Känner mig lycklig..

Känner mig lycklig för första gången idag, mer eller mindre. Har blivit körd med, trampad på, nertryckt och idiotförklarad halva dagen och min energi och glädje var nere på noll.

Och så körde jag zumba och inväntar nu min gudomliga tomatsoppa. Nu känner jag mig glad.

Sa jag att det..

Sa jag att det fanns en person på SOVA som inte var fullständigt rubbad? 
Jag ljög, de är urbota korkade hela bunten.

WOHO

Imorgon får vi vår säng!! 
(enligt vad de har sagt)

Jag lyckades med..

Jag lyckades med konststycket att ta mig till Lidl, samla på mig varor, ställa upp dem på bandet och SEN komma på att plånboken ligger hemma. För första gången på 2-4 månader ligger den inte i väskan och just då behöver jag den. Fick en dubbel promenad, som dessutom gav mig huvudvärk.

Nehe, mat ska göras och ätas, disk ska diskas och så ska vi hem till mor och far.

Åh vad jag blir ledsen

För tre veckor sedan var jag på mitt första steppass och jag hade skitkul. Veckan därpå hindrade ett personalmöte mig från att gå och jag har riktigt längtat till denna tisdagen. Tänkte boka nu innan jobbet så jag kunde gå direkt till gymmet (slutar 17 och passet börjar 17.30), men nu är passet inställt. Skräp. Får väl ställa mig i trapphuset och dansa lite då.

En bild säger mer än tusen ord

Vi bjöd över Emma och Karl på fika och sällskapsspel. Jag spelade med Karl och Emma med Nils. Karl och jag var den svarta pluppen (inringad i rött) och var i mål när Emma och Nils lyckats gå fyra steg fram (inringad i blått). 
Typ MOHAHA!


Korrigering

Vi var inte alls inom Backabo igår, vi var inom Bergåsa.

Måndag morgon..

Måndag morgon och det är snart dags att bege sig mot jobbet. Idag jobbar jag mellan 7.30 och 17.00, blir en lång dag. Inte heller idag var jag människa när klockan ringde, men det är svårt när man njuter av morgonen på helgen och sedan direkt ska upp när veckan börjar. Nils grälade lite på mig igår när jag la mig 23.30 och ändå ville lösa lite korsord innan det var dags att sova. Jag vet att han hade rätt, men jag var ju inte trött.

Sedan retar jag mig lite på att min mage känns sjukligt orolig varje morgon jag vaknar av att klockan ringer. Under helgen är det inga problem, men hela förra veckan var jag illamående på morgonen, och likaså idag. Och nej, inga barn är på gång.Denna helgen har jag..

Denna helgen har jag haft fokus på mig själv och faktiskt köpt massa grejer bara för att jag VILLE ha dem. Har säkerligen spenderat 1000:-, om inte mer, på bara mig. Så. Jävla. Underbart. Jag brukar avsky att shoppa, men när jag väl är på humör är det världsbäst.

Efter en heldag på stan, med fika på Lennarts uteservering, igår så spenderade vi kvällen i Galgamarken och premiärgrillade. Det blev fläskfilé och klyftpotatis, mängder av goda såser och så te och trevligt umgänge efteråt. Det blev en helt underbar kväll!

Idag hade vi återigen en sväng inom stan, men framför allt har vi storstädat. Vi har diskat, plockat, donat, rensat, dammsugit, skurat och haft oss som galningar och hela hemmet luktar städ och lycka. Dessutom har vi äntligen ett par sovrumsmattor nu. Och snart kommer sängen och då blir det fokus på sovrummet som fortfarande mer eller mindre varit ett avlastningsrum.

Dessutom var vi inom Backabo och käkade middag med Nils mor och syster med familj. 

Jag har helt enkelt haft en fantastisk helg och jag vill inte att den ska ta slut. Men så tänker jag på mitt underbara jobb och känner att det kanske inte gör så mycket att det är måndag imorgon igen ändå.

Som tur väl är..

Som tur väl är så är inte alla som jobbar på SOVA helt rubbade. Nils fick prata med tjommen som sålde oss sängen, och han bad tusen gånger om ursäkt och förklarade att de som jobbar i butiken (han åker runt lite varstans) inte kunde någonting om vår situation. Vår säng hade VISST gått sönder så vi ska få splirrans nya sängar till utställningspriset, vi ska få de 2000 som vi betalt för mycket tillbaka och han ska skriva oss ett nytt kvitto. Dessutom sa han att vi får sängarna nästa vecka. Knappt så man vågar hoppas på det, men nu är jag glad.

