Första skoldagen

Idag kom dagen jag fruktat för i snart tre månader, första skoldagen.

Hade förvisso ett bra starthumör, och dagen har slutat bra, men skolan är redan slö och gammal. Får väl tänka positivt, det kan ju bara bli bättre. Har funderingar på att läsa ihop de två sista kurserna, och alltså läsa 200% ett halvår. Gör jag det, och pallar det, har jag min examen om 10 månader. Det hade varit fint.

Idag var förresten inte bara första skoldagen. Även första dagen i nya livet. Ett någorlunda nyttigt sådant. Började idag, när jag kom hem från skolan blev det Friskis, imorgon blir det Aktiva med lite bodybalace och på onsdag Aktiva med Bodypump. En riktig rivstart. Blir bara galet förbannad eftersom astman, som var så bra innan sommaren, har blivit körd i botten under dessa lata dagar. Måste jobbas upp.

Nu blir det dusch, sen lite plugg. Vardagen är i gång.

Nu så.

Nu har det sjunkit in att jag börjar skolan imorgon. På riktigt. För fyra månader framåt innan nästa lov. Det har sjunkit in nu.

Skolångesten har nu grabbat tag i mig med full kraft. Känner att jag inte orkar, inte vill, inte är redo. Allt har redan börjat krångla och jag är trött på skollivet innan det ens har börjat.

Jag vill vara klar. Jag känner mig färdig med Växjö, det känns över. Jag vill inte mer. Fast jobb, lägenhet, bil och riktiga rutiner, det är vad jag vill ha. Inte skola med allt vad det innebär i krångelväg.

Imorgon börjar det.

Kräftskivan

Kräftskivan igår var otrolig på alla vis. Otroligt mysig, otroligt trevlig och otroligt, OTROLIGT god. Varför har man inte en kräftskiva i månaden? Hade varit himmelriket.

Monster

Det enda monstersvinet i den här historien är jägaren.

Vem har rätt att kalla djur monster? Djur lever på instinkter och survival of the fittest. Det är inte monstruöst, det är naturligt. Människor lever på trampa eller trampas på. Och så finner de djur, varelser som är "lätta" att trampa på med gevär och andra tillhyggen. Jägare är, för mig, fega äckliga monster som dödar andra för den egna sjuka vinningens skull. Vilken sjuk människa mår bra av mord? Blir stolt av ett dött djur, som sekunder innan levt och lekt?

Skulle vilja se om jägarna vore så jäkla kaxiga ifall de inte hade haft sina gevär.

De dödar och får eloger. Djur dödar och avlivas. Lika villkor?

Sjuk värld.

Nu vankas det..

Nu vankas det kräftskiva hos mor och far.

Jag längtar!
Nästan mest efter att se Nisse äta den enda kräfta han lovat mig.

Bjud aldrig..

Bjud aldrig över Sanna att sova. Hon är som en skugga, tyst, hörs inte.

Efter en vakna-sova-vakna-sova-vakna-sova-natt så var jag trött. När jag vaknade hörde jag det där knippetiknappret som kommer från tangenter. Tittar yrvaket mot Sannas säng, som givetvis är tom.

Sanna har då varit vaken i en timme, varit på toa och satt sig vid datorn, startat den med ljudet på och suttit där och knapprat ett tag. Jag har hört nada.

Sanna har enorma tjuvmöjligheter.

Hon ska aldrig få sova hos mig igen.

Huga

Sanna och jag tittar rysare. Vi skrämmer upp varandra mer än filmerna skrämmer, vilket nästan är mer skrämmande. Mitt under en film när vi suttit och ojat upp varandra så blir vi (för en gångs skull) knäpptysta. Detta mitt i en spännande scen i filmen. Just då, JUST DÅ, hör vi hur något ramlar. Det liksom rasar och skrapar.

Tystnaden som uppstår är fruktansvärd. Vi vänder oss mot varandra, båda med frågan "Vad FAN var det?!" på läpparna. Pausar filmen och så följer en låååååång debatt om vem som ska ta reda på det.

Sanna antog att det var väskan.

Vi köpte den förklaringen.

Life's good

Kvällen igår bestod av skräck och sött.

Jag hämtade upp Sanna för att vi skulle köpa godis, blev ca två kilo. Sen bråkade vi med tankpumpar för att kunna ta oss till biljarden och hyra filmer, vilket slutade med fyra rysare. Sen åkte vi till Michel's för mat och därefter blev det onyttigt hela kvällen.

