Lampan i..

Lampan i badrummet har lagt av. Den la av för några dagar sedan, men när Nils skulle fixa den sa det blinkblink och så lös den för full gas igen. Så kommer jag dit nu på morgonen, jag skulle både duscha och annat. Trycker på knappen och möts av bäckmörker. 

Men det måste jag ändå säga er: det är spännande att duscha i det svartaste svarta och hur sminket VERKLIGEN ser ut lär jag inte se förrän jag är på jobbet.

På tal om jobbet så börjar jag inte förrän 11 idag, sovmorgon när den är som bäst.

Magen har inte..

Magen har inte återställt sig sedan maginfluensan men jag är frisk och på benen. Igår var det fest för en kusins flickvän som fyllde år och dagen idag har bestått av besök hos mor och far och, tro det eller ej, plugg. Första uppgiften på distanskursen är inskickad och klar. Nästa ska jag börja med i tid.

En liten morgontår

Jag knallade som bäst runt i mina älsklingpyjamasbyxor som säkerligen hängt med sedan femte klass. Satte mig i soffan med lite te och hör RIIITSSCHH. Första tanken var "Herregud, jag tog sönder soffan!" Att något skulle hänt med mina byxor fanns inte på kartan.

Reser mig, tittar i soffan som är hel och fattar inte vad som kan ha varit fel. Får en liten rysning och inser att jag nog bör känna på byxorna. Där är en 15cm lång reva några centimeter från sömmen i baken. Ringde mamma och fick henne att lovalovalova att fixa dom, trots att hon undrade om det verkligen var nödvändigt. Vilken fråga va?

Lycka

Jag har ansökt om mitt examensbevis. Nu är det klart och snart har jag på papper att jag inte längre är en lärarstudent, jag är en examinerad och färdig förskollärare. Förlåt för att jag tjatgnatältar detta om och om och om och om igen, men jag kan inte förstå det. Det känns fortfarande som att jag är på praktik. 

Fick min första lön igår - första steget mot att förstå. Nästa steg är att trycka examensbeviset under näsan på löneförhandlaren, för då ökar lönen!

I onsdags morse..

I onsdags morse skulle jag haft husöppning och gick upp 04.30. 05.00 satt jag hukad över toalettstolen och kramade de sista aningarna av tisdagsmiddagen ur tarmarna. Välkommen maginfluensan. Fick sjukskriva mig för resten av veckan, men spydde lyckligtvis bara onsdagen. Igår mådde jag mycket bättre, fick i mig lite mat och behöll den. Idag var tanken att jag skulle vara frisk. Jag har inte spytt, men jag mår konstant illa. Hade förmodligen lite för höga förhoppningar. Men jag är på rätt väg åtminstone, det är det som räknas.

Rastnöje

Sitter på jobbrasten och går igenom min vanliga rutin med internetsidor. Har stängning idag så ska stanna till fem, därefter ska jag gå på stan en snabbis och sen käka och träna. Magen är betydligt bättre idag, troligen var det bara vad Nils kallar matslarv. Jag äter, fast jag äter inte vettigt.

Har varit på..

Har varit på mitt hittills roligaste och mest intressanta personalmöte med låg humor och en mängd otroligt roliga och häftiga experiment. Tiggde till mig en massa lektips också.

För tillfället sitter jag nerslagen i datorstolen. Tanken var att jag skulle vara på gymmet nu, men magen är i extrem obalans och jag vägrar riskera att lägga en pizza över träningsmaskinerna. Istället sitter jag och käkar hälsoblåbärsfil med banan och ber till varenda gud jag känner till att obalansen beror på dåligt matintag och inte maginfluensevirus.

Mamma kommenterar

Mamma:
Hemligheter = nötter
Mamma

Svar:
Hemligheter som i hemliga hemligheter ingen vet.

Vimsig i bollen.

Glömde handlalappen och fick veta att mötet inte alls börjar klockan 17, utan klockan 18. Det är alldeles lysande, för då hinner jag mycket mer av allt jag ska göra. Om jag inte hade glömt den förjordade handlalappen vill säga.

Efter en natt..

Efter en natt med alldeles för lite sömn ska jag inte bara jobba, jag ska på personalmöte också.

