Hollywoodglam á la Wellness

Resultatet av att träna och svettas med en Lilla-My-Knut i nacken = Hollywoodglamour. Kanske borde köra ett pass eller två och strunta i att duscha innan nästa utgång?


Åååh, lycka!

Sista AfroPowerDancepasset med sommarkoegrafin blev ändrat. Istället körde vi samma gamla uppvärmning men tjuvstartade med resten av programmet, och satan i gatan vad roligt det var! I vanlig ordning körde jag Core efteråt och det är så fantastiskt underbart att känna hur mycket mer kroppen orkar och hur mycket man kan ta i nu i jämförelse med hur det var när jag började.

Nu dusch och käääääääääk. Eller kanske käk och dusch? Vi får se!

Höstplanering

Körde vad som sas vara sista BodyJam-passet med sommarkoegrafin. Den har varit fantastiskt rolig, så jag hoppas att det blir lika kul till höst! Har jag förresten berättat om höstschemat? Där finns för mycket kul att välja på! Om jag skulle gått på allt jag ville skulle mitt träningsschema se ut såhär:

Måndag: 55 min Our House (dance)
Tisdag: 55 min AfroPowerDance, 30 min Core
Onsdag: 45 min Kettlebells, 45 min zumba
Torsdag: 55 min BodyJam, 55 min BodyCombat
Fredag: 45 min Thank God It's Friday - Party Moves
Lördag: 45 min African Vibes
Söndag 45 min Kettlebells, 55 min BodyJam, 45 min Zumba, 30 min Core

Plus att jag vansinnigt gärna skulle vilja prova BodyPump och BodyStep. Helst vill jag också ge CX30-klassen ett ordentligt försök (Coreträning som tydligen får elitidrottare att kämpa - kanske lite i överkurs men man kan ju prova!).

Det hela ser dock lite tight ut, allra helst söndagen. Haha, vafan, är det roligt så är det! Jag tar vad jag kan i mån av tid.

En förbannat bra shoppingrunda

Jeans
Jeansleggins
Grå sweatshirt
Två svarta tights/leggins
Luftig söt tröja
Nagellack
Hårklämmor
Träningsskor
Festdricka

= 1200:-

Helt okej om du frågar mig! Och så en glassiärenglass på det. Avrundar det hela gör vi på Antons ikväll och senare fest hos  Sanna! Detta är en bra dag!

Jag vet..

Jag vet att jag sa att jag skulle läsa. Men efter duschen överöstes jag av trötthet och kom i samma stund på att det blir en fasligt sjå med att läsa. Inte nog med att jag måste bläddra i boken, jag måste också koncentrera mig och hänga med i ett händelseförlopp utan att förlora fokus. Och när jag är för trött kan jag inte bara sluta ögonen och somna, boken måste läggas bort och så måste jag ställa mig i sängen för att släcka tavellampa som just nu även tjänstgör som sänglampa. Så det blev TV.
Myser även med min fina tröja, ett smakprov kanske? Visst är färgen bara för härlig?
Planen är nog att slöglo TV en stund till. Här gör det ingenting om jag somnar, jag har inga lampor som lyser mig i ansiktet och jag behöver inte se om något om jag tappar fokus, för jag bryr mig inte särskilt mycket om vad som visas. Dessutom kan Nils bära över mig till sängen när han kommer hem sen. Det gjorde han ju trots allt igår efter filmen som "vi" kollade på.

En SÅNDÄR dag.

Idag har jag en SÅNDÄR dag ni vet. Där allt är fel, jag är fel, allt runt omkring är fel och egentligen är allt rätt men i mitt huvud bara fortsätter allt vara fel. En såndär dag då jag förstår Nils för att han flyr fältet och lämnar mig, jag hade nog gjort detsamma om det hade varit tvärtom.

