Nu är det..

Nu är det snart oktober och hösten är här på allvar. Har redan fått börja med vantar och har kommit på att det är dags för ett riktigt seriöst mössletande. Jag brukar se fruktansvärd ut i mössor, men jag måste införskaffa mig en.

Nu ligger jag som en strandad säl i soffan och är trött. Ska bara se klart Idol, sen blr det sängen. Tidig tur imorgon på praktiken och sen hem till Nils och fortsätta packningen. På måndag är det dags!

Igår

Igår var det jobbigt. Stressigt kanske är bättre, jobbigt låter så negativt.

Jag var på VFUn mellan 8.30 och 17.15, där jag höll i många aktiviteter med barnen och fick handledning (!). Därefter var det in i lilla röda bilen, köra till stan och hämta upp Nils för att ta en sväng och storhandla. Körde hemom mitt med för att hämta vantar och mössa, det är kallt som tusan ute nu när an leker med barnen. Lämnade Nils i stan 18.45 och racade ut till Nisses systerdöttrar för att vara barnvakt mellan 19 och 24. Sedan raka vägen hem och däcka i sängen.

Och idag ringde klockan 06.00. Nils har gett mig stränga order om att sova när jag kommer hem i eftermiddag. Tror jag ska lyssna på honom.

Trots att jag..

Trots att jag hade tid till 13.30 idag fick jag gå 12.50. Och tror jag rätt berodde det inte på vänlighet.

Jag och min handledare hade ett samtal igår, där hon flera gånger bad mig säga om det är något jag vill prata om eller ta upp kring deras arbetssätt. Så jag kommenterade ett par händelser med extremt väl valda ord för att inte trampa på några tår och ändå få fram det jag ville ha sagt. Tror dock att min ordvägning var onödig, idag har det känts som att hon varit lite halvkinkig på mig.

Allra helst nu i slutet. 12.30 slänger hon en blick åt mitt håll, tittar bort igen och säger "Malin, du kan gå nu". Snällt, visst, men tonen var en helt annan än den varit tidigare i veckan. Jag frågade om hon var säker och svaret blev "Ja", utan en blick. Och nej, det var inte vid ett stressigt tillfälle.

Så då har jag ett val.

Antingen slickar jag seriös röv i en och en halv vecka till för att komma på den goda sidan igen, eller så struntar jag i det och inser att hon inte kan underkänna mig sålänge jag är närvarande och delaktig i verksamheten.

Jag struntar i det. Jag vet att jag har rätt.

Packning

Vi har på allvar påbörjat flyttpackningen i Nils lägenhet nu. Nu lever vi i ett kaos av lådor och påsar. Men med mindre än en vecka kvar är det dags! Pepp!

Jag har nog inte..

Jag har nog inte riktigt kopplat än, inte riktigt fattat att om en vecka bor jag inte längre hemma. Jag har en egen adress, en egen lägenhet med egna möbler och en egen Nils i samma egna lägenhet hela tiden. Känns sjukt och overkligt. Ska bli spännande att se hur det är att vara sambo, även om jag fortfarande inte riktigt kan komma över hur medelålders det låter.

Nu ska jag gå till bilen, praktiken börjar om 20 minuter så jag måste börja röra på fläsket lite. Kvar i sängen ligger Nils och det är inte utan att man känner sig avundsjuk. En puss på pannan ska han ha sen pyser jag.

Resident Evil

Filmen var faktiskt inte alls så bra som jag väntat mig, och jag gick från bion ganska besviken. Övriga filmer i serien är underbara, men denna.. Nja.

3D var ändå skitcoolt, kom på mig själv att ducka och backa in i sätet när sakerna kom emot mig. Fler filmer i 3D tack!

Smarta jag..

Smarta jag hade tänkt ta bilder på maten så ni kunde sett vad jag briljerade med idag, men vi var så hungriga så vi hann äta upp allt innan jag kom på det.

