Magen vill inte..

Magen vill inte riktigt återhämta sig. Nils och jag tog tillfället i akt och lekte "gissa graviditetsmånaden". Han slog på stort med tionde, vet inte riktigt hur han har tänkt sig att det skulle gå till men visst visst. 

Tanken var träning, trots magen, med förhoppning att dra igång maskineriet lite. Istället visade det sig att det var dubbla Top Model-avsnitt. Tror ändå att jag hade fått strunta i det för magens skull. Någon som har tips på hur uppblåsthet och krampknip botas bäst så säg gärna till.

Har återigen..

Har återigen ätit mig till en fet matkoma med hjälp av mammas underbara kroppkakor. Ska slänga mig i soffan om en stund och inte röra ett finger i onödan. Dessutom misstänker jag att det var något fuffens med hamburgarna Nils och jag åt igår, så magen är i extrem obalans. Blir det inte bättre hoppar jag träningen idag, annars var tanken att jag skulle ta en löprunda. We'll se.

Tränat mig till..

Tränat mig till världens spaghettiarmar och ska avrunda det hela med en fet hamburgare på Harrys.

Duschade av mig men orkade inte ta håret. Slänge i lite torrschampoo och fluffade till det hela med vax, känns ändå som att det ser hyfsat fräscht ut. Ibland får man vara lat!

Tog tvätten..

Tog tvätten, fick sockerpanik och smällde två mentosrullar på tio minuter och åkte hemom mammas och pappas för att släppa ut hundarna. Nu är jag helt slut och patetisk och ska återgå till boken. Stan tar jag imorgon.

Hemkommen med..

Hemkommen med starka planer på en sväng på stan och sen gymmet. Problemet är att jag började läsa en av de nya böckerna igår och det är det enda jag har i tankarna. Kanske läsa ett par timmar innan man tar tag i resten av dagen? Sounds good.

Fick en liten..

Fick en liten kryptisk kommenterar igårkväll om ifall jag "lyckats väcka maten ännu". Nu förstår jag. Maten inte inte vaknas, den vankades. Jäkla tangenter till att bråka.

Nu är det dags för jobb, först ska jag trycka i mig frukost nummer 1. Fil, Start och superjuice.

Fyndade på..

Fyndade på bokrean och nu vaknas mat. Trött som ett fån är jag men snart blir det tekalas. Och imorgon har jag tidernas kortaste dag, långhelg på ingång!

Personalmöte

Idag hade vi ett personalmöte. Himla intressant, och jag tror faktiskt att jag kan alla namnen på all personal från alla avdelningar. Inte illa pinkat.

Nu är jag hundvakt åt lilla Mimmi. Mysdags!

På väg upp..

På väg upp till bibblan för att hämta en bok gick Nils och jag och kaxade med varandra. Sammanhanget har jag glömt, men det är inte viktigt.

Jag: Ja, du hörde!
Nils: Nej, jag för blundade!

Trött som..

Trött som en gris men nöjd utav bara helsike. Träningen gick sjukt bra idag, kände mig riktigt duktig!

En grej jag kommit på som är lite irriterande är att jag alltid blir skittrött när jag kommit hem de dagar jag jobbar mina 75%, men av någon urbota korkad anledning alltid är skitpigg när jag jobbat extra och fått ihop 100% eller mer. Konstigt, men underbart!

Med världens..

Med världens träningsvärk i magen är jag redo för jobb. Först tanka dock, bensinmätaren är nere på noll och ingenting.

Känner mig väldigt osugen idag, är trött och redan lite grinig över att klockan ringde. Jag vet att det går över såfort jag kommer till jobbet, men nu innan är det väldigt irriternde.

Har faktiskt..

Har faktiskt haft en förvånansvärt aktiv och duktig dag idag. Jag har diskat och pillat och plockat i köket, jag har sorterat tvätt i mängder, fyllt på med olja i bilen, varit ute på promenad, handlat lite, pluggat och nu även gymmat. Detta är inte illa pinkat av en trähäst, och definitivt inte på en söndag. Lite hemmaträning till och sen hopp in i duschen och sen middag (mamma - du får tjura bäst du vill, jag tycker om dig ändå). Och ikväll är det solsidan!!

Har fått hem..

Har fått hem världens skönaste kudde iklädd världens finaste kuddfodral som min mor sytt. Det blev så jäkla snyggt att vi nog ska ta och klä våra småkuddar i soffan också. Frågan är om vi ska snöa in på samma tyg eller om vi ska våga nytt och blanda lite?

Spenderade..

Spenderade Melodifestivalen snett över gatan hemma hos Sanna. Blev cola, popcorn och som vanligt lite besvikelser över vilka som gick vidare - men det hör väl festivalen till.

Nu ligger jag halvt nerbäddad i soffan och tittar film, Nils har maginfluensa så han får sova ensam i sängen ikväll. I och med att vi just nu sover i en 120säng känner jag inte att jag vill trängas med någon som mitt i natten kan råka lägga en pizza i huvudet på mig. Behöver jag säga att vi längtar efter vår 180säng?