Sitter just nu och mellanlandar hos mina föräldrar mellan jobb och barnpassning. Jobbade till 16 och ska snart dra mig mot Backabo för att passa en liten sötnos mellan 18 och 22. Jag ska kräva mängder av kel - för det behöver jag. Och så ska vi leka och ha kul hela kvällen. Inför hennes sovtid förberedde jag mig med att packa ner en bok och köpa naturgodis - määngder av torkade bananer.

Därefter hem och duscha och sova - imorgon ringer klockan 06.00.

Jag behövde gå..

Jag behövde gå och handla, för jag behövde gräddfil till en ny fiskrätt jag ska prova på. Jag hade siktet inställt på hemköp, men halvvägs upp för kronanbacken kände jag att jag behövde muntra upp mig efter allt strul med sängjäveln.

Då bestämde jag mig för att istället ta Cityhallen så jag kunde springa inom H&M och unna mig ett nytt lack. Dessvärre fanns det inga som riktigt kändes rätt, åtminstone inte så rätt som mitt förra blå. Så jag gick vidare och sprang på vägen förbi Indiska. Där såg jag en supersöt tröja som jag var tvungen att prova, men inte heller den var rätt.

När jag ändå var inne på Wachtmeister och rände kände jag att jag lika gärna kunde gå inom Smycka för att kolla på det Tomas Sabo-armband som jag dreglat över i evigheters evigheter och dessutom budat på (och alltid förlorat) hundratals gånger på Tradera. 

Och vad tror ni jag får se? De skyltar om att de har 20% på alla Sabo-smycken. Åh, lycka! Nu ligger mitt fina armband i köket i sin ask (jag vågade inte ha det på mig) och jag älskar att jag aldrig gör som jag bestämt utan satsar på sådant som faller mig in.

Jag vill att..

Jag vill att Nils ska komma hem och krama mig.

När nerverna inte orkar mer

Sängjäveln vi beställde från SOVA är det problem med. Igen.. Tydligen så är deras sängrådgivare så vansinnigt "kompetenta" att de inte ens kan fylla i en beställning ordentligt. Desustom ljuger de sina kunder rakt upp i nyllet.

Ska vi lista problemen tycker ni?
- Vi blev lovade sängen i början på mars, sen skulle vi får den i mitten på mars och nu kan vi förvänta oss den tidigast i april.
- Anledningen till den första förseningen var att den hade gått sönder när den skulle kläs om, men nu påstår personalen att den fortfarande står i butiken och är hel.
- Vi blev lovade att den skulle kläs om, som sagt, vilket de nu påstår att den inte kommer att bli eftersom de "aldrig gjort sådant".
- Vi skulle få exakt det utställningsex som fånen vi köpte den av visade oss, men tydligen har de fyllt i fel i blanketten så vi ska tydligen få två olika sängar.
- Mellan dessa sängar skiljer det 2000 kronor, varav den vi INTE beställde men som de bestämt att vi ska få var den dyrare. Dessa pengar får vi inte tillbaka för att vi redan "har fått sååå mycket rabatt".

DRA ÅT HELVETE SOVAJÄVLAR.

Har för övrigt kommit på att jag älskar torkade bananer och ångrar att jag inte köpte fler när jag var på Willys igår.

Personalmöte

Igår hade vi personalmöte och när klockan var så sen var jag trött och hungrig som en gris. Blev överlycklig när rektorn bjöd på räkmackor. Det vill säga fram till dess att jag såg att allt var lagt på en bädd av ägg. Jag fick sitta med blocksockernivån nere i hälarna medan alla andra mumsade på. I ren protest kokade jag överdrivet mycket makaroner när jag kom hem och åt tills jag mådde illa.

Kan dessutom berätta att från det att jag kom hem (ca 20.45 - storhandlade också) så var jag vaken och uppe i 45 minuter. Läste i kanske 30 sen tvärdäckade jag och har inte hört pip förrän klockan ringde imorse 05.15.

Nu sitter jag för övrigt och äter frukost med den sämsta och säkerligen mest genmanipulerade bärblandingen i yoggin någonsin. Aldrig köper jag Garant mer.

Efter rejäl övertid..

Efter rejäl övertid sitter jag nyduschad och utmattad i soffan och väntar på att tvätten ska torka. När den gjort det, är vikt och inlagd ska jag sova. 

Imorgon ska jag på nästa långpass: jobba, planera, möte, storhandling, upplock och sova. På onsdag är det tidig tur och jag kommer vara hemma tidigast nio imorgon kväll. Det där med socialt umgänge är något främmande för mig.