Glänste med kyckling i ugn (min filé snittade jag och la i mögelost, Nils förstår sig inte på sådana godsaker) som hade bacon lindat runt. Till det blev det fullkornsris och så en hemmagjord sås som fick Nisse i extas. Tänkte först inte berätta vad som fanns i, men var tvungen att skriva upp receptet så vi har det till andra maträtter också.

Blev supergott allting.

Nu ska jag göra mig iordning och sedan blir det bio!

Dagen har, helt..

Dagen har, helt ärligt, bestått av noll och ingenting. Men det ska det bli ändring på!

Nu ska jag dra igång med maten, vilket ska bli väldigt spännande. Efteråt blir det en dusch och ikväll ska Nils, König och jag se Resident Evil 4 i 3D.

Har parkerat..

Har parkerat mig i soffan igen. Är nyss hemkommen från Folles där han, hans flickvän och jag spelade skitgubbe. Det bjöds på gigantiska chokladbollar som jag åt alldeles för många av. Måste lära mig att ibland är less faktiskt more.

När det var dags att gå hem var Folle till och med söt nog att följa mig tillbaka till Nisses lägenhet. Och min kära pappa var snäll nog att prata med mig i telefon hela vägen från Nisses, till Cityhallen och till och med hem till Folle.

Nu ska jag inte göra annat än att sitta här och slösurfa tills jag är trött nog att lägga mig och sova. Imorgon ska jag nog hem till mor och far, mamsen hade några påslakansset vi eventuellt kunde få. Ska även hämta min Idépärm, med en massa aktiviteter för förskolebarn, då jag i veckan ska börja hålla i några sådana på praktiken. Annars blir det nog en lugn söndag.

Igår

Igår var jag på praktiken till fyra, åkte hem och sov en stund innan Nils och jag begav oss mot hans syster för att kika på deras hus och äta gott. Kom tillbaka till stan vid tolvtiden, satt hos Folle till halv två och sen gick vi hem där jag fick dö en sväng i sängen. Det är helt sjukt vad trött man blir av att vara i en barngrupp och jobba när man inte är van vid det.

Idag blir det nya tag och verkligen kämpa på med flyttpackningen och utrensningen av Nisses saker. Lättare för mig än vad det är för honom verkar det som.

Antar dock att det kommer bli likadant när det är mina saker som ska rensas. Tur att vi kommer att ha gott om garderober.

Sitter nersjunken..

Sitter nersjunken i soffan med magen fylld av rester från tidigare i veckan. Idol är på TVn och jag känner att kvällen kommer bli tidig. Vi får se.

Nils sitter bredvid och myser med mig. Återigen är jag sugen på något gott, men någon gång får det faktiskt vara nog. Kanske en chokladmufffins senare.

Visst har jag en helt otrolig självdisciplin?

Sitter fortfarande..

Sitter fortfarande på praktiken. Har möte till klockan åtta ikväll med en liten paus nu. Passade på att skriva ut den nya läroplanen, någon gång måste man ju börja titta på den också.

Efter mötet ska jag ha mat, jag är vrålhungrig. Frågan är om man ska göra mat hemma hos Nils eller köpa med sig något på vägen hem?

Nils smsade mig imorse.

Han sa godmorgon och undrade om jag sovit gott, påpekade att inte han gjort det och frågade om jag var pigg nu. (sov 40 minuter igår eftermiddag och ca nio timmar inatt).

Jag: Nej, sovit för mycket tror jag. Känns inte som att jag sovit alls :P Jaså, inte sovit gott?
Nils: Det är ju inte så kul kanske... Nja, hade det inte varit för dina högljudda snarkningar så! Kolla så att du inte har fått in nått i näsan för det lät inte normalt! :P

GulleDig då.

När jag kom..

När jag kom hem efter praktiken och hade gjort maten så var jag tröttare än tröttast.

Nils och jag skulle sova tjugo minuter. Han gick duktigt upp men trots envisa och överjävligt irriterande försök att få upp mig slutade det med att jag låg i en timme.

När jag väl pallrade mig upp gick gulleNils bort till Cityhallen och köpte karamellsnören till mig. Han kan han.

WOHO!!!!

VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!! VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!

Vet ni vad?