Så dagen ser ut såhär:
07.30-12-30 Jobba (75%, gotta love it)
12.35 - Hem till vovvarna och kissa av dom
13.00 - Handla
13.30 - Leta parkering
13.40 - Sova (order från Nils)
14.30 - Hemligheter
16.00 - Käka
16.30 - Köra tillbaka till jobbet
17.00-20.00 - Personalmöte
20.30 - Leta parkering
20.40 - Helst träna, duscha och blablabla.

Men jag har sovmorgon på tisdag så det är inga problem. Vad som däremot är ett problem är att jag precis insåg att det snöar igen. Kanske borde gå till bilen lite tidigare, vet inte om det pågått hela natten?

Morgonblogg

Eftersom Nils ockuperade datorn igår efter träningen passar jag på att sätta mig här enda tiden jag VET att jag får ha den ifred - innan 8.00. Blir en liten morgonblogg om egentligen ingenting. Jag borde gå till bilen nu, den är säkert fryst och behöver skrapas. Men det blir ett problem om fem minuter.

Nu tänker jag sitta här och berätta att jag har träningsvärk. Och att jag älskar det. Och att jag minsann aldrig mer ska säga att något ska bli en vana och göras regelbundet, hur mycket jag än vill. Jag har upptäckt att såfort jag säger det upphör det att hända. Dagens stora insikt och klockan har inte ens tryckt sig förbi 7.30.

Och just det, igår fick jag säga till en pojke på skarpen eftersom han inte lyssnade. Svaret blev "Jag tycker du ska ta bussen och åka hem nu". När jag berättade att jag körde bil blev han jättelycklig och undrade vilken färg den har. Jag älskar barn.

Och på tal om det; time for work. (Mohaha, jag är inte på praktik, jag jobbar)Nils sitter och..

Nils sitter och skaver sönder fingrarna mot spelkontrollen. Eftersom kvällsplanerna försvann bestämde han sig för att spela fifa. Istället sitter jag och skaver sönder tangenterna. Vi är ett ytterst socialt par.

Jämnade ut..

Jämnade ut gårdagens långa dag med att få sovmorgon idag. Jag älskar oregelbundna tider.

Tanken var att det skulle blivit spelkväll ikväll, men pga sjukdom blir det inte av. Istället blir det mys, te och senare träning.

Laddar inför..

Laddar inför dagen. Jag har en 75%tjänst men ska jobba från 7.30-17-15, och det känns faktiskt väldigt kul. Min första stängning och min första övertid. Lite trött är jag ändå, och jag lyckades peta in mascara i ögonen, men humöret är på topp. Idag kanske jag till och med kan få tag i en parkering.

Imorse skulle..

Imorse skulle jag och Nils upp samtidigt och eftersom vi mer eller mindre skulle vara hemma samtidigt ville jag ta upp något på tining redan nu. Ingenting är så jobbigt som att komma hem sent och inte ha något tinat till middag. Nils svarade med hundra suckar och slutligen sa han; vi äter ute.

Så nu har vi käkat på Fox för halva priset. Maten var helt okej och i vanlig ordning hamnar både Nils och jag i matkoma. Efter den oändliga vägen hem däckade jag i soffan medan Nils tog plats vid datorn. Nu har vi bytt, jag kikar runt som vanligt och han har Karl på besök för fifaspel.

Imorgon har jag min första stängning. Spännande!

Idag har jag..

Idag har jag haft min första jobbdag. Det känns inte riktigt sant. Hela dagen har det känts som att jag varit på praktik och snart ska börja med uppgifter eller som om jag hela tiden måste be en handledare om konstruktiv kritik, men så kommer jag på att nej. Jag jobbar här. Jag har fullt ansvar, är fullt kapabel och är en utbildad examinerad förskollärare med en jävla massa kunskap som ska användas. Och jag är så äckligt stolt över mig själv.

När jag kom hem, återigen med läxor i huvudet, slog det mig att jag är ledig. Min fritid är nu min, inte skolans eller hemuppgifters. Min. Jag firade min nyvunna frihet med att putsa våra fönster. Det gjordes med hjärtat i halsgropen då jag till och från hängde utanför fönsterna för att komma åt att vända dem ordentligt. Men de blev fina. 

Har tittat..