Idag kikade vi lägenhet, jag och mamsen har gått på stan och nu sitter jag och Sanna med våra godispåsar och käkar godis. Snart kommer filmerna igång, ibland är livet bra.

All doneNu har Raggarmormor och jag bäddat inför vårt nattliga besök som kommer sen.

Huvudet

Thessan säger:
Ge oss koooort på frissan :)

Svar:
Enjoy

Swosch

Nisse och jag sitter och låtsastjabbar vid matbordet.

Jag: Är du dum i huvudet?
Nisse: Är DU dum i huvudet?
Jag: Passa dig!
Nisse: Du, akta så jag inte stryker dig.

Igårkväll..

Igårkväll var NissePisse och jag på bio. Blev GI Joe, aningen överdriven men ändå helt okej!

Idag var tanken att jag skulle till Alnaryd, men pga bilproblem och annat funkade inte det. Ibland blir jag tokig på att inte ha råd med en egen bil. Å andra sidan är det inte så ofta jag behöver en. Men när jag väl behöver en är det väldigt irriterade att inte ha.

Om promenadhantlarna

Carro säger:
ooh! Det vill jag med ha! Vart köpte du dem och hur mycket kostade dem? ;o

Svar:
Eh, jadu. Vad butiken hette minns jag inte, men det var något stadiumliknande fast större. De reade ut hela butiken så jag kom över de där små pärlorna för 50 kronor.

Snippsnipp

För tredje kvällen i rad var vi hemma hos mig och spelade kort, idag blev det skitgubbe. Det är ett spel helt i min smak, jag förlorar inte jämt där.

När jag ändå var hemma flörtade jag lite grann med babysis så att hon skulle gå med på att klippa av mig håret. Så nu är man nytrimmad och känner sig lite fräsch igen.

Uscha

Hitills idag har jag åstadkommit följande:

- Jag har spillt citronvatten över halva benen och golvet,
- Jag har satt ett havregryn i fel strupe och hostat sönder mig,
- Jag har tappat en knäckebröd, med smör och bredbar mögelost, i knäet -kladdiga sidan neråt,
- Jag har haft datorn i knäet, öppnat den och då klämt ena låret OCH
- Jag har tappat tandborsten, med tandkräm på, på toagolvet.

Detta känns inte som en bra dag, är nästan rädd för att gå till stranden.

Kom precis hemifrån..

Kom precis hemifrån, har spelat plump med Nisse och pappsen sedan niotiden. Ett skitspel är vad det är, helt omöjligt för mig att vinna i. Sista rundan tyckte jag att jag klarade mig riktigt bra, men så kommer Nisse och slår mig med ett poäng. ETT poäng. Man blir lite bitter.

Nu ligger jag i sängen, Nisse mobbas för att jag har blicken på2½men och samtidigt skriver här. Man kan väl sina tangenter. Är galet trött, men vill inte sova. Vill, vill, vill inte. Men blir nog så ändå. Skulle jag tro. Kanske.

Stranden

Nu blir det stranden och kiwis! Jatack!

Maaw

ÄlsklingsNils väckte mig imorse och sa att frukosten var klar.

Medan jag sovit hade han varit och handlat, dukat fram och fixat och donat med en riktig brakfrukost. Kan man vara annat än lycklig?

Liseberg

Igår var vi som sagt på Liseberg. Det var helt underbart kul, underbart, underbart, underbart. Åkte allt vi kunde (Nisse åksjuk, jag snurrallergiker), och var där i tio timmar. Lovely!


Parisehjulet


När vi hade gått omkring lite hittade vi en såndär slagmackapär där man ska slå med en hammare och så ska man nå toppen och det ska plinga. Framför oss stod ett riktigt machogäng, tuffinggäng, you name it. PANG - 63, PANG - 60, PANG - 78, PANG - miss, PANG, 57.

Jag: Nisse, visa dom nu.
Nisse: Ska jag?
Jag: Ja.

Nisse går in. PANG - PLING, PANG - 98, PANG - PLING, PANG - PLING, PANG - 92

That's my man.

Kvalitetsprodukter


Hårklämma från Glitter. Livslängd: två och en halv dag.

Ett och två

När vi gick på stan i Halmstad inhandlade jag mig promenadhantlar. Pyttesmå smidiga saker att ha i händerna när man går (har fått en fix idé om att jag måste forma mina armar). Verkar hur smidigt som helst, ska smygprova  dom sen tror jag.

Tänkte dra igång med träning osv när skolan börjar,
promenadhantlarna får bli mjukstarten och uppvärmningen.

