? WOHO!

Bah

Jag börjar bli duktigt trött på Nisse och mig. Vi glömmer saker kon-jävla-stant. Idag har vi ÄNTLIGEN fått till garderobshyllor och bestämde att vi skulle  låna borren av pappa så vi kunde få upp skiten ikväll och kanske äntligen få in kläderna där de ska vara.

Och så åker vi och äter hos Nisses mor.

Vi åker hem.

Vi packar ur bilen.

Vi bär upp hyllorna och annat vi fixat med.

Och vi märker att vi glömt borren.

Frustration.

Nytta

Idag har jag sprungit som en jojo upp och ner i trapporna här i huset och slängt kartonger, tidningar och skräp som vi vill bli av med. När jag inte har gjort det har jag sprungit ner med kartonger och prylar i förrådet. Ibland är det bra när man får ett spel på hur det ser ut.

Idag står det inte mycket annat än plock på schemat, ska plugga lite och sen fortsätta fixa. När Nils kommit hem ska vi ta en handlarrunda och eventuellt hämta hem min första flyttkartong hemifrån mina föräldrars. Ikväll blir det eventuelllt spelkväll, men jag hade nog hellre fortsatt plocka. Nu vill jag bara komma iordning.

Dåligt med plugg

Idag har det blivit extremt dåligt med pluggandet. Hade precis öppnat böckerna när Hanna messade och frågade om hon kunde komma förbi, så det fick bli en långfika och en massa prat. Supermysigt, nästa gång ska lägenheten inte se ut som ett bombnedslag och jag ska ha ordentlig fika att bjuda på.

När hon skulle åka tog jag på mig jackan för att springa upp på stan och handla lite grejer som behövdes till maten, som för övrigt fixas nu. Tomatsoppa blir det idag, inte världens bästa för magen men oj så gott.

Tanken var..

Tanken var att jag idag skulle ta igen praktik idag, men efter att ha fått springa på dass en gång i kvarten kände jag inte att jag ville riskera barnens hälsa. Egypten gav visst inte bara fina minnen, det gav även lite magbakterier. Fick rådet att dricka proviva i mängder, så det ska jag inhandla sen. Det handlade tydligen om att bakteriebalansen rubbats och att den återställs av det. Let's hope so.

Eftersom det blev en hemmadag så ska jag försöka få lite plugg gjort, har ju en del att göra. Problemet är att jag är så vansinnigt omotiverad.

Smarthuvud

Igår, när jag skulle parkera bilen här hemma, inte bara dubbelkollade jag för att vara säker på att jag fick stå där. Jag kollade och körde runt tre-fyra gånger innan jag kände mig säker nog. Men nog fasen fanns där en bot idag ändå. Enligt Nils är det lurigt där för att skylten står så långt bort att man missar att den gäller just det området.

Surt sa räven och betalade 300 spänn till ett OCR med ett stort fett "FELPARKERINGSBOT" som anvisning.

Bonnbröd

Två feta, saftiga bonnbrödslimpor står i ugnen - självklart bakade med min älskade bakmaskin jag fick av mor och far när jag flög ur boet.



Snart ska maten påbörjas och sen kommer älsklingspappsen in med hyllplan, skolböcker och plugg till oss. Ibland är det förjäkla skönt att vara lite bortskämd.

Förvirrad

Idag är jag förvirrad. Springer runt i lägenheten som en yr höna i ett ständigt töcken av "vad var det jag skulle göra?"

Gick in i badrummet för att duscha och började istället plocka med handdukarna. Går till vardagsrummet för att läsa på en uppgift jag ska börja med sedan men tittar istället på TV. Kommer på att jag skulle duschat och bestämmer mig under tiden för att ta en inpackning. Glömmer den och går igen till TVn innan jag kommer på att det ju var plugga jag skulle göra. Börjar läsa på uppgiften innan jag inser att jag glömde inpackningen och springer därför tillbaka till badrummet för att göra det. Går ut till köket för att ta hand om disken men börjar istället rensa och plocka iordning i ett skåp. Kommer på att jag ju skulle diska och plocka undan tidigare disk innan jag minns uppgiften jag började läsa på. Läser klart den och ska fortsätta med disken, vilket slutade med att jag plockade ner bakmaskinen.

Och nu skulle jag skölja ur inpackningen, ändå sitter jag i soffan och tittar på Egyptenbilder och så insåg jag nyss att bakmaskinen står oanvänd på köksbänken och att hälften av disken fortfarande står kvar i diskhon.

Jag var nog inte riktigt redo för vardagen än.

Hemma!

I måndags gick vi upp tidigt tidigt och åkte till Egypten, mamma, pappa, Nils, babysis, Karl och jag. Nu sju dagar senare ligger jag i samma lägenhet och ska försöka sova. Nog för att det är skönt att vara hemma, men jag vill tillbaka.

Bilder och berättelser kommer sen, nu är jag trött.

Lägenheten börjar..

Lägenheten börjar likna ett hem men det har inte riktigt sjunkit in att detta är mitt hem. Än så länge har jag inga av mina grejer här, vi prioriterade Nisses eftersom hans lägenhet hade tömtvång innan nästa hyresgäst. Mina prylar kunde ju faktiskt stå kvar hemma ett tag.

