Engelska mig hit..

Engelska mig hit och engelska mig dit. Börjar ångra mitt bokval. Finns inte en chans att boken avslutas ikväll, vilket innebär att jag får sitta och chansa lite på seminariet. Har funkat förr, så funkar säkert igen men är surt när man taglat sig igenom fem kapitel.

Anyhoo, ska kämpa så långt jag orkar och hinner ikväll. Är galet trött, trots att jag råkade somna en sväng under filmvisningen i skolan innan. Oups.

Tror det blir en tidig kväll, tidig morgon och förhoppningsvis även en tidig hemfärd. Växjö är ingen stad för mig.

Hos Emelie

Skolan är slut, rapporten är tillbaka - VG på den, go mig!

Sitter hos Emelie efter en goodgood pizza, jäser i soffan och ska snart börja läsa min engelska bok.

Jenny:
Vafan! Du nämner ju inte mig! Nejnej, jag sitter ju inte alls i soffan och jäser jag med, nejnej, skit i mig.

Jag tycker om dig ändå Jenny!

Skola

Sitter i F-huset och läser Education For Sustainable Development. Ja, på engelska och jag hatar det.

Än är ni allt lite tråkiga. 7 personer har läst gårdagens kommentarsinsamling, varav några fler gånger än en, och ändå är det bara två personer som är trötta på skolan. Antingen är det ni, och inte jag, som är plugghästar, eller också ljuger ni så att ni tror er själva. Jag tror på det sistnämnda.

Natten ska spenderas på Emelies soffa här i Växjö och vi får väl se hur mycket sömn det blir den här natten. Dagen började 5.30 när klockan ringde eftersom skolan började åtta. Dagen avslutas vid 17.30 när skolan är slut och det blir pizzaköp och plugg. Morgondagen börjar åtta när skolan drar igång igen. 

Yey på detta.

Kommentarsinsamling

Alla som är trötta på skolan skriver "jag"

Kom ihåg att jag ser hur många som läst bloggen, kom igen, skriv!

Skräp igen

Hoppas det inte hade gjort ont att bry sig.
Jag tänker inte göra det mer.


Läxan blir aldrig klar, fattar ingenting och humöret sjunker.
Skräp på hela situationen.

Denise undrar

Denise:
Har alltid undrat över det ordspråket. "Morgonstund har guld i mun(d)?"... Betyder det att man har dålig morgonandedräkt? :P eller syftar det på stånd...? :P

Såhär är det:
Morgonstund har guld i mund myntades av Grubb, Swedberg 1687, det kommer från tyskans Morgonstunde hat gold in munde. D:et i "mund" tillkom av en feltolkning som blev anammad av folket. Betydelse: Morgontimmarna är värdefulla; stiger man upp tidigt får man mycket gjort.
(källa: fanvagay.se & susning.nu)

Här tog jag bort d:et för att babysis' och killens skrik kom ifrån munnen och "förgyllde" min morgon. Lite ironi över det hela.

Morgonstund har guld i mun(d)?

Detta var den första morgonen då min beslutsamhet gällande löpningen svek.

Klockan ringde halv åtta och Nisse skulle till jobbet. Tanken var att jag skulle göra som igår; cykla med honom fram till Bergåsa och där svänga av och ta mig till Västramarks löpspår för att vakna och få igång kroppen. Men idag när klockan ringde var jag så slut att jag precis orkade öppna mina ögon. För tre sekunder.

Så Nisse cyklade iväg till jobbet, jag hade börjat vakna till lite trots allt men orkade definitivt inte stiga upp så jag vände mig för att somna om. Lyckligvis har man småsyskon som inte är sena med att förstöra planer. Hinner precis slumra till när jag hör henne och killen skrika som idioter i rummet precis ovanför mitt. Och det pågår inte en minut, fem minuter eller tio minuter. En halvtimmes irriterande snorungsskrik senare ger jag upp och pallrar mig ur min varma renbäddade säng.

God morgon på er också.

Hum..

Vet inte riktigt vad som blev fel innan, säkert Jennys mobila bredbands fel. Det ville inte riktigt som jag ville.

Det jag skrev var:
Nu sitter jag i en mer eller mindre fungerande, avgasrörslös, AC-befriad Ford hem mot lilla Karlskrona två timmar tidigare än beräknat. Livet är allt bra ibland!

Visst ja!

Glömde ju!
Till er stackare som faktiskt trodde att jag skulle klara av att plugga på vägen upp istället för att snacka skit: HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!

Färdigt

Rummet är nu städat och allt ser fint och prydligt ut. Måste dock erkänna att det i särsklass absolut bästa med att städa rummet är att renbädda sängen. Längtar redan nu tills detär kväll och jag får krypa ner bland rena lakan som luktar nytvättat.