Det värsta i kråksången är att jag har haft en bra dag, bortsett från mitt tvärtomhumör. Jag har jobbat och skrattat på riktigt samtidigt som jag inom mig har kokat. Det är en kombination som bara förstås av de som arbetar med barn. De håller på att lära känna mig som pedagog nu, testar gränser, testar lite till och bara för att se vad som händer så kör de ett eller tjugo varv till av samma sak. Det är rätt gjort av dem, det är ett tecken på sundhet - jag menar, vem fan är jag att där komma och säga vad som är rätt och fel när de inte ens känner mig eller mina värderingar? Men åh vad man tröttnar på sin egen röst. Tjatkärring, det är vad jag hade kallat mig om jag vore ett barn nu.

Efter jobbet hade jag flörtat till mig mammas tvättmaskin (hata lägenhetssystem med att boka, jag fick rota längst in i garderoben och såg ut som om jag vore hämtad från en 80-talsfilm med viiiiiiiiiida byxor). När jag ringde igår med min gulligaste röst sa hon att hon till och med kunde fixa tvätten, så allt jag behövde göra var att hiva in den. Snackade en sekund med fina pappsen också. Känner mig som en rutten dotter, har inte varit hemma på flera veckor och när jag väl kommer hem står jag i dörren, lastar in smutsig svettig äcklig tvätt och säger att jag måste rusa. Hemma hade jag norpat fyra timmars tvättid så jag hade sparat alla underkläder och träningskläder - det viktigaste då alltså.

Jag tog en sväng på stan också, planen var nya gymskor (får konstant ont av de jag har) och ett par träningsbrallor så mina tre slipper gå i högvarv mellan gym och tvättkorg (jag har tvättat för hand under tiden tvättkrisen varit.. och fuskat med att tvätta.. lite.. så äcklig är jag). Hem kom jag med en ny underbar tröja i en färg jag älskade och som Nils bestämde var "tja... okej..". Skulle haft ett ljuvligt lila nagellack med mig hem också, men det hade utgått.

Efter maten skulle vi sätta upp våra sänglampor, efter månader och månader av tjat från min sida. När allt var utmätt och vi skulle borra kom vi helt plötsligt på att ingen av oss gillade lamporna. "Men varför köpte vi dom då?" "Du sa att dom var fina, och så hittade vi inga andra så jag tog dom?" "Men jag sa bara att dom var okej för att jag trodde du gillade dem och för att jag inte ville glo på lampor längre" "Ska vi skita i det?" "Ja."

Därefter följde dagens lyckligaste timme - vi spelade badminton med fina vänner! Jag var i det förlorande laget samtliga matcher, men jag var nog också den med störst och mest ihållande leende så what the hell. Mina servar har blivit bra mycket bättre än sist dessutom.

Dum som jag var tyckte jag inte att detta var nog utan ville ner till gymet en stund efteråt. Skulle löpa, men skorna var kassa och återigen fick jag bevisat för mig varför jag är i desperat behov av nya träningsBHar. Ställde mig och körde lite armstyrka innan jag fick panik och ställde mig på bandet igen i ren protest. Vaderna skrek, brösten skrek, fotvalvet skrek och jag slutade när jag pissesur fick inse att det inte funkade. 

Nu blir det dusch och lite bokläsning. Hoppas på bättring i humörsväg imorgon, då klockan fan heller ringer 05.00 igen. 8.45 blir alldeles lagom om du frågar mig.

Jisses, vad..

Jisses, vad jag har sovit inatt! Tror jag fick nio timmars hård sömn, men en liten pissepaus i mitten. Det är en jävla skillnad i jämförelse mot natten innan då jag möjligtvis fick fyra timmars utspridd sömn. Kanske var det som togs igen, vad vet jag.