Vardag

Vi har varit hemma i nästan tre timmar och vardagen är redan igång.
Åtminstone vad gäller typigheterna.

Nisse var trött och bestämde sig för att vila en stund. Han lägger sig bredvid mig i sängen där jag sitter och uppdaterar mig som en och en annan nörd. Innan han lagt ner huvudet mot kudden utbrister han "OJ!". Jag har fällt hår i sängen. Och okej, det är inte lite.

Nisse: Jag får nog ta och köpa en sån där lövkratta att ha här i sängen du.

Sådärja..

Sådärja, då var vi hemkomna, och jag ser att inte ens hälften av mina mobilbloggningar har nått sitt mål. Mindre kul.

Har haft en helt underbar semester! Började i Halmstad med Tylösand en hel dag, kinabuffé, shopping, discobowling och krogbesök. Fortsatte till Göteborg och hade en heldag på Liseberg och sen idag blev det frukostbuffé och hemåk.

Allt har varit löjligt perfekt, även om det är lite vemodigt att vara hemma.

Discobowling på bb

67f4d08373364563dfc34585108f859a.png

Kolla varifrån!

Discobowling på bb


Just nu befinner vi oss på tylösan

0-331f9e77dd29c8e04606091e8869923d.png

Kolla varifrån!

Just nu befinner vi oss på tylösand. Eftersom vi är så vuxna ägnar vi oss åt vuxenaktiviteter: sandslott


Halmstad lyxhotell

1494a995b043db1188b9c2f7df7d452c.png

Kolla varifrån!

Halmstad lyxhotell


Planen

Nu är planen följande: vi struntar i utlandssemester, vill det sig väl kanske vi tar en i februari någon gång. Istället blir det Sverige.

Imorgon sticker vi till Halmstad och tältar. Vi ska sola och bada hela dagen imorn eftersom det då ska bli fint väder. På fredag skulle vädret  bli halvkasst, varför vi tar en heldag på stan med shopping, myspys och mat. Lördag morgon packar vi ihop och beger oss mot Göteborg. Vi tältar även där och tar lördagen på Liseberg. Söndag morgon pyser vi hemåt igen.

Förhoppningsvis blir det även en sväng till Malmö någon gång i nästa vecka.

Datorn får semester, så bloggar jag blir det via mobilen.

Wish us luck!

Men..

Men det var då ett evigt gnäll om att jag ser hemsk ut på profilbilden. Jag SKA byta bild, det är bara inte så jäkla ofta jag tar bilder på mig själv. Lugna ner er ett par hekton.


Boom

Sitter hemma hos mig nu. Nisse pular med bilen och jag har, i all min tråkighet, förberett papper och annat skräp inför skolstarten den 31. Det är tragiskt.

Samtidigt håller några gubbar på att fixa fjärrvärme till området. Så de står och spränger och har sig hela tiden. Man hör TUUT TUUT TUUT TUUT BOOOOOOOOOOOOM, och så skakar det lite i golvet och så kommer ett  TUUUUUUUUUUUUUUT.

Nejnej, jag stör mig inte. Tycker bara det är sådär lagom skoj.

Semester

Jag blir tokig.

I fredagskväll upptäckte jag att passet gick ut den 19e februari. Måndag morgon beställde jag ett nytt som skulle komma fredag som senast. Fick en "jaha-nu-är-semestern-förstörd"-blick av Nisse som tyckte onsdag skulle vara senaste dagen.

Så idag fick jag ett sms från polisen - mitt pass hade kommit. "WOHO, nu blev det onsdag" tänkte jag, berättade för Nisse som började gnälla om hur mycket han hade att göra och om jobbångest osv. Happ, hur gör vi då?

Enades om att ta en sista minuten ändå. Kollade resor - INGEN finns. Eller jo, Turkiet. Från Göteborg eller Malmö Airport. Göteborg är aningens långt, och Malmö Airport ligger för långt från tågstationen. Men okej, vi får väl ta Malmö då. Parkering under en vecka kostar 400, nejtack. Dessutom: var fan får vi tag i turkiska pengar? Varför har nollorna inte Euro?

Nene, vi tar väl och reser i Sverige nu då, och åker i januari, februari istället. Börjar kolla Liseberg för nästa vecka, kanske måndag? Kollar. "Liseberg är tyvärr stängt, välkommen åter tors 27/8". S-U-G. Men vänta, söndag funkar ju! Så kan vi ta öland ett par dagar i början på nästa vecka? Kollar ölandsvädret. Regn och moln moln moln.