Den dagen..

Den dagen på hela veckan då jag jobbat minst är jag som tröttast. Hur är det möjligt? 

Det känns som om ett tåg kört över mitt huvud, jag är så trött så trött.
Jag skulle vilat innan, la mig till rätta och blundade. Länge. Längre. Längst.
Jag somnade inte.
Irritationsmoment.
Istället tog jag haft sönder tvättmaskinerna i tvättstugan (nejdå, men nästan). Och så tog jag en runda på stan för att köpa hem det allra nödvändigaste - glass och florsocker.

Ikväll är jag sugen på bio. Eller en fika på stan. Eller sällskapsspel. Eller käka på restaurang. Något.

Idag fick jag..

Idag fick jag skjuta på min arbetstid hur jag ville eftersom vi har så få barn. Så en dusch är tagen, kläder på, håret torrt och det enda som saknas är lite frukost, smink och tandborstning sen ska jag iväg!

Vanlig vardagskväll

Jag fick ett bryt innan. Ett sånt bryt som jag får när jag är på tok för trött för mitt eget bästa och ligger i soffan och storlipar och asgarvar om vartannat. Nils har lärt sig att det inte spelar någon roll vad han gör. Skrattar jag när han börjar så gråter jag när han slutar och tvärtom. Han har lärt sig att det hela kan vändas till hans fördel. Och då menar jag till hans fördel. Han satte sig på mig och kittlade mig sönder och samman och därefter tog han tag i mina armar och lekte på samma sätt som man gör med ett spädbarn. Vad jag gjorde? Grät och skrattade i pulser. Som ett spädbarn.

Största tecknet..

Största tecknet på att jag inte på långa vägar är redo att följa den allt växande skaran i min bekantskapskrets som blir gravida: jag A V S K Y R att bli väckt. 

Morgonen

Någon gång under helgen glömde jag bort hur man sminkar sig. Innan jag var färdig idag hade jag mascara långt ner på kinderna och liknade något man ser i en skräckis från 80-talet snarare än en pigg och fräsch förskollärare.

När det var borttvättat och tillfixat borstade jag mina tänder. Väl färdig skulle jag skölja tandborsten och satte den under kranen medan jag dubbelkollade så sminket såg ut som det skulle. Efter ett tag tar jag bort tandborsten, men ser att det fortfarande är tandkrämslödder kvar? Får ett förvirrat ögonblick, sätter tillbaka tandborsten under kranen och väntar några sekunder medan jag till och med tittar på den. Varför försvinner inte löddret?!

Sen skäms jag en stund och sätter på kranen.

Lycka!

Ingen konditionsträning på två månader, eviga förkylningar som avlöst varandra och ändå fixade jag 4 km idag. Och alla ni konditionsmänniskor kan schhhh, jag är stolt!

Äntligen är..

Äntligen är köksdörren bortplockad, kökshyllan köpt och uppsatt och till och med fylld av grejerna som skulle stå på. Och äntligen är både frys och kyl fullt och äntligen har jag hittat ljusbehållare jag velat ha i evigheter (dock inte köpta). Och äntligen är det lördag. Jag är lycklig, träningssugen och ikväll blir det melodifestival!

Igår skulle vi..

Igår skulle vi hänga med Emma hem för paj och familjespel. Istället åt vi godis och glodde TV men en sovandes Karl. Fast det var ganska roligt ändå, vi har lärt oss hur han låter när han sover.

Nu håller jag på att göra mig iordning för en sväng på stan. Ska hitta lite prylar till lägenheten och eventuellt att jag även springer inom några affärer och unnar mig lite småsaker. Eventuellt.

Jag fick..

Jag fick min sovmorgon idag istället. De ändrade mina tider eftersom det var så få barn och många personal sjuka. Så istället för 7.30-12.30 jobbar jag 9-14. Täcker lite på hela dagen, sovmorgon och fortfarande kort dag innan helg. Rätt nice.

Efteråt ska jag hemom mamma och pappa, måste låna deras scanner och scanna in mitt examensbevis - löneförhandlingsdags!

Idag kom mitt..

Idag kom mitt examensbevis och all trötthet är som bortblåst! Jag är förskollärare, svart på vitt. Jag är så jävla lycklig!

Det ökar..

Jag gick från sovmorgon och kort dag till fulltid och nu har det ökat till fulltid och övertid. Känns fantastiskt, men jag kan inte neka till att det ska bli skönt med helg.


Och så gick..

Och så gick det med min sovmorgon. En i personalen är sjuk, så då hoppar jag in och jobbar fulltid. Nog för att jag varit duktig och alltid lagt mig så jag fått åtminstone 7 timmars sömn, men jag måste medge att morgonen inte är min tid.

Uppe innan..