VI HAR FÅTT EN LÄGENHET!!!

Oh, happy day

Eller kanske inte?
Insåg för kanske 40 minuter sedan att en uppgift ska vara inlämnad imorgon vid fyra. Jag slutar kvart i fyra, har samtal till kvart i fem och tjejen i min grupp bor inte i Karlskrona.

Hade jag varit en Frostistiger hade jag rutit: GRRRRRRRRRRRRRREAT!!

Nu är jag inte det, så jag kavlar upp ärmarna, gnuggar sömngruset ur ögonen och sätter igång. Sova får jag göra imorgonkväll.

Idag är jag..

Idag är jag sjukligt trött. Hade behövt en stor fet chokladkaka, men den sorten jag ville ha var slut när Nils och jag var och storhandlade. Orkar inte springa till Cityhallen och köpa nu när vi äntligen kommit hem, så får nöja mig med te och soffa.

Sova tidigt ikväll och imorgon kan jag berätta min stora nyhet!

VFU

Har klarat av min första praktikdag idag, och vad ska man säga? Det är inte som jag förväntat mig, men det blir nog bra. Tre veckor till, sen åker jag ju ändå.

Tror det kommer bli fint, barnen är söta.

Är dock redan trött, fick en kort dag idag men vad hjälper det när man överöses av information? Mat och TV, sen en runda till gymmet innan man är på att igen.

Städsöndag

Nils och jag har på allvar spenderat hela dagen med att städa och göra iordning en lägenhet på 27 kvadrat. Hela dagen för 27 kvadrat! Det är helt galet.

Men så fint som här är nu har det nog aldrig varit.

Inte ens när han flyttade in.

Nu har vi lite sortering, undanplockning och paketering för källarförrådet kvar att göra. Och slänga sopor. Sen är här tiptop.

Jag har gjort mig ovän med hela Sverige.

Jag tänker inte rösta. Nu är  det sagt.

Ska jag förklara hur jag tänker?

Politik handlar inte längre om att sälja sina argument, utan har idag istället kommit att handla om vem som kan kasta mest skit på sitt motståndarparti.

De få som fortfarande satsar på "vi ska göra ditt och vi ska göra datt" ljuger sig blå fram till dess att de kommit till makten och då händer ingenting på grund av "budgeten".

Nu efter valen kommer en vecka där alla frågar "Vad röstade du?" och sedan följer en sjuhelvetes diskussion om hur fel man har gjort. Detta händer oavsett vilket parti man valt.

SÅ. Eftersom jag är vansinnigt oinsatt i allt vad partier heter, är väldigt ointresserad av politik i stort och framför allt eftersom jag inte har något parti jag stödjer fullt ut skiter jag i det. Jag känner att det är fel att rösta på ett parti när man inte kan ställa sig bakom det helt och fullt.

"Men rösta blankt då? Visa ditt missnöje!".

Visst tänkte ni så? Det hade jag kunnat göra, men jag anser mig visa mitt missnöje lika bra genom att inte rösta alls - vilket samtidigt spar en jävla tid som jag nu behöver till mycket annat.

Att delta i valet och allt vad det heter är en demokratisk rättighet, och jag har DEMOKRATISK JÄVLA RÄTT att skita i det fullständigt.

Nu vet ni hur jag tänker, så slipper vi diskutera detta sen.

Kom igen, hata mig.

Gårdagen spenderades..

Gårdagen spenderades med att ränna i mängder av affärer, fika hos mor och far, springa i några affärer till och sedan gå på kalas hos Nisses far som fyller år i veckan som kommer. Det blev en supermysig kväll med mängder av mat.

Dagen idag kommer spenderas med att städa. Städa städa städa städa. Nils lägenhet ska bli finfin och det ska ske idag! (Inte en dag för tidigt)

Skickar en..

Skickar en hälsning från soffan, där jag spenderar kvällen genom att göra så lite som möjligt. Låter även hälsa att allt är jävligt bra just nu (förlåt mina svordomar, ska skära ner så fort glädjerusen lagt sig).


Tentafärdig!