Man får fan magsår för mindre.


Rövigt

När Nisse och jag kom till IKEA tänkte vi att vi skulle ha en vagn. Eller ja, jag tänkte, Nisse protesterade väl mest hela tiden men jag fick som jag ville. Jag erbjöd mig att köra den, eftersom det var det han tyckte skulle bli jobbigt.

Jag: Jo, men ge mig den, jag kan köra.
Nisse: Nej.
Jag: Jo, jag får!

Nisse drar fram barnsitsen på vagnen

Nisse: Nej. Du kan få sätta dig där, om du nu får plats med din feta röv.

Kalmar

Jag tjatade hål i Nissestackarns huvud om att jag hade JÄTTETRÅKIGT när han satt och spelade bilspel. Till slut gick han med på att göra något och det blev en spontantripp till Kalmar. Blev Lagerhaus, en tripp på stan och givetvis IKEA. Käkade tre måltider, plus glass - gamar, vi vet.

Jag hittade mig dessutom en helt ljuvlig jacka på New Yorker. Mm, I like!
Nisse beställde en "big king" på b

60eed46bf62668cb2963dde7c08a6085.png

Kolla varifrån!

Nisse beställde en "big king" på burgerking. Vi blev helt häpna över dess "bigness"


Det var inget..

Det var inget, jag hittade smyckeskollektionen. Björg var det.

Jag har dock fortfarande problem. Prisklassen låg lite över vad jag tänkt mig. Såå, om någon känner för att skänka en tusenlapp, I'm here!

PROBLEM!

Jag har ett stort stort stooort problem. För ett tag sen bläddrade jag i en tidning, vilken och var minns jag inte, och hittade ett helt fantastiskt halsband jag vill ha. Jag fastnar inte ofta för halsband så detta är stort!

Jag skulle kolla upp märket på internet för att se om man kunde beställa, eftersom jag inte sett några sådana halsband på stan. Kommer hem, glömmer bort det och dagen efter har jag även glömt bort märket, så nu vet jag inte ens vad jag ska söka på. Har letat och letat över nätet, men hittar inte.

Halsbandet består av en metallplatta, typ militärstuk fast smalare, med löpande text, inte enstaka ord. Det är ingen kedja runt utan snarare svart läder eller gummi. Vet ni vilket jag menar, eller har tips på var man kan hitta sådana halsband HJÄLP MIG!

Promenaden

Såhär blev mina promenadsplaner:

Ingen vill med, förutom folk i Växjö, hepp, då går jag själv. På med kläder, ner för trapporna och ut för porten. SWOOOOOOOOOSCH!! Nära på att flyga iväg med blåsten, går runt lägenheten och sen raka vägen in igen.

Så min efterlängtade morgonpromenad blev ca 100 meters blåsgång. Skönt med sommarlov.

Jag är..

Jag är sugen på en promenad inom den närmsta halvtimmen. Vem är på?

Godnatt

Efter en kväll full av urladdningar och känslor så ska jag äntligen lägga mig.
All kraft har runnit ur kroppen och jag orkar knappt stå.
Som sagt: ibland blir man trött.

Bööh

Ibland blir jag bara så trött på allt och alla. När man får stunder då man inte vet vad eller vem man ska tro. Varför kan inte alla bara vara ärliga och sköta sitt eget och verkligen SKÖTA sitt eget. Om alla bara hade sunt förnuft vore denna världen bra.

Morgonen

Dagens frukost spenderades med Nilla, och blev förlängd med en stadpromenad och glassiärenbesök. Underbar start!

Måndag morgon..

Måndag morgon, dagen och morgonen då jag skulle håna varje ställd klocka och sova tills jag stupade lite till. Dagen och morgonen då klockan lik förbaskat blev ställd och jag lik förbaskat fick pallra mig upp och göra mig iordning medan Nisse ligger i sängen och sover.

Polisen öppnar vid  nio, vill vara där fortast möjligt och höra om hur det blir med pass osv. Börjar känna paniken komma i kroppen: tänk om vi inte kommer iväg nu när vi mer eller mindre bestämt oss för att åka iväg? Ska vi tvingas på en Sverigesemester nu när vi för en gångs skull faktiskt kunnat bestämma oss och enas nästan direkt? Vi får väl se. Funderar annars på Ibiza, Kreta eller Cypern. Har någon varit på något av ställerna, eller något annat för den delen, tipsa!

Efter polisen blir det banken och få skattepengarna och därefter möta upp Pernilla för en frukost på stan med massa snack och trevligt umgänge! Och Nisse ska sova. Nejnej, jag är inte bitter.