Min skjuts kommer om 20 minuter och som sagt hade jag tänkt plugga på vägen upp. Nu vet jag inte riktigt hur det blir med den saken, för smart som jag är satte jag in laddningssladden i datorn, men missade den lilla detaljen med att sladden måste vara isatt i ett uttag också. Så datorn har stått med sladden i två timmar utan minsta laddningseffekt. Den är jag jävligt nöjd med måste jag säga.

Nytt är bra

Nysprungen, nyäten, nyduschad och snart sittandes i ett nystädat rum!

Sen blir det skola, sen dag idag; 13-17.
Segtsegtsegt. Ska göra lite läxa på vägen upp så får man det också överstökat sen! Hoppas bra jag får pluggro i bilen, alltid lätt att man börjar snacka massa gegga och glömmer bort allt man bör och ska göra.

Tror egentligen att anledningen till att jag skriver nu är att slippa städa, det vill sig inte riktigt idag. Dags att tvinga ur tummen ur röven och sätta igång!

Skräp

Första tiden vid datorn denna helgen, det är väl klart om fan att den ska krångla.

Först funkade inte texten.
Jag: Niiiils, vad händer med min dator?
Nisse: Jag vet inte.

Sen krånglar msn och hotmail.
Jag: NILS! Vad händer med min dator?
Nisse: Jag vet inte.

Sen helt plötsligt funkar INGENTING. Sidor stannar, pekaren fastnar i form av en hand och jag blir TOKIG.
Jag: NIIIIIIILS, VAD HÄNDER MED MIN DATOR!?
Nisse: Jag veeet inte.
Jag: Men titta då!
Nisse: Vad fan är det där?
Jag: Jag vet inte?
Nisse: Säkert Facebooks fel.

Och jag skyller på Jenny. Detta eviga tjat om Facebook, sidan min dator inte klarar av.

Bedrövligt

En bloggfri helg. Det var helt fruktansvärt, konstligt nog. Inte haft bloggen särskilt länge, men är redan beroende. Hur bra är egentligen det?

Hela helgen har gått åt till att "flytthjälpa" (översättning: tränga sig på och börja bestämma bara för att man själv är så flyttsugen att det kryper i hela kroppen). De stunder jag varit stilla har varit vid måltider och vid sömn. Känns bra, men ovanligt - lat som man är.

Helgen har med andra ord varit finfin!


All done

Tredje gången jag skriver detta jäkla inlägg. Bråkdator!

Tentan är avklarad, och för en gångs skull har jag väldigt svårt för att avgöra hur det kan ha gått. Kändes inte alltför övertygande dock. Nu väntar tre extremspända veckor innan vi får veta om det blev U eller G. Wish me luck!

Hela dagen har jag varit extrempepp på fest. Fest för att fira att tentan är avklarad, fira pengar, fira helg, fira livet, bara fira. Fram till nu. Känner för en godispåse size FET och en film. Nisse var ganska lättövertalad så nu ser det ut att bli bio och en drink som avslutning. Precis lagom avancerat.

Dagen innan avrättningen

Imorgon, klockan åtta, är det tentadags. Stenladan ska fyllas med studenter som ska skriva om naturvetenskapliga begrepp.

För tillfället känner jag mig lugn, så när som på en sak. Övergödning vägrar gå in i skallen. Allt sitter, mer eller mindre, utom denna jäkla övergödning.

Tror jag maxat min hjärnkapacitet..

Pluggstrejk

Sådärja, då var man hemkommen från en exkursion i Växjö.

Otroligt ogivande slöseri med värdefull pluggtid om man frågar mig. Och nu när jag blivit så bortskämd med att bila dit och hem var det extremt avtändande att åka tåg igen.

Nu när jag väl kommit hem borde jag plugga naturvetenskap så hjärnan övergöds och markozon bildas kring mina fötter.
Eller så struntar vi i det. Pluggstrejkar lite och skaffar läderhud och cancer på altanen i bikini, det är min sysselsättning just nu!

And I love it!

Besviken

För tillfället är jag faktiskt ganska besviken.
Innan jag började på universitetet  och under hela tiden jag gått där har jag fått höra att hemmet aldrig är så rent som under tentatider. Jag har en tenta på ingång (om någon nu skulle missat det) på fredag och ärligt talat så har mitt rum aldrig sett såhär överjävligt ut.

Vad är det för fel på mig?

Röv

Jag har alltid varit den som skällt på folk för att de har en negativ inställning till prov och uppgifter; en inställning om att dom ALDRIG kommer klara den. Mitt argument har alltid varit att om de förväntar sig att inte klara den är det precis det som kommer hända. En jag-är-bäst-och-klarar-detta-inställning ger, på samma sätt, ett bra resultat.

Enda undantaget jag kan tänka mig är denna sabla naturvetenskapstentan. Man kämpar, läser, skriver och kämpar lite till. Lär sig ett begrepp men tappar samtidigt ett annat. Det man "lärt" sig är att memorera sina anteckningar, vad det egentligen innebär och betyder  har jag inte en aning om.