Nya favoritlacket (förlåt)

Lägg gärna märke till något som Nils skrattade väldigt gott och länge åt igår: Mina långfingrar är extremt sneda. På denna bilden anstränger jag mig för att få det rakt.

Men visst är lacket urläckert?

En bra dag

Igår firade vi min syster med släkten hemma i hennes lilla etta. Vi åt gott och fikade på hembakat och hade allmänt trevligt. Efteråt dansade vi inpå småtimmarna på Statt - tänk att jag faktiskt kommer in. Känns lite gammalt men ändå fantastiskt.

Idag vaknade vi och hoppade på cyklarna för att ta oss till Ekeberg. Besökte mina föräldrar ett par minuter och därefter gick vi - hör och häpna - på husvisning. Huset var dock ingenting för oss, en kvadrat större boyta än vår lägenhet och planering som liknade ett skatbo. Fanns förvisso både källarplan, garage och utebod, men nej. Det var inte rätt. Och vi ska inte ha hus än ändå, det var mest kul att kika. Jag har nog det från mina föräldrar. 

Därefter gick vi till mamma och pappa igen för lite fika, umgänge och rensning i mitt gamla rum. Nu är allt fixat och klart där (bättre sent än aldrig, right?). Vi begav oss hemåt i världens motvind men ökade ändå bara två minuter i tid. Stannade hos Emma för att hämta grejer vi lämnade där igår och sedan cyklade vi till Milano för att hämta mat. Nils blev hur nöjd som helst med maten medan jag mest petade och svor över att jag inte valde Michels istället. Sammanlagt slutade det på 1,2 eller 1,3 mils cykeltur. Kändes väldigt fint.

Nu sitter Nils okontaktbar med lille Kalle i soffan. Själv har jag förkylningskänningar så jag proppar magen full av ananas, mango och grönt te. Jag vägrar bli sjuk.

Nu får lille..

Nu får lille Nils mer än gärna kliva ur sängen.

Jag har varit vaken sedan åtta, uppe sedan tjugo i nio och rastlös sedan kvart i nio.

Tanken var att morgonträna, men eftersom det är roligare att göra det tillsammans avvaktade jag. Jag funderade på att käka frukost, men eftersom det är roligare att göra tillsammans avvaktade jag. Jag tänkte ta en runda på stan men eftersom den öppnade för fem minuter sedan var det ingen riktig möjlighet - och så är det roligare att göra tillsammans. Tvättstugan stod också på planen men den hade någon dum människa redan bokat, dessutom är det lika tråkigt oavsett hur man gör det så det var ingen efterlängtad lördagsaktivitet.

Kanske ska gå in och hoppa lite på herr Sandborg?
Tror det är dags nu.

Woho!

Barnen gick vid halv fyra så nu har jag helg!!

Det firas in med en tupplur, korvstroganoff och sedan antingen en fika på stan eller en långpromenad med SötNils.

Bio

Igår var vi på bio och såg Sanctum 3D. Den var mer hemsk än spännande, men ändå väldigt bra. Jag gillade den faktiskt. Sen att man är snyggast i världen med 3Dbrillor på är ju ingen nackdel precis.

Nu ska jag jobba till obestämd tid - dock förmodligen 17.45. Happy Friday.

Fråga

Denise undrar:
Var du på steppasset på friskis? såg dig inte! :)

Svar:
Nej, jag tränar på Wellness här i stan. Ligger nära och bra.

Har haft en riktig..

Har haft en riktig jävla pissdag från det att jag lämnade jobbet och vägrar, ja VÄGRAR, därför göra någonting ikväll.

Mina tider skiftas..

Mina tider skiftas till höger och vänster och jag har idag andra öppningsdagen. Det är underbart att komma hem tidigt, men jag är inte människa när klockan ringer. Sitter och käkar frukost framför Aftonbladet, måste samla energi.

Igår fyllde babysis år och vi gick över med en subwaybaguette och spelade kinaschack ett par timmar. Innan dess provade jag mitt livs första steppass och det var skitkul!

Idag ska jag förhoppningsvis hämta min cykel som står i garaget hos mor och far. Hoppas på lite energi bara.

Förskjuten arbetstid..

Förskjuten arbetstid innebär en sväng på stan. Härlig start på veckan!

Snart är läxan..

Snart är läxan klar. En uppgift kvar sen ska jag göra total Malinmakeover. Det ska noppas ögonbryn, klippas, filas och målas naglar, jag ska ha ansiktsmasker - minst två stycken - och jag ska bli fräsch och ny inför veckan som kommer. Sinnessjukt hur mycket man kan längta efter något så litet!