Segdag

Sitter hos mor och far, Nisse försvann med pappsen och snackade något om någon topp eller var det var. Innan var Nisses pappa och fru på besök, blev panikstäd och sekunden efter att dammsugaren stängdes av plingade de på dörren. Bra timing.

Imorgon börjar min semester på riktigt, och jag längtar! Ska först till polisen och fixa pass. Smart som man är tänkte man på förra året när jag inte hittade passet och vilken panik det var då när resan redan var beställd. Tänkte att i år ska jag ha det i tid, letar fram det och upptäcker att det gick ut i februari. Finfint Malin, var stolt över dig själv, var det. Får jag ingen nytt inom veckan som kommer får det bli ett provisoriskt pass. 1000:- som hade kunnat läggas på annat.

Därefter blir det banken och få mina skattepengar, och funderar på om man skulle ha tag i någon att käka frukost med ute på ett fik. Kanske ta en sväng på stan med. Tycker det låter som en plan faktiskt. Så om någon är sugen: hojta!

ColaIgår innan festen delade jag och Nisse en pizza. Han la in en cola i frysen för att den skulle kallna tills pizzan kom. Detta kom han på idag. Fick lägga burken i en gryta med lock på, pös som en galning.

Ska passa på att säga att gårdagen var helnice!

Jag fick min sockervadd

3f638a2f988e9ea7783d9a0c5e8d2096.png

Kolla varifrån!

Jag fick min sockervadd


Ibland så

Sitter och lyssnar kvinnoförnedrande musik i form av Eminem och Nate Dogg, nya jeansen är på, pizzan beställd och om en timme kommer det konsumeras alkohol tillsammans med goda vänner och sen blir det Sailet.

Ibland får man. Jag får.

Igår

Nisse går och svär som en borstbindare.

Jag: Svär en gång till, snälla..
Nisse: Baa.. raka.

Mat

Vi har ett matproblem. Ett stort matproblem.

Vi har en omelettälskare och en äggallergiker.

Nu råkar det också vara så att omelettälskaren inte diskar om inte äggallergikern är här. Så idag när omelettälskaren och äggallergikern skulle steka blodkorv sprang omelettälskaren ner till tvättstugan. Äggallergikern skar blodkorven i bitar och skulle börja steka och upptäcker då att omelettälskaren, som nu ätit omelett till frukost fem dagar i rad, struntat i att diska stekpannan mellan varven.

Så äggallergikern fick ställa sig och skrubbaskrubbaskrubba för att få bort ingrott ägg i stekpannan och på stekspaden. Tycker jag är en passande sysselsättning. Med tanke på allergin då.

Sommarlov

Jag har haft sommarlov i exakt 48 minuter, och hittills älskat varje sekund.

Jag tänker nu inleda mitt sommarlov på samma vis som jag inlett varje helg: sova.
Men det går inte, har en stark lust att sjunga Idas Sommarvisa eller Mitt Sommarlov eller varför inte Nu Grönskar Det? För det är så det känns nu. Som att jag är åtta år och precis kommit hem från kyrkan där jag och resten av alla tondöva småbarn sjungit blygt inför våra föräldrar. Som att jag borde ta av mig klänningen och ta på mig mjukiskläderna och sedan tjata hål i mammas och pappas huvuden om hur mycket jag vill ner till Havsjön och de måstemåstemåste ta mig dit.

Men det gör jag inte. Jag ligger i sängen, "vuxen" - så äckligt ord - och inväntar sömnen medan alla sommarlovsvisor från förr går runt i huvudet. Hur som helst så känns allt bra.

Och höjdpunkten var..

Och höjdpunkten var givetvis Arvingarna!


Nisse skämdes lite, men stod ändå ut för min skull. Jag var lycklig.

I väntan på torsdagens höjdpunkt

-cb5190bdeec2fbafbb291715c177227.png

Kolla varifrån!

I väntan på torsdagens höjdpunkt


Årets sail blev något av en.. ösar

1e11f8dad6f775bc169c45758dc2ee74.png

Kolla varifrån!

Årets sail blev något av en.. ösare.


I DID IT..

I DID IT AND I DIG IT!


Skräck

Jag var precis och fick mina nya jeans upplagda. Jag är så nervös, tänk om de blev för korta? Om mina snordyra nya jeans som jag faktiskt numera tycker om blev för korta så jag aldrig mer kan använda dom.

Jag vågar inte prova.
Inte än.