Skrev sista tentan någonsin på lärarutbildningen idag. Känns jävligt fint.

För att fira tar vi mögelost, räkor avokado och ölkorv.


Igår sprang jag..

Igår sprang jag mig blodig på gymmet. Kladdade ner mina nya skor. Tur att jag fick dem gratis, hade jag själv köpt dem hade jag blivit grinig.
'

Idag har jag..

Idag har jag fått världens glädjebesked och jag kan berätta i detalj på onsdag. Nu svävar jag på moln!

Det jag inte förstår är hur någon kan förvänta sig att jag ska kunna fokusera på tentan idag? Den borde ställas in. Och jag borde få betyg ändå. WOHOOOO!!

Har kommit in..

Har kommit in i ytterligare ett hysteriskt glädjerus.

Fan ta den som försöker förstöra det denna gången!

Jag har haft..

Jag har haft tvättstugan hela morgonen, och ska ha den till klockan fem. Jag har nämligen inte haft ett rent par strumpor här inne hos Nils på över en vecka, så jag har fått nalla hans skidöverdrag till sockar.

Vid halv tolv skulle vi titta på en lägenhet, som för övrigt var finfin coh som vi eventuellt anmäler intresse på. Jag tänkte inte på att jag var barfota utan stoppade glatt ner mina bara fötter i skorna och började gå. Halvvägs framme kommer jag på att jag ju för fasen inte kan gå in i en lägennhet barfota, hur nasty är inte det på visningar?!

I panik springer jag in på Vero Moda, några strumpor måste de ju ha. Tjejen i kassan fyrar av försäljarsmilet och säger högt och ljudligt "KAN JAG HJÄLPA DIG MED NÅGOT?"

"Nej" fräser jag med svett rinnandes överalllt eftersom jag ska vara framme vid visningen om fem minuter och ändå står och letar strumpr.

I samma veva som jag rusar därifrån hör jag tjejen skrika "BARA SÄG TILL OM DU VILL HA HJÄLP MED NÅGOT".

In på H&M, ser kön och springer ut lika snabbt som om jag snott något.

In på Lindex och tänker att nu har jag inte tid att vela. Drar tag i ett par sockar som ser svarta och bra ut, ställer mig i kassen där damen före tänker ta snigelcertifikat, betalar och rusar iväg. Möter Nils och kränger på mig strumporna.  Där upptäcker jag att det är Disneystrumpor. Med Mimmi på. Sött.

Men de var välbehövliga. Vi ska på två visningar till idag, en vid halv två och en vid halv sju. Oavsett hur det går kommer vi anmäla intresse på någon imorgon, med tanke på den lyckade visningen innan.

Igår fick jag..

Igår fick jag hem ett papper från Swedbank som upplyste mig om att jag minsann inte fick skriva upp det bankkontonummer, på min autogirobetalning till Wellness, som jag gjort. Tydligen får man inte göra vad man vill med sina egna pengar bara för att de är på ett sparandekonto istället för ett personkonto.

Idag skulle jag fixat det när jag ändå var på Wellness. Tränade glatt och precis när jag skulle gå kom jag på att jag glömt allt hemma och inte kunde göra det. Får ta det imorgon istället.

Men jag blir sur när andra säger till mig vad jag kan och inte kan göra med mina pengar.

Satt och kikade..

Satt och kikade lite på tjuvlyssnat och kom över två grejer som fick mig att kikna av skratt:

En man ~40 står vid biljettkassan och ska betala inträde.
Biljettsäljaren: Ska du betala med kontanter?
Mannen säger ingenting utan pekar bara på sitt öra. En kvinna ~40 som står bakom honom i kön sträcker sig fram till biljettluckan.
Kvinnan: Ursäkta, men han är döv.
Biljettsäljaren: Oh, I'm so sorry. Are you gonna to pay in cash?