Men jag var mäkta imponerad över mig själv igår. Kass sömn, klockan ringde fem och så jobbade jag till ett. Därefter var jag hos mamma och pappa för att släppa ut hundarna, jag handlade det nödvändigaste, jag påbörjade storkok (första köttgrytan någonsin) och jag handlade grejerna jag glömde innan. Jag tränade och jag åt och därefter åkte Nils och jag och storhandlade så vi skulle ha ALLT hemma (hata småhandling). Jag satt och fixade jobbgrejer hemma och jag målade naglarna, duschade och skrubbade hela kroppen. Noppade mina ögonbryn och gjorde en totalrenovering OCH jag hade ork kvar att läsa några kapitel i min bok! Somnade först vid 23 någon gång! Lovely!

Dagen idag kommer väl inte bli fullt så intensiv. Jag jobbar till stängning och ska därefter antingen ha möte till sju eller ruuuuusa in till gymmet och träna AfroPowerDance och Core till halv sju. Därefter ska jag sälja av böcker (äntligen!!) och sedan träffa Hanna en sväng då hon ska låna verktyg. Blir det möte ska jag gå ner till gymet efter att böckerna och verktygen är iväg. Någonstans ska jag trycka in maten också, men det löser sig. 

Bestämde mig för..

Bestämde mig för en rook-piercing (de två plupparna) men dessvärre verkar det vara en otroligt svår piercing. Nästan alla "seriösare" sidor beskriver den som den piercing med störst risk att stötas bort av kroppen och tydligen ska den vara vansinnigt svårläkt.  Så trist. Jag får lägga min panna i djupa veck och verkligen fundera på om jag ska chansa.

Piercingsugen

Nu är jag sugen på lite nytt! Antingen kör jag i övre delen av örat, de två plupparna på varsin sida om flärpen, eller så kör jag på en stav rakt igenom hela örat i "gropen". Frågan är: vad är snyggast?

Zumbalicious med en topping av Core.


Givande middagskonversation

Nils: Vilka goda biffar!
Jag: Mm

2 minuter senare

Jag: Vad god gratängen blev.
Nils: Mm

Nils: Mm
Jag: Mm
Nils: Mm
Jag: Mm
Nils: Mm
Jag: Mm


Det är ganska lätt att upptäcka de guldkornsmiddagar båda älskar.

Mitt intresse..

Mitt intresse är anmält, jag har gett dem mina uppgifter och nu får vi se hur det går! Om instruktörskapet blir av så fylls hösten av trainieeprogram där jag ska lära mig allt som ska läras. Så vansinnigt spännande!!

Körde min..

Körde min onsdagszumba som vanligt, och efter passet springer en ledare ifatt mig. Hon ger mig ett papper och säger "läs, tänk över och ta det som en komplimang". Jag läser och begriper ingenting, det var ett papper från ShowKids och jag har inga barn?

På väg hem hör jag någon som skriker "NEEEJ, STOOPP, STANNA!!". Igen kommer ledaren och förklarar att jag fick fel papper och att hon återigen hade råkat skriva ut fel. Det hon ville få fram var att de söker instruktörer och att ingen har hört av sig så de har börjat pinpointa folk som går på passen - och de ville ha MIG!!!

Holy Hell, vad ska jag göra nu?!

Dubbelpass och matkoma

Igår körde jag dubbelpass på Wellness - AfroPowerDance och Core. Därefter vräkte jag i mig potatisgratäng och biffar, allt hemmagjort och gott!

Igår la jag mig i tid - hör och häpna - men är ändå tröttare än tröttast nu. Lite småbitter över detta.

På väg till..

På väg till jobbet i höstvädret. Tror jag tar bilen idag, jag får vara lat - right?

En kärleksfull spark i röven

Mamsen säger:
jaha, har tiden stannat????????????

Svar:
Ja, det känns nästan så. Eller nej, det gör det faktiskt inte alls. Tiden har sprungit förbi och jag har inte hunnit med. Första gången på hela veckan som jag faktiskt satt ner och tog det lugnt var i fredags när jag däckade direkt efter jobbet och sov 2,5h.