Morgonen

Imorse kom jag till jobbet som vanligt, hämtade moppar som vanligt, gjorde iordning vagnen som vanligt, placerade den som vanligt utanför det rum som jag alltid städar först och så börjar jag. Lägger medel i handfatet, skrubbar runt med diskborsten, kranen rinner som vanligt och jag ska precis börja torka undan löddret när dagen får en helvändning och inte längre är som vanligt.

Jag hör någon som säger "vroomvroomvroom" i dörröppningen. Vänder mig ditåt med kranen rinnandes, hela handfatet löddrigt och med trasan i hand när jag ser en av vårdtagarna som står och håller i min vagn. Han tittar på mig, säger "vroom" igen och så ser jag hur han tar fart och rusar iväg med vagnen och drar runt över hela korridoren som en.. en.. ja, en dåre.

Fick släppa allt  jag hade i händerna, lämna rummet olåst, kranen rinnandes och med lödder överallt för att skrika på en vårdare samtidigt som jag fick springa efter vårdtagaren och vagnen. Det är ju jag som har ansvar för alla medel och sådant därpå. Efter några om och men och många skratt från vårdtagaren får jag tillbaka vagnen, gör klart första rummet och går till nästa. Vågar ni gissa på vad som händer där? Och i tredje rummet? Och i fjärde?

Därefter hade han en vårdare med sig, så jag fick städa ifred. Fint sätt att säga godmorgon.

Mary Kay-Visning

Sanna har sin Mary Kay-visning med mig, Sanna och Frida. Vi blir ursnygga!

Blöh

Tredje natten utan sömn och jag känner hur kroppen slutar fungera lite i taget.
Balansen har idag varit katastrofal.

Så idag har jag varit dödens trött, haft mensvärk från helvetet och jobbar på ett psyke.
Måste jag säga att dagen varit jobbig?

På stan

Nisse och jag var på stan, där jag för övrigt hittade ett par jeans som jag ännu är osäker på. Jag är dock den enda som är det, alla andra säger kör kör kör. Ska åka in igen i veckan och få dem upplagda med, de var lite långa även för mig.

Sist skulle Nisse få sin skatteåtebäring på banken. Medan vi väntar leker han smart och läser som räntor, fonder och annat oförståndigt äckelpäckel.


Sista tisdagen..

Sista tisdagen på jobbet idag. 
Känns skumt att det bara är tre dagar kvar, men ska bli gruvligt skönt med semester. 

Nu sitter jag i Nisses lägenhet. Snodde hans dator några minuter eftersom han och Folle inte kommit hem ifrån Ronneby än. Skulle gått på stan, men blir lite fika med Nisses systerdöttrar och mor.

Men stan ska det bli, är i desperat behov av jeans. 
Och säger jag desperat så menar jag D-E-S-P-E-R-A-T

Glotta

Folle, Nisse och jag sitter på min altan och spelar Skitgubbe. Folle har plockat på sig 80% av kortleken och sitter och ska försöka sortera - något som aldrig går bra när han har fler än 10 kort på handen.

Han pillar och plockar och grejar och så rasar det ur händerna.

"NÄE, nu jävlar, det FUNKAR JU INTE när de ska GLO PÅ MIG SÅDÄR" utbrister han innan han plockar ihop alla kort till en hög och sorterar dem i fyra högar, en för hjärter, en för klöver, en för spader och en för ruter. När dessa är sorterade tar han upp en hög och sorterar den siffervis. När den är klar tar han upp nästa och så fortsatter det.

Folles kort måste ha stirrat sönder förståndet.

uschja

Det har blivit väldigt bloggfritt senaste tiden.

I fredags jobbade jag hela dagen som sagt 6-12, 17-01.30 blev det.

På lördagen väcker pappa mig och säger att vi ska ut med båten så det är uppuppupp som gäller. Var ljuvligt att åka, och vi badade vid Säljö - 22,5 grader i vattnet. På kvällen var vi och grillade korv och marshmallows på Saltö. Blev ett dopp också, men det var svinkallt jämfört med innan.

Igår firade vi Nisses mor som fyller år idag, hur mysigt som helst med god mat och bad.

Idag blev det återigen jobb, sista måndagen för denna sommaren. Känns riktigt skönt! Inte för att jag inte trivs, jag älskar området och har jättekul hela dagarna, men jag känner mig färdig med detta. Jag har städat klart för i sommar, nu vill jag ha semester.

På tal om semester så velar jag och Nisse fortfarande kring hur vi ska göra med utlandssemester eller Sverigesemester. Troligen blir det så att om vädret är fint stannar vi hemma, är det fult sticker vi. Låter som en bra plan.