Uppe innan tuppen och samlar energi inför öppningen idag. Efter jobbet ska jag till en föreläsning om alkoholvanor inne i stan, så hemma och ledig är jag inte förrän fyra. Men vad gör väl det - sovmorgon imorgon!

Hooooh..

Vilka dagar. Igår jobbade jag inte särskilt länge, men när jag kom hem kom jag på att en biblioteksbok skulle in idag, och dessutom måste vara utläst innan. Så från det att jag kom hem pluggade jag konstant till halv åtta då Emma och Karl kom. Vi fikade på hembakad paj och spelade spel tills jag sa godnatt vid halv ett. De stannade en stund till och sen kröp äntligen Nils ner.

Idag hade jag sovmorgon, men jobbade fram till för en halvtimme sen. Har precis hunnit hem och käkat mat som SötNils gjort och frossat i pajrester från igår. Snart ska jag ge mig ut på stan för att lämna tillbaka biblioteksboken. Sen tror jag inte det blir mer än dusch och vila innan det är sovdags. Känner mig ganska urlakad.

Dessutom har jag öppning imorgon. Det är tur att man älskar sitt jobb.

Idag blir det riktig söndagsmat

Stekkalas som avslutning på en dag där jag tvättat bilen, städat badrummet, omorganiserat förrådet, sorterat upp skit som ska ner och pryttlar som ska upp, sopsorterat tre stora kassar med skräp och satt upp kakeldekorer. Jag har städat av köket halvdant också, men där finns mer att pyssla med. Men just nu ser jag bara fram emot middagen.

Idag har varit en fin dag

Vi har köpt Nilsjeans och Malinskor, vi har hämtat ullaredbeställningar från mor och far och jag har tittat på melodifestivalen i gott sällskap och blivit bjuden på nybakade bullar. Det är min sammanfattning av en fin dag. Avslutas gör den i sängen med senaste korsordstidningen!

Det blev visst..

Det blev visst en säng ändå. I mars kommer den, och det kunde inte kännas bättre! Grattis till oss som för en gångs skull faktiskt fattade ett beslut.

Shoppar säng och undrar om det finns något...

Shoppar säng och undrar om det finns något tråkigare än detta.


Fredag igen

Går inte veckorna vansinnigt fort? Igår var det ju måndag?

Idag har jag en kort dag som ska avrundas med att leta efter en vettig säng, vettiga och helst snygga skor och slutligen med en fika med Nilsepojken. Idag är han ledig och det tragiska är att jag inte ens är avundsjuk. Jag blir nästan glad när klockan ringer (notera NÄSTAN) för då är det dags för jobb. Känns otäckt. Men Nils har sagt åt mig att njuta medan det varar, och det tänker jag minsann göra!

Blev en lång..

Blev visst en lång dag idag också. Men det gör inget, för jag har så jävla kul (ursäkta språket).

När jag kom hem var jag galet sugen på att träna, men insåg att jag inte skulle ha tid. Drog igång med maten vid niotiden och precis när jag dragit igång spisen för att värma vatten till min fläskkorv kommer SötNils och säger att han kan fixa käk medan jag tar en snabbis på gymmet. Så inte nog med att jag hann träna, jag fick dessutom maten serverad.

Nu sitter jag här nyduschad och med lite magont. Ska lägga mig om några minuter tror jag, man blir trött av att jobba.

Jag är så..

Jag är så trött så ögonen snart går i kors, men vem har tid ens med det? Snart är tvätten klar och jag måste ner i källaren för att bära ner saker som ska ner till förrådet och upp saker som ska upp. Här ska plockas och pillas och pulas och donas för här ser ut som - ursäkta språket - fan.

Hittills har jag jobbat min mesdag, tagit ut hundarna, handlat, slängt sopor i mängder, sorterat papper som legat Ö V E R A L L T och satt in dem i pärmen och dessutom gjort halva disken. Två maskiner tvätt är på tork och ungefär NU bör nästa två laddningar vara redo. 

En liten fågel har viskat i mitt öra att jag ska bli bjuden på pannkakor ikväll. Let's cross our fingers.

Det där med..

Det där med att morgonblogga verkar bli till en liten vana, trots att jag märker att inläggen blir tråkigare och tråkigare för varje dag. Jag följer temat och berättar att jag har öppning idag, min första sedan jag började. Pga sjukdom och schemaändringar har mina andra öppningstider försvunnit från mig. Men idag så.

Och idag ska jag gå hem bamsetidigt. För att göra ett tråkigt inlägg tråkigare kan jag berätta att jag då ska tvätta och försöka få bombnedslaget till lägenhet vi bor i se ut som ett hem. Wish me luck.

Idag har jag..

Idag har jag en riktig mastodontdag framför mig. 7.30-17.45. Det ska bli mäkta spännande att se hur detta går, inte nog med att vi mer eller mindre har full barnstyrka, jag har husstängningen också. Kommer nog gå fint, men jag lär däcka som en klubbad säl direkt efter middag och dusch. Kanske lika bra, har tidig tur imorgon.

RSS 2.0