Skriver en uppgift..

Skriver en uppgift och får ordet "prosodi" rödmarkerat i Word.
Words stavningsförslag: prosit.

(Prosodi = språkets rytm, intonation, röstkvalité, pausering och tonhöjd)

Idag har vi spelat biljard.

Och jag vann med snyggaste stöten i världshistorien (min iaf).

Konstigt.

Jag skrev ett inlägg imorse innan jobbet men upptäcker nu att det visst inte behagade komma upp? Inte ens i utkast har det lagt sig? Wierd.

Nu är jag hemkommen från en jobbdag som fick pattsvetten att leta sig neråt knävecken, och trots allt kan jag säga att jag älskar mitt jobb. Det är ganska fantastiskt.

En bieffekt av jobbet som jag inte är fullt så förtjust i är alla kvällsaktiviteter som ska göras. Idag hade vi en tretimmars föreläsning, som jag nyss kom hem från, om ändringarna i läroplanen. Kul att hela kvällen försvinner efter en jobbdag. Man har ju inget att göra hemma menar jag. Jag hade åtminstone gott sällskap under tiden.

Idag blev jag för övrigt lovad hemmagjord lasagne med färska lasagneplattor till middag, men innan jag går slänger Nils på sig valpögonen och säger "går det bra med ärtsoppa?". Det hela slutade med att jag nu inväntar potatisplättar med lingonsylt. Nils lovade mig lasagnen imorgon, hur många tror att det kommer bli av?

Idag är jag trött.

Otroligt trött. Som vanligt timas mina tidiga dagar med sena kvällsmöten. Efteråt stack vi hem till babysis och Karl för spel. I övrigt blir det noll och ingenting idag. Har husstängning imorgon så det kan vara smart att samla energi. Förlåt för tråkiaste inlägget, det blir bättre. Förhoppningsvis.

I lördags tog vi en promenad i solen


Bilen fick sig..

Bilen fick sig en ordentlig vaxning idag. Så skönt att ha det gjort, nästa gång det är tvättdags bör den inte vara lika skitig som den var när dagen började. Ångrar att jag inte tog en före- och efterbild, skillnaden är sinnessjuk.

Eftersom vi vaxade har vi inte hunnit med mycket annat idag. Mös hemma hos mamma och pappa med mat och godsaker och sen halvdäckade jag i soffan. Nu är jag tröttare än tröttast och ska hoppa in i duschen och sedan parkera röven i soffan och inte lyfta ett finger mer ikväll, om det inte blir så tragiskt att jag måste byta TVkanal någon gång då och då.

Dagen har bara..

Dagen har bara börjat och ändå har vi fått massa gjort! Snart ska vi ta tillvara på solen och ta en långpromenad och sedan hämta ut lite paket och grejer. Detta blir en fin dag.

Ibland är psykbryt bra.

Jag slutade fyra idag och var hemma runt halv fem. Kliver innanför dörren och känner hela kroppen fyllas av ett enormt FAN HELLER.

Lägenheten ser ut som sju svåra år och ett nödår och jag är trött trött trött på att leva i en svinstia (har visst råkat få lite gener av mamsen också).  Så nu har jag tagit rum för rum och plockat, pillat, pulat och donat, torkat, dammat och ställt iordning och fått det att se vettigt ut igen. Det som är kvar är duschrens och dammsugning - Nils sysslor. Jag tror golven hade behövt en skurning också, det ska jag göra såfort Nils gjort resten.

Äckligast idag var när jag skulle lista ut varför vattnet i handfatet inne på dass rinner ner så sakta. Så jag lyfter på den där stängmojängen som går upp och ner och ser att hela skiten är täppt av Nils skägg. Det ska han få höra.

Mimmimys i soffan medan pojkarna spelar TVspel.


Tulpan!

Något överdimensionerad tulpan till en något underdimensionerad stjälk, men who cares! Jag kan göra mina tulpaner igen!

Glädje

Jag satt på jobbet och vek pappersfladdermöss med barnen och så kom jag att tänka på Kättilsmålaskolan där vi alltid vek tulpaner. Tog ett papper och vek det till förbannelse utan att komma närmre något annat än en snöboll (knyckelknyckel). Väl hemma började jag söka. Jag googlade, youtubade och hade mig tills jag äntligen snubblade in på en blogg som visar hur man gör på det sätt jag lärde mig. Nu blir det vikverkstad så jag kan lära de söta barnen imorgon! Bjuder på en tulpanbild sen med.

Husöppning

Husöppning, husöppning, husöppning. Dags att vakna till liv kanske?

RSS 2.0