Marshmallowgrillning som inte går

0c5b79e3e366e24c7b39a6975e901c26.png

Kolla varifrån!

Marshmallowgrillning som inte går som det ska


Slutkörd

Jag har jobbat mellan 06 och 13 idag på sjukhuset. Åkte hem och la mig och sov till klockan 16. Nu har jag ätit och nästa arbetsplass börjar klockan 17 och slutar klockan 01.

Jag kommer inte överleva denna dag.
Men OJ så kul jag ska ha nu!

Slutkörd

Jag har jobbat mellan 06 och 13 idag på sjukhuset. Åkte hem och la mig och sov till klockan 16. Nu har jag ätit och nästa arbetsplass börjar klockan 17 och slutar klockan 01.

Jag kommer inte överleva denna dag.
Men OJ så kul jag ska ha nu!

Chockartat

Jag gjorde precis en sak. En sak som gjorde mig extremt chockad.

Tänk er följande:
Ni blir supersugna på en dumle.  Letar i godispåsen och hittar en. Samtidigt som ni plockar upp, plockar bort pappret och stoppar den tittar ni på datorskärmen. Ni biter och hela munnen fylls av likör. Fel godisbit plockades upp när ni tittade bort. Istället bev det dessutom en godisbit ni tänkt spara!

Det är INTE uppskattat.

Happiness

Är precis nyduschad.
A Lot Like Love går på TV.
Godiset ligger på bordet.

Jag är nöjd.

Svininfluensan

Nu har folk fått mig riktigt nojig. Efter flera skämt från flera håll om att det är svininflluensan som går på städcentralen, eftersom folk blir sjuka som flugor och symtomen ständigt kommer tillbaka, har det för mig börjat bli allvar. Läste om symtomen idag och de stämmer, de stämmer skrämmande bra.

Jag är rädd, och ingen tar mig på allvar.
Kanske jag också borde börja se det hela som ett skämt istället för att ta allt på blodigt allvar?
Som jag och Becca konstaterade idag: jag är jävligt paranoid.

Godmorgon

Eftersom jag varit sjuk och fortfarande är osv så tog jag sovmorgon idag. Sedan blev det bråttom. Såhär gulligt blev det godmorgonmeddelandet Nisse fick ta emot:


Och när jag kom hem från jobbet låg lappen kvar, dock med ett litet tillägg:

Varför..

Varför går det inte att byta visningsbild?

Kärlek i det lilla

Vissa dagar är sådana där man blir nykär av minsta lilla. Som idag.

Nisse smet iväg till jobbet tyst som en mus för att inte väcka mig. Han tyckte jag såg ut att sova så gott. När jag vaknade hade han dessutom lagt fram tidningen på nattygsbordet till mig. Det är omtanke för mig.

Kanske är det bara jag som är knäpp, vem vet. Men sådana småsaker betyder hela världen för mig. Det är i de små sakerna jag ser kärlek. Idag känner jag mig väldigt kär. Nykär. Nykär i en snart ett år och nio månader lång (officiell) kärlek. Inofficiellt har det varit kärlek betydligt längre än så. Och officiellt ska det bli mycket mer.

Eftersom det..

Eftersom det blev så sent igår så blev det ingen film, som Nisse och jag planerat. Vi bestämde att ta den ikväll istället. Men nu visade det sig vara så olyckligt att en av hans kompisar fyller år idag, och de ska fira med några öl. Så här sitter jag, ensam och sjuk, i soffan i Nisses lägenhet och glor My Name Is Earl.

Två sekunder innan Nisse stack vände han sig mot mig.
Nisse: Du, du vill inte med va? Har ju inte frågat, men tänkte att du är väl för dålig. Eller hur?

Inte alls en ledande fråga älskling, inte alls.
Förvisso stämde den, men ändå.

Sverige, Sverige älskade land

Eftersom svininfluensan är överallt och jag inte får något vaccin och eftersom det är svindyrt med Euro så funderar Nisse och jag på att skippa utlandssemester i år. Kanske senare i så fall. Istället tänkte vi, möjligtvis, packa varsin väska och åka ut på Sverige-runt-resa. Antingen det sker med husvagn, husbil, bil eller tåg är ännu inte bestämt.

Eftersom jag är sjuk så passade jag på att leta lite aktiviteter och saker som skulle vara roliga att prova på under den resan. Och jag måste erkänna, efter att ha letat i kanske en timme så har "gamla tråkiga Sverige" helt bytt roll i mina ögon. Här är några av de sakerna jag hittat som jag är sugen på. Hittills.