Har tittat på TopModel-reprisen och taggar inför inledningen av det verkliga livet. Imorgon ska jag jobba och jag LÄNGTAR!

Igår hade jag..

Igår hade jag ett fantastiskt examenskalas med kusinerna. Vi åt och vi drack och vi pratade och vi skattade och vi spelade och vi mådde bra. Jag fick så fina presenter att jag nästan kände för att gråta en skvätt. Det kan också ha berott på lycka då jag aldrig mer är studietvingad. Men troligtvis kombinationen.

Blomutdelning

Den vita klicken till vänster är Karlskronas senaste tillskott i förskollärarbranschen och ska, som tack för tre och ett halvt år av blod, svett och tårar, få en blomma. Den tjugokronorsblomman kan ha varit den som gjort mig mest lycklig under alla tider. Den symboliserar något jag strävat efter under alla år - Frihet.

Malin Pettersson - ...

Malin Pettersson - Examinerad Förskollärare.

Stackars Nils har..

Stackars Nils har haft en helvetesnatt och därför fått sova halva dagen hemma. Det har medfört att jag inte kunnat rycka loss i lägenheten inför examensfirandet på lördag. Helst hade jag velat få allt grovjobb gjort, men jag hade inte hjärta är härja när han ligger och är dödens trött samtidigt som han mår dåligt.

Istället pallrade jag mig upp på stan. Hittade mig en lagom finklädd examensklädsel att ha på mig. Något man kan använda till vardags som också är fint. Väntar på godkännande från mamma, men av någon jävligt dum anledning vägrar mobilen skicka mms?

Nu ska jag snart upp och handla, köket är mer eller mindre iordninggjort, precis som vardagsrummet, så mat är näst på schemat. Efteråt ska jag kolla vad vi har i kakutbud och eventuellt baka så man har något att bjuda på efter smörgåstårtan.

SISTA SKOLDAGEN!

WAAAAH!!

Whatever the future might hold

Jag har fått ett himmelskt schema som är perfekt utformat med sovmorgonar och lediga eftermiddagar. Personalen verkar supermysig och jag gillar arbetstänket. Nu ska allt omsättas till praktik, på måndag är det dags. 

Sitter i soffan och fryser som en gris. Men jag var sugen på bär och vi har bara frysta. Jag lär vara kall inpå bara märgen innan kvällen är över.

Nu är jag..

Nu är jag nästan lite nervös. Om två timmar ska jag ta bilen till mitt nya jobb. Jag är så nyfiken på schemat, på barnen, på arbetet, på personalen. Det ska bli så skönt att äntligen få jobba på riktigt.

Efteråt ska jag förbereda opponeringen - det sista vi gör i utbildningen.

Examensarbetet..

Examensarbetet är presenterat och jag kan andas ut. Ikväll ska jag pyssla och sen ska jag däcka i soffan. Längtar tills imorgon då jag äntligen får träffa mina arbetskamrater, titta in avdelningen och får mitt schema.

Pysselkväll

Igår satt jag begravd i min pyssellåda och pillade med en kokbok jag gör. Vi är vansinnigt trötta på att ha alla recept på löspapper, och dessutom passade det väldigt bra eftersom jag behövde ett projekt att rensa skallen med. Just nu snurrar där av examensarbete. Imorgon är det presentation, på onsdag är det opponering och på fredag är det examen. Examen. EXAMEN. Jag ska ta EXAMEN!! Sinnes.

Sammanfattning

Igår hade vi myskväll, idag har vi storstädat så när som på skurning och imorgon ska Marie och jag förbereda opponeringen till sista dagarna i skolan.

Men first thing first, snart kommer mamma och pappa på fika och umgänge och ikväll ska Nils och jag käka hemgjorda hamburgare. Nils ville vara burgermästare idag så det lär bli hothothot. Tur att jag har min soda streamer och kan knarka bubbelvatten utan risk för att det tar slut.

Fixardag

Snart ska jag lägga mig, har sista jobbdagen på sjukhuset imorgon.