Men det har varit en rolig vecka. Inte många barn, men mycket att göra på jobbet. Springer runt som ett jehu och har skitroligt. Underbart! Bestämde mig även för att läsa Flersrpåkighetskursen, dels eftersom jag når fler barn men också eftersom en nuvarande kollega som hörde talas om kursen under min anställningsintervju blev inspirerad och också ska gå. Dessutom har hon snackat med chefen så kursen kommer gå som fortbildning vilket innebär att vissa av böckerna kommer köpas in och alltså inte gå från mina surt ihopknegade slantar. Det är nice.

Igår hade vi en fantastisk sailfest med en brokig skara folk. Det blev otroligt lyckat och vi dansade oss genom öltälten med leenden på läpparna. Idag tänker jag zumba, jag struntar fullständigt i att jag är bakis och i att magen är i obalans. Har haft vidrigt mycket halsont i veckan så har inte zumbat på vad som känns som en evighet. Det är dags nu!

Beslutsångest

Trots att jag stod som 58e reserv på en kurs som egentligen inte accepterar sena anmälningar så kom jag in. Nu står jag i valet och kvalet och har ingen aning om vad som är bäst för jobbet och vad jag helst vill.

Men klart är att jag pluggar i höst också, har aldrig haft en ledig termin sedan första klass. Frågan är vad det ska bli nu?

- Arabiska för nybörjare I ?
- Flerspråkighet i förskolan I ?

Vi var på..

Vi var på Idas examens- och födelsedagsfest igårkväll. Åt som kungar, träffade nytt folk, gick tipspromenad och hade hur trevligt som helst. Och så sa det pang. 

Magen hade krampat typ en timme innan vi åkte, och sedan kom magkatarren. Hela nacken började spänna och göra ont och det slutade med att jag gick hem tidigare. På vägen hem började jag hysterifrysa och väl hemma upptäcktes att jag hade feber. Kröp ner i soffan och somnade på två sekunder. Nils flyttade över mig till sängen när han kom hem några timmar senare och idag har han behandlat mig som en prinsessa, gullehan! 

Nu tror jag febern är borta, men kroppen är inte kry alls. Näsan är helt igenkorkad, halsen gör ont men har blivit betydligt bättre och jag har fortfarande sådär hemskt ont i huden. Så fort jag kommer åt soffan med bar hud, eller om Nisse klappar på mig, sticks det och ömmar. Huvudet snurrar konstant och så fort jag reser mig mår jag illa och känner hur stel kroppen är efter så långvarigt sängläge. Men jag blir fortfarande bortskämd och gullad med.

Jag kurerar mig till tusen, vill ju inte missa min första "riktiga" arbetsdag imorgon.

idag kör vi matchande och classy!

imag0143 (MMS)

idag kör vi matchande och classy!


Jag skulle..

Jag skulle sovit länge, tagit en lång frukost, gå en sväng på stan, sticka hem till pappa och se så bilen blev som den skulle efter gårdagens arbete och jag skulle fikat innan jag begav mig mot jobbet som skulle börjat 14.15.

8.00 ringer dom och undrar om jag kan komma in vid 10.00 eftersom en personal blivit sjuk. Lite surt, men å andra sidan: MoneyMoneyMoney!

Och igår var sista dagen jag krälade under bilen! Nu är det bara allt utanpå och inuti kvar.

Morgonstund

Har precis käkat en lugn och skön frukost framför TVn, planen är en latte på balkongen innan jag gör mig iordning för jobbet. Nog för att jag älskar att ha öppningar och få lediga eftermiddagar, men en sovmorgon är ta mig tusan inte fel det heller.

Debut

Jag debuterade förresten på AfroPowerDance idag! Tidigare har jag kört vanlig 45minuters afro, men detta passet varade en hel timme och var helt annorlunda. Det var mer koreografibetonat och allt som gjordes skulle läggas ihop och köras om och om igen. Det var faktiskt skitkul!