Klättring och Nedfirning
i Skåne / Klättring i Jämtland
Forsränning i Jämtland / Forsränning i Dalarna
Höghöjdsbana i Halland
Ballongflygning i Stockholm
Göra egen glaskonst i Skåne
Grottvandring i en silvergrotta i Västmanland
Femkamp, med exempelvis sumobrottning och pistolskytte i Göteborg
Fyrhjuling på bana, på berg eller på egen hand i Dalarna
Dykkurs i Stockholm
Köra Jeep i terräng i Skåne
3-kamp i motor i Stockholm
Fiskedag i Stockholm

Och då ska vi också minnas att detta bara är på en timme. Jag ska leta i fleeeeera timmar. Ska semestern spenderas inom Sverige så ska den fan bli bra. Och med tanke på detta så kommer det nog bli så också.

Buää

Om en enda människa till berättar att de fått barn, ska ha barn eller vet någon som ska ha barn så slår jag baklänges. Vad händer?! Varenda människa är i min ålder, 89-86. Seriöst, jag är inte ens i närheten av att börja  tänka på barn. Hur kommer det sig att alla i min omgivning känner sig redo?

Jag måste vara efter. Det måste vara så. Det är bekräftat.

Min frukost

Någon som vill gissa på vad jag hade till frukost innan?


Maaw

http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article5595699.ab

Kan man bli annat än lycklig?

Bitterf..

Och då ligger man hemma i sängen och förlorar pengar på grund av denna evgt långdragna överhemska förkyldningen. Inte nog med att helgen ska förstöras helt och hållet, lönen ska också sabbas.

Jag tror jag börjar bli lite bitter.

Nervig

Jag har absolut ingen aning om varför, men mina nerver är på helspänn just nu. Hela kroppen skriker att något är fel och att jag har något att oroa mig för. Mina stackars fingrar är helt uppätna.

Det dumma är att jag inte kan komma på vad det kan vara?

Gnäll

Är FORTFARANDE dålig, så blir nada och ingenting idag. Ingen loppis, inga blåbär, ingen cirkus.
Denna helgen har varit årets största besvikelse.

Hår

Någon som har något tips på hur man ska göra för att inte fälla 3245904 hårstrån om dagen?

Sabbat

Simpsons, blåbär och en cola.
Och detta istället för 25årskalas.

Hitills har förkyldningen sabbat fredag och lördag. Och denna helgen som jag sett fram så mycket emot. Får se hur läget är imorgon, förmodligen blir det inget av blåbärsplocket, loppisen eller cirkusen heller. Hate it.

Sexy boy, sexy style


Just in case

Nisse har en husMUS på väggen!

HAHAAHAHAHHA

Love in return

Nisse har precis fått mig att skratta samtidigt som han spelar bilspel.

Jag: Hahahaha, ååh, jag tycker om dig!
Nisse: ÄÄÄÄH SKIT!!

Underbara pojkvän

Nisse vaknade vid elva-tiden imorse. Tror inte stackarn sovit mycket sedan sex när jag vaknade.  Sedan dess har han oavbrutet tagit hand om mig:

Gav mig en pigelin
Gick och köpte frallor
Fixade te och juice till frukosten
Hämtar snorpapper till mig
Lyssnar på mitt  eviga gnällande
VILL FRIVILLIGT att jag ska stanna kvar hos honom
Pratar och skojar med mig

Jag älskar honom.

Blä blä och åter blä

Nu har jag legat vaken sedan klockan sex. Jävla lördag.

Igårkväll körde Nisse hem till min pappa för att hämta nässpray, jag fick inte följa med för jag var för dålig. Pappa ringde upp mig och sa att han skickar med några ipren och att Nisse skulle ringa honom om jag inte tog dom "för då kommer jag in och kör ner dom i halsen på dig!". Min kära far vet att jag inte tar tabletter.

Men Nisse kom och det var bara att svälja och vara glad. La mig vid elva-tiden då Folle kom och spelade med Nisse och så vaknade jag nu vid sex som sagt. Har glott ett stort hål i taket och snytit ut halva hjärnan, och kände att det inte var någon mening att ligga kvar längre. Känner mig ynkligare än någonsin förr och tycker så synd om stackars Nisse. Lägenheten är inte vidare stor så jag kan inte gå undan. Kommer bli problem för honom att somna om.

Jag borde åkt hem igår.

RSS 2.0