 

En tjej och en kille ~30 ska köpa belgiska våfflor. Det blåser ganska kraftigt och under tiden försäljaren ordnar med den andra våfflan lägger tjejen upp en hundring på disken.
Försäljaren: Du bör nog hålla i den så att den inte blåser iväg.
Tjejen (förvånat): Okej…?
Tjejen tar sedan ett ett stadigt grepp om den första våfflan.
Killen (sneglar lite snett): Jag tror nog att han menade pengen…


Trodde ni på..

Trodde ni på allvar att jag skulle sluta drömma om lägenheter? Nej, inte jag heller.

Inte hann jag mer än smälta att den sista lägenheten inte passade oss innan jag letade upp en till och mailade om intresse. Den ska vi kika på på torsdag. Dessutom ska vi ringa på två till imorgon.

Jag är väl en evig drömmare. En hopplös sådan.

Jag hatar förnuft.

HatarHatarHATAR och totalt jävla AVSKYR att vara förnuftig.

Min rosaglimrande dröm om denna fantastiska lägenet krossades lika snabbt som den kom. Efter att ha resonerat i efterhand om utrymme och möblering verkar det som att vardagsrummets litenhet blir ett för stort hinder. Vi kommer helt enkelt inte få plats med våra saker.

Och jag älskade den jävla lägenheten. Förhoppningsvis ska vi kika en gång till, men hur mycket jag än älskade den är det inte värt att tränga in hundra saker och direkt känna att man inte får plats.

Jag tänker inte drömma om lägenheter mer.

Nils och jag tog..

Nils och jag tog ett ryck med lägenhetsjakten och kikade på sex stycken idag. Sista blev jackpot.

Det var drömlägenheten definierad med enbart en lite för litet vardagsrum som problem. Men vad fasen gör det? Inte lyhört, välplanerad, ljus och ASSNYGG.

Nu blir det att ringa som dårar och skrika så vi får den. Annars blir jag ledsen och gråter en skvätt tror jag.

Idag skolkar jag.

Eller. Jag skolkar inte. Föreläsningarna är frivilliga och eftersom jag har en tenta på fredag känner jag att hemmaplugg prioriteras. Nerverna börjar dra igång, jag har nog inte sådan koll på innehållet som jag trodde. Men det kommer. Jag har idag, tisdagkväll och hela onsdagen och torsdagen på mig. Fredagsmorgonen också för den delen. Kommer gå finfint.

Idag ska Nils och jag kika på två lägenheter. Dags att komma igång med det också, jag vill också flytta hemifrån och växa upp. Ha något eget. Mums på det.

För övrigt är det bara en månad kvar tills jag är i Egypten nu. Behöver jag säga att jag längtar? Såhär i regniga höstperioder av tentor, plugg och flyttlängtan kan man väl knappast göra annat.

Förresten!

Vissa dagar tränar jag ju ganska sent, och då har jag alltid mitt överfallslarm med mig så jag har något att hålla i på vägen dit och hem. I torsdags var det en sådan dag.

Nisse och Folle mötte upp mig och jag hade mitt larm tryggt i handen. Nisse och jag följde Folle till Waynes och när vi skulle dela på oss skulle Folle få höra hur larmet lät. Jag backade och höll för öronen. Nisse drog sakta ur sprinten och..... tystnad.

Lampan funkade inte heller så vi tog det för batterislut och köpte nya. Fyra klockbatterier krävde den. Vi testade lampan och den funkade fint. Jag backade igen, höll för öronen och Nisse drog sakta ur sprinten och..... tystnad.

Då började vi bli lite griniga, här har jag gått och trott mig vara trygg med ett larm som inte ens funkat. Nisse ska maila tillverkaren så jag kan få ett nytt. Såhär får det inte vara.

Igår var jag..

Igår var jag på världens bästa kräftskiva hemma hos mor och far. Underbar mat som smakade bättre än någonsin, lite gott att dricka, mysigt kortspel och mys med familjen.

Emma och jag hetsåt kräftor och tävlade som vanligt om vem som fick den med störst klor. Guess who won? Ohyeah, I did. Ingen överraskning där.

Efteråt tog Nisse och jag bussen inåt stan, träffade på gamla godingar och tog oss några drinkar. Vi hann inte mer än hem innan vi i mun på varandra sa att denna kvällen var helt jäkla perfekt. Fler sådana, ja tack!