Dagen har bestått av fix och pill. Jag har slängt sopor, haft tvättstugan, städat undan julen, sorterat annat plock i lägenheten och sprungit bort till sopstationen och sorterat upp skräp. Vi har dessutom satt upp tavellister där jag har placerat kokböckerna med snyggast framsida, Nils har satt upp en ny lampa och vi har satt in belysning i vitrinskåpet. När vi tände det insåg vi hur skitigt skåpet var, så jag har putsat varenda glasruta på båda sidorna. Sammanlagt 22 sidor med puts. Nu ska bara resten av lägenheten städas också.

För övrigt avskyr jag att vi bara kan boka fem timmar åt gången i tvättstugan, ingenting blir torrt. Varenda element är täckt av kläder, och då har jag ändå hängt över hela vår egen tvättställning och över duschlisterna. Lite bittert.

Jag är lite hungrig, men vi har inget som går snabbt. Helst hade jag bara velat lägga mig i soffan med en fet milkshake, men jag ska göra mig iordning för sängen nu. Nils och Karl ska spela Fifa så jag plockar nog upp sudokuboken en timme innan det är dags.

Hemkommen..

Hemkommen från Kalmar där jag har spenderat alldeles för mycket pengar på kläder, bra att ha grejer, IKEA-prylar och en soda streamer. Men jag får göra det nu, för jag tar examen om nio dagar, börjar jobba om tolv och har till och med löneförhandlat färdigt. Så det så.

Dricker mitt första glas hembubblat vatten i min nya tröja och ser Nils sätta upp den nya lampan. It feels good!

Magont

Sedan vi startade med examensarbetet har jag känt mig ganska säker. Det har inte känts som något större problem trots att det utan svårigheter hade kunnat göra mig flintskallig så arg som jag varit. Men det har ändå känts som att vi haft tid att fixa om något gått fel, vi har kunnat korrigera och jag har känt mig lugn.

Idag skickades det in. Alldeles nyss faktiskt. Och aldrig sedan vi började har jag varit så nervös och haft så ont i magen som jag har nu. Sista arbetet är inne. Mitt sista ord är skrivet och det som nu står är hugget i sten och kommer avgöra mitt slutbetyg i sista kursen.

Åh, jag vill lägga mig ner och sova till den 15e, slippa allt och gömma mig. För min nervositetsmage kommer ta kol på mig.

Förtydligande

Detta är en powerball!

Mohaha

Jag fick igång Nisses PowerBall!
Nu kan jag gå och lägga mig med stolthet.

So far

Näst sista jobbdagen på sjukhuset för denna vintern har kommit och gått. Efteråt körde jag hem till mamma och pappa och mös med hundarna. Passade på att ringa och börja löneförhandla samtidigt. Var så nervös över det samtalet igår att jag låg och funderade på argument och formulerade hela samtalet halva natten. Om det blev som planerat? Näe.

Damen jag pratade med kunde inte öppna mina gymnasiebetyg, och eftersom jag ännu inte har något examensbevis får jag en ingångslön anpassad efter min barnskötarutbildning. Så körde från mina föräldrars, in till oss och hämtade mina betyg, tillbaka till mamma och pappa och sen scannade jag in dem i nytt format och skickade iväg. 40 minuter senare ringde jag tillbaka eftersom jag inte hört något och då sa hon att jag fick återkomma imorgon eftersom hon hade väldigt mycket att göra.

Så nu vet ni vad jag ska göra ikväll. Fundera, argumentera, hyperventilera och vara klarvaken. Men det är spännande ändå. Mitt första lönesamtal.

Har gjort..

Har gjort ett sista ryck på examensarbetet, snart är det över. 

Ikväll kommer babysis och Karl på besök igen. Karl och Nils ska spela Fifa och jag och Emma får roa oss själva. Dagen till ära bjuder jag på världens godaste kycklingrätt.

Studsar upp..

Studsar upp ur sängen lite över tio och Nils glor på mig som om jag kommer från månen.

Nils: Vafan gör du?
Jag: Jag är pigg?
Nils: NEJ! Du kan inte vara pigg när inte jag är det!

Sucks to be you.

Nyår

Det blev en konstig kväll igår. Massa vänner, kärlek och skratt blandat med utkörda ickevälkomna och bråk. Vi missade halva fyrverkeriet, och den halvan vi såg syntes knappt pga dimma. Men det är ett nytt år och dags för nya tag. Vi börjar med utemat och TV-spel.

RSS 2.0