Det som skrämmer är att jag knappt vet hur vi ska få plats, trots 63 kvadrat. Tragiskt. Tur att vi har stort förråd.

Kvällen kommer säkerligen spenderas med att plocka i  lägenheten, men Nisse står i köket och gör kexdipp som vi ska mumsa på snart.

Update

Sämst uppdatering, jag vet. Men jag tror att det är ganska okej, ni vet, nybliven sambo och allt vad man är.

Usch, jag kan verkligen inte komma ifrån hur medelålders det ordet låter, det gör nästan ont i öronen när jag hör det. Nils och jag kom fram till att vi är ihopboende. Så vi säger inte sambo.

Jag tänkte att jag, så fort vi kommit iordning, ska lägga ut lite bilder så ni ser hur fint vi har det. Nu är det fortfarande skrik och panik och kallabalik när vi försöker få allt att komma på plats och livet att gå runt men sakta och säkert tar det form.

Detta blir fint.

Är inte detta typ det finaste ni sett?



(Sämst bild, men så vadå? Jag har mitt namn på en dörr tillsammans med SötNils!!)

Om två dagar..

Om två dagar står jag i ett riktigt kök.
Ett kök med fyra plattor istället för två.
Ett kök med en riktig ugn istället för en bärbar från 1700-talet..
Ett kök med plats för ett riktigt köksbord och stolar istället för ett minibord och barstolar som tar all plats.
Ett kök med fullstorlekskyl och fullstorleksfrys istället för två halvor som knappt fungerar.
Mitt kök.
Vårt kök.

Imorgon är det dags!

Idag har jag hetsätit allt onyttigt man bara kan tänka mig, och jag känner mig nu som en uppblåst ballong om stackars magen. Men icke att det blir någon rast och ro för det.

Imorse tog vi lilla röda bilen och körde utåt Karlskrona Möbler, Mio, Jysk och Rusta och kikade såväl möbler som gardiner och annat. Hittade en soffa som båda är sugna på som vi eventuellt köper. Har även tankar kring matbord och stolar som känns helt okej. Det bordet vi egentligen vill ha är lite överprissatt för min magra plånbok så vi hittade ett fint billigare alternativ. Gardintankarna kom vi ingenstans med. Jag har svårt med att säga vad som är snyggt och inte, och Nils har lite gränser han vill sätta inom området (typ blommor och utteputtegulligt, vilket jag förstår, även om jag kan tycka att blommor är helt okej). Men det löser sig, vem bryr sig om gardiner egentligen?

Vi bestämde oss även för IKEA på fredag och då köper vi eventuellt vitrinskåp, en hylla och datorbord. Ska naturligtvis även titta efter köksmöbler och soffor där också, guldkorn kan finnas överallt. Och känner jag mig själv rätt kommer jag även plocka på mig mängder av småsaker.

Imorgon är det ju besiktningsdags på nya lägenheten och får den ett OK så är nycklarna våra. Dags att sätta igång med andra ord, och snart jag kan äntligen kalla mig stadsbo på riktigt. Sambo med för den delen.

Annars idag har jag fixat med en massa krångel som ville dyka upp nu. Min studieförsäkran för denna terminen kom bort på posten, så jag har inte fått mina bidrag. Jag fick leta bland mängder av papper innan jag hittade min personliga kod till CSN och kunde fixa allting, men det bör vara ordnat nu. Dessutom upptäckte jag igår att jag, mitt smarthuvud, glömt betala en Traderafaktura för en bok jag sålde, och därför förmodligen kommer få betala 54:- istället för 4:-. Mailade dem igår och frågade hur jag skulle göra med betalningen och de sa åt mig att betala mina 4:- på en gång och avvakta och se ifall påminnelseavgiften på 50:- kommer eller inte. Snälla människor som hjälper mig på söndagar.

Nu ska jag dra igång och plocka ner gardiner och annat i lådor. För som rubriken lyder: imorgon är det dags!

Idag tar jag..

Idag tar jag paus från mitt eget flyttkaos och hjälper istället babysis, som flyttar idag. Samtidigt som det är skönt att slippa det egna för ett tag kommer jag bli djuriskt avundsjuk på henne eftersom hon får lägenheten idag medan vi får vänta på vår tills måndag.

Är jag löjlig? Ja, som fan. Men jag vill flytta nu.

Att leva i harmoni


Fredag och..

Fredag och bara helgen kvar innan det är flyttdags. Lådkaoset ökar för varje dag och Nils lilla lilla lägenhet har extremt begränsat utrymme att röra sig på kvar. Snart har vi det stort, snart.

Jag sitter och funderar på vad som händer ikväll. Det enda jag vet säkert är att hur det än går ska jag ha Loka Granatäpple eller Mango. Är vansinnigt sugen på det. Det är konstigt vilka cravings man får ibland.

Huu

Tidiga uppgångar är inte riktigt mig grej. Speciellt inte efter en mängd helt obegripliga drömmar. Och så har jag bestämt mig för en sak. Ska Nils och jag fortsätta sova med balkongdörren lite öppen så ska vi bannemig ha två täcken. Tjuven i Nils visar sig om nätterna, och jag gillar honom inte.

RSS 2.0