Och mitt i all denna stress och press blandat med blod, svett och tårar får man veta att fanskapet är på MINDRE än 1hp (man får 1,5hp per vecka). SUG NÅGOT HÅRT!

Å andra sidan, slappnar man av nu upptäcker man väl att tentan innehåller allt det man ännu inte kan.
Fast samtidigt känns det gruvligt dumt att traggla in saker man ändå inte kommer minnas minuten efter tentaskrivningen om det inte behövs.

Skräp och ironi på hela situationen.

Woho

Sommaren är räddad - chefen ringde och jobbet är mitt!
Halva tiden ska spenderas på psykiatrin och andra halvan får bli en surprise!

Helnice!

Allvarligt..

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article4922472.ab

Allvarligt talat. Hur långt får det gå?

Patriarkat

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4951842.ab

Stackars, stackars kåta mansgrisar.

Klart det är mer legitimt att ge pengar till en playboymodell. Hellre det än att ge till en vanlig dödlig. Eller hur? Svin.
Att pengarna inte användes till de snyfthistorier denna kvinnan kokade ihop hade inte med saken att göra. Nej, det värsta var att hon inte var den modell hon utgav sig för att vara.

Vinklingen på artikeln är också ganska kul. Den fullständigt dryper av sympati för "dessa stackars män".
Och guess what; artikeln är skiven av en man.

Way to early


Ganska underhållande är det ändå att man lägger sig en bit efter midnatt och vaknar kvart i åtta dagen efter och är pigg som en lärka.


Nu väntar duschen och naturvetenskapen, men sen ska jag in till stan och luncha! Yey!

Blöh

Naturvetenskapligt tentaplugg som man aldrig blir klok på eller klokare av.
Känslor i ett virrvarr över hela mig och ett rum som ett mindre bombnedslag.
Huvudvärk, nästäppa och stresspresskräpmagkatarr.

Allt samtidigt. Alltid.

(nej, jag gnäller inte)

Logik

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article4918741.ab

Använd skor som passar och känns bra från början?

Lurendrejeri


Det första man ser när man vaknar är en klarblå sommarhimmel. När man äter frukost ser man hur solen får omgivningen att glänsa. Det ser så inbjudande ut, så skönt, så varmt, så somrigt och så efterlängtat.

Och så går man ut..
Snålblåsten regerar och konkurerar ut solens försök till värme.
Skenet bedrog.

Snacka om att bli dragen vid näsan.

Kom igen


Nu får ni ge er!

Diskussionen om huruvida p-piller till ungdomar under 15 är medhjälp till våldtäkt eller inte är bara löjlig. P-piller har smärtlindrande effekt, minskar flödet och gör mensen regelbunden. Kan detta vara fel att erbjuda de som precis klivit över tröskeln till vuxenlivet och kanske genomgår ett mindre helvete?

DESSUTOM OCH FRAMFÖRALLT: Hellre barn med p-piller än barn med barn.

Intressekonflikt

Precis framme vid IKEA i Kalmar.

Nisse: Nemen, här ligger det ju!
Jag: Ja.
Nisse: ÅH!
Jag: ?
Nisse: Citygross!!

Dagens goda..

Dagens goda gärning:
räddade en humla från en drukningsdöd i ett överblivet akvarie på vår altan.

Dagens nyttiga:
Började dagen med att inviga löpskorna, har underbar krampliknande känsla i benen!

Dagens urtråkiga:
Pluggpluggplugg

Att se fram emot:
IKEA, here I come!

Bortkastad eufori

Träning är en euforisk upplevelse, allra helst när den går som den ska.

Jag har varit mäkta aktiv idag, och för en gångs skull har allt känts bra Först köpt joggingskor, cyklat till friskis, tränat, cyklat hem och vänt för att gå på en promenad med lite trevligt sällskap.

Kroppen är hög på endorfin och nyduschat fräsch. Känslan måste bevaras, måste utnyttjas!

Vad gör jag?
- Gosar ner mig i sängen med de aldrig sinande hemuppgifterna.

Snacka om slöseri med lycka.

Intelligensnivå noll

För att slippa ifrån all plugghysteri ett par minuter tog jag en promenad med Raggarmormor.
Efter ett tag ser vi en man som arbetar med en grästrimmer, och eftersom hon är några år och lite till ser inte hon att detta inte är en hund.

VROOM VOFF VROOM VOFF VROOM VOFF VROOM VOFF VROOM VOFF VROOM VOFF VROOM VOFF VROOM VOFF VROOM VOFF VROOM VOFF VROOM VOFF VROOM VOFF

Vem går vinnande ur striden?
Mannen med trimmern tittar åt vårt håll, ser vår evighetskamp, skrattar och stänger av trimmern.

Jag antar att Raggarmormor vann den matchen.

Hoppsan

Efter mycket om och men så blev det alltså klart.
Till att börja med så skickar jag ut en skällning till alla er som redan hade varit sluga nog att ta alla mina potentiella användarnamn, fy fy!
Tycker jag blir en trevlig inledning.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0