Vet ni vad som är kusligt?

Jag har haft denna bloggen i ett och ett halvt år. Det är ingenting. Bloggen är en barnrumpa som fortfarande petar näsen om ingen vuxen säger ifrån.

Men så igår, för första gången, skrev jag ingenting av ingen anledning alls. Jag har ingen ursäkt.

Börjar vi redan växa isär? Det gör vi väl inte? Jag älskar ju att skriva? 

Imorse lekte jag femåring och grät mig igenom min hepatit A-vaccinering. Idioterna sa att jag inte skulle behöva betala ett öre mer än de 475 som resten av familjen betalade för sin Epaxalspruta. Ändå fick jag ge 591 för min Havrix. Jag börjar tröttna på Lyckeby Vårdcentral. Kanske ska gå över till en privat? Det lockar mer än någonsin efter den senaste tiden.

Nu har jag precis ätit som en jävla häst. Tre enorma portioner med spaghetti, hemmagjord tomatsås (jag är så jävla grym på tomatsåser) och köttbullar. Nils är iväg och käkar pizza så jag passade på att äta något han inte gillar. Fram till sju när Biggest Looser börjar så ska jag plugga som en gris. Och när programmet är slut ska jag plugga lite till. Happy Friday.

Skolan idag..

Skolan idag har varit ganska meningslös med föreläsningar som berört vi som förskollärare inte ska göra.

Men vet ni vad?
Jag tänker inte gnälla.
För jag ska hem nu.
Om en stund.
Kanske en halvtimme.
Och jag kommer vara hemma två timmar tidigare än beräknat.

Det gör mig glad.

Mitt senaste..

Mitt senaste VFUgnäll var visst obefogat. Enligt klasskamrater är det väldigt mångkulturellt i Hässlegården. Håller tummarna och ser en ljusning!

Idag har det..

Idag har det varit en riktigt jobbig Tuffisdag. Har haft min befjädrade älskling i tankarna hela tiden och fått bita mig i tungan gång på gång för att inte börja böla.

Jag saknar henne fortfarande och tänker på henne varje dag. Känns otäckt att allt flyter på som om hon aldrig funnits. Min älskling.


Okej, lite gnäll till..

Jag blev ju mer eller mindre lovad en praktikplats inom en mångkulturell förskola när jag pratade med samordnaren häromdagen.

Vet ni vart jag blev placerad?

Hässlegården.

Wofuckingho.

Känner att skolan..

Känner att skolan börjar bli halvdryg nu. Kom hit för en fulldag igår, pluggade på kvällen och sov hos Carro. Idag började vi åtta, slutar vid fyratiden och så ska jag till Marie, plugga lite till och sova hos henne. Imorgon börjar jag åtta igen, går till tre och sedan ska jag äntligen hem och.. wait for it.. plugga lite till.

Efter nästa vecka är det praktik, men först ska man överleva demokratitentan och diverse läsuppgifter och läroplansarbete. Men snart är det klart.

Kommer inte vara superrolig nu, känner redan att det är en jävla massa gnäll här. Men det ska bli ändring, promise.

Söndag

Efter två timmar på gymmet med svetten rinnandes i hela ansiktet (på mig åtminstone) kom vi hem och gjorde kasslersallad med mängder av vitlökssås, och äpple- och nötpaj med vaniljsås till efterrätt.

Nu sitter jag som en säck potatis i soffan, trött i hela kroppen och med magen sprängfylld. Dags för plugg, för jag mitt jäkla smarthuvud läste fel kapitel till förra veckan. Och med tanke på att det kommer komma på tentan känns det som att det vore rätt smart att läsa in sig. Kanske läsa resten också så man kan den boken sen. Låter smart tycker jag.

Igår blev det inte mycket tid över.

Började dagen med ett indoorwalkingpass med babysis, var förvånansvärt jobbigt och eventuellt något man kan överleva någon gång i veckan?