Det kändes dock lagom fräscht vid nedvarvningen och stretchingen när man lutade sig framåt och såg hur svetten droppade från ansiktets alla delar och ögonen sved av salt. Fick svett i munnen när jag reste mig igen och det kändes som om jag var tillbaka i Egypten och precis fått en kallsup.

Kändes också lite knäckande att alla andra var så vansinnigt viga. En stretchövning gick ut på att greppa tårna med fingrarna och samtidigt sträcka ut benet rakt framför sig och balansera på det andra. Och som om inte det var nog skulle man efter en stund dessutom långsamt föra benet åt sidan, fortfarande med benet rakt och fingrarna om tårna. Det klarar jag nog aldrig.

Dagen som såg ut som gårdagen

Ja, mycket skillnad blev det inte. Jag cyklade till jobbet, jag jobbade, jag cyklade hem, jag tränade (idag blev det en timmes AfroPowerDance och 30 min Core), jag käkade något ur frysen (chili con carne) och jag åkte till mor och far för att fortsätta med bilen!

En dag till under bilen sen är skrället färdigt undertill. Då ska pappa ha garaget igen, men jag återtar det till helgen beroende på väder. När jag ändå är igång tänkte jag dammsuga inuti, putsa rutorna inifrån och därefter ta och tvätta, vaxa och lägga black crome på alla svarta delar. Man ska väl köra med stil.

Det enda idag som var annorlunda mot gårdagen var att jag, trots min enorma sovmorgon och ganska sovintensiva natt, lyckades ta en powernap när jag kom hem. Nils visade sig ha kompat och var redan hemma. Han låg i sängen och spelade på mobilen, så jag kröp upp bredvid honom för att kela lite. Sedan vaknar jag av att Nils petar på mig och frågar om inte min träning börjar snart, och då hade jag lyckats sova i 15-20 minuter. 

Detta till trots är jag sliten nu. Tanken är en dusch för att skrubba bort de sista tectylresterna från kroppen och få bort träningssvettet, sedan slöglo TV en stund. Annars blir det sängen med en bok, något som dessvärre har visat sig vara alltför sövande.

Nu blir jag rädd.

Jag la mig runt halv elva igår, somnade kanske vid elva. Därefter har jag sovit som en gris fram till nio, och ändå fick jag snooza till kvart över. Jag har sovit i 10 timmar i sträck och känner mig knappt utvilad, det är ganska skrämmande.

Jag ångrar mig.

Man jobbar visst ihjäl sig när man jobbar 50%, man gör det inte bara på jobbet. 

Jag spelade yatzy och kort med Emma och Karl efter att jag lämnat Backsippan, men sedan dess har jag inte varit stilla någon längre tid. När jag kom hem fick jag förbereda maten så det bara var att köra in den i micron efter jag kört BodyJam, för jag skulle vara hos mor och far för att fixa med bilskrället så fort som möjligt. Satt och borstade en stund till på underredet, så nu är det två lager tectyl som ska på och få varsitt dygn på sig att torka. När jag kom hem tog Nils och jag en halvtimmespromenad för att mysa lite och nu äntligen har jag hävt mig i soffan. Kom dock på att jag har dusch och annat kvar innan det kan bli avslappning på allvar.

Men det är faktiskt väldigt skönt med aktiva dagar, jag har kört med kroppen rejält. 7 km cykling till jobbet, uppe på fötterna under alla jobbtimmar, 7 km cykling tillbaka till stan, BodyJam, skrubba underredet på bilen vilket tar som fan på armar och axlar och slutligen en promenad. Känner mig nöjd, men längtar redan till Zumba och Core imorgon innan pappsen och jag tar oss an bilen igen!

Man jobbar inte..

Man jobbar inte ihjäl sig när man jobbar 50%. Men nästa vecka drar det igång på allvar, så jag tänker njuta av tiden jag har. Nu vila, sedan träna, käka, fixa bilen och hem och sova! (är inte bloggsugen idag, jag gör bara mamma glad)

RSS 2.0