Efteråt blev det frukost och en runda på stan där jag, hör och häpna, hittade mig ett par jeans. Hemkomna la Nisse och jag oss i sängen och vilade en stund,  vilket resulterade i panik när vi väl vaknade. Nisse rusade ner till gymmet och jag handlade, lagade mat och gjorde äppel- och nötpaj som vi sedan rände runt med som dårar.

När vi kom hem igen lämnade vi pajen, kissade av oss och drog till Långö där flex hade personalfest. Satt där vi vid en brasa och lyssnade på gitarrspel. Klämde tummen mellan två stolar gjorde jag också, så har en tumme size stortå.

Efter Långö åkte vi till Folle där vi spelade kort och hem kom vi inte förrän två då det blev bums i säng. Kanske förståeligt att det inte blev något bloggande? Känns så.

Gårdagens finaste komplimang?

Jag: Nils! Känn här! (jag spänner biceps i förhoppning om att han ska känna den lilla kula jag känner)
Nils: Ojoj. Du är ju ganska hård.. Du vet.. Under allt.
Jag: ?!

Dagen har..

Dagen har faktiskkt varit väldigt bra.

Jag blev medlem på Wellness till ett superpris, samtidigt som jag fick ett par skor för 1100 som jag trallade ur affären med utan att så mycket som titta åt kön. Tränade ett pass och kände att detta skulle bli bra, och det tror jag faktiskt.

Ringde några samtal och fick äntligen tag i samordnaren som ska försöka orda så att jag får min praktik i Kungsmarken eller Sunnadal som jag önskade - trots att de områderna inte tillhörde hennes. Tyckte jag var snällt. Besked skulle jag få inom en vecka.

Beställde skolböcker eftersom litteraturlistan äntligen blev komplett, så nu ska jag väl klara kursen också.

Hämtade upp lillasyster och körde till vårdcentralen där det var massvaccinering av familjen Pettersson-Johansson. Egyptenresan kräver sina uppoffringar. Dock var även detta vaccinet odlat i äggproteiner  så trots läkarkonsultation ville de inte ge mig den. Istället skulle jag återkomma under veckan som kommer för att få reda på om jag får ett annat vaccin eller om jag ska ta skiten inne på allergimottagningen. Det innebär, som vi vet sedan svininfluensevaccinet, ett mindre helvete med en jäkla massa nålstick. Men vad gör man inte för lite sol och magsjuka?

Sprang förbi Willys och handlade på mig varor till kvällens mat. Jag slog på stort och gjorde hemmagjorda hamburgare som jag spetsade till med vitlök och sambal oelek. Till detta blev det hemmagjord vitlökssås, potatis i ugn och en grönsallad. Mycket uppskattat om man frågar herren i huset.

Nu smälter vi maten, jag med internet och Nils med TV-spel, och ikväll blir det bio. Expendables (stavas det så?) blir det, och jag är mäkta förväntasfull!

Tror vi får tugga lite tuggummi innan vi går, vi stinker efter maten.

Vet ni vad jag ska göra nu?

Jag ska borsta tänderna, klä på mig och sen pallra mig ner till Wellness och bli medlem.

Japp, nu är det sagt, klappat och klart! Känner mig lika glad och förväntansfull som ett barn på julafton. Eller ja, som mig själv på julafton kanske passar bättre. Jag älskar att jag är en snokare.

Igår var en hektisk dag

Igår var det skoldag till fyra, och vi fick träffa basgruppsledaren för första gången. Direkt började han avboka och stuva om i schemat vilket blev jättebra för alla. Och han verkade superbra och intressant att lyssna på. Kanske blir inte kursen så hemsk som jag trodde ändå?

Efteråt var jag barnvakt och fick äntligen leka av mig lite. Busade med och nattade barnen, väntade in mamman och sedan åkte jag in till stan där det blev bums i säng.

Idag var det återigen skola och än en gång fick vi träffa basgruppen. Ledaren stuvade om lite till, återigen till allas stora glädje, och förklarade en massa lugnande om alla uppgifter och tentan. Känner att detta kommer bli bra.

RSS 2.0