Har plöjt..

Har plöjt mig igenom 70 sidor demokratitext, skriven för insatta, om allt som jag inte är intresserad av. Lagom motiverande. Dessutom ganska okul att  vi har salstenta i ämnet om två och en halv vecka. Kommer gå fint? Jajemen.

Nu har jag varit vaken i snart 19 timmar. Jag tänker sova, imorgon är en ny dag. Väl?

Trött och kall

Efter den tidiga morgonen, långa föreläsningar, träning och mat är jag nu helt slut. Och kall. Iskall.

Nu ska jag dricka te, skriva ut skolgrejer och titta tv. Intressant va?

Tragiskt när skolan är så kall och man fry...

Tragiskt när skolan är så kall och man fryser så mycket att det skönaste på hela dagen var att tvätta händerna i varmvatten.


Om denna..

Om denna dagen, och speciellt föreläsningen som avlutade den, är karaktäristiska för kursen vet jag inte hur jag ska överleva hösten. Så tråkigt har jag inte haft någon gång under hela sommaren, och jag är ganska bra på att bara sitta i soffan och rulla tummarna. Vi får väl hålla tummarna för en förändring.

Och på tal om förändring! Idag har jag tränat! Jag ville inte tycka om det eftersom det kostar något vansinnigt äckligt mycket, men jag älskade det. Jag verkligen tokälskade det. Får nog köpa mig ett kort under veckan. Fan.

Hann inte duscha innan Fångarna på Fortet började så jag sitter ensam i min soffa på rummet och stinker svett medan jag hejar på mina bönder. Efteråt blir det dusch, te och slapp.

Klockan imorgon ringer kvart över fem.

Imorgon börjar..

Imorgon börjar skolan och jag är inte redo.

I hela mitt liv har jag alltid börjat längta till skolstarten någon gång i mitten på augusti. Alltid. I alla tider. Lågstadiet, mellanstadiet, högstadiet, gymnasiet och alla universtetsterminsstarter.

Men inte nu.

För första gången i mitt liv känner jag verklig och stark skolångest. Jag vill inte. Jag orkar inte. Mina batterier är inte laddade.

Som om jag hade något val. Och som om jag valt att inte gå, såhär en termin ifrån examen.

Men ändå. Jag är inte redo. Jag vill inte. Men jag ska. Klart jag ska.

I've got what it takes.


Deprimerande

Igår handlade jag på Willys medan Nisse hämtade middagspizzorna. Under tiden jag väntade på honom utanför affären kom en liten kille fram till mig.

Killen: Kan jag få ditt nummer?
Jag: Nej?
Killen: Varför inte?
Jag: För jag är inte intresserad.
Killen: Men det är jag?
Jag: Jävla otur.
Killen: Ja, för mig är det det. Men när jag visar intresse för dig kan du väl visa lite intresse tillbaka.
Jag: Jag har en pojkvän.
Killen: Men schyssta, kan jag få ditt nummer?
Jag: NEJ!

Killen går hundra meter bort, vänder sig om och skriker: Du är ändå för gammal för mig din jävla **** (hörde inte sista ordet).

Sedan står jag och tittar mot vägen där Nisse bör komma med bilen. Tittar ditåt i kanske tio minuter när jag ser att killen kommer tillbaka.

Killen: Du verkar ju ganska intresserad faktiskt.
Jag: Jaså?
Killen: Ja, du tittar ju på mig hela tiden.
Jag: Jag tittar mot vägen?
Killen: Men vi sitter där.
Jag: Jag tittar efter min pojkvän.
Killen: Ah, men schyssta, kom igen, ge mig ditt nummer?
Jag: N E J !
Killen: Snälla?
Jag: Nej, jag tycker du ska gå hem och sutta på nappen istället.

Killen börjar svamla något om att han sover om natten.

Killen: Men vadå, vet du hur gammal jag är?
Jag: Nej.
Killen: 17!
Jag: Okej.
Killen: Hur gammal är du då?
Jag: 22.
Killen: Du ser, det är ju inte en så stor skillnad.
Jag: Du skrek innan att jag var för gammal ändå.
Killen: Men kom igen nu, ge mig ditt nummer.
Jag: NEEJ!

Och här kom Nisse, vilket resulterade i att killen ställer sig bredvid bilen med ryggen mot oss, lutar sig framåt och skakar på rumpan.

För det första: vad fan hände?
För det andra: vad är det med dagens snorungar?

Jag som ska..

Jag som ska spara pengar har shoppat mig ett set med jacka och byxa på Sporttältets rea. Jäkla pengar.

Idag ska jag nog inviga mitt fiskespö, och så ska jag gå en sväng igen. Dags att komma igång lite.

För övrigt så är jag väldigt glad för mina växjökompisar i skolan eftersom jag, tack vare dem, inte behöver köpa böcker för 4000. Istället kommer det sluta på ca 500. Lycklig? Ohyes.

Kommer nog också skita i att det är dyrt och faktiskt ta tag i mitt liv och börja träna på Wellness Studio. Känns som att det är dags. Gratisveckan först och avgörandet efter det.

Det blev..

Det blev en åttakilometersrunda  idag igen. Faktiskt väldigt skönt när man väl kommit in i tempot. Det inte fullt så fräscha var att jag, eftersom jag går i en vindtät jacka som stänger in all svett, upptäckte att det mer eller mindre rann svett ner mot ärmsluten på jackan när jag var färdig. Sweet.

Nyduschad sitter jag nu i soffan med en kopp te. Får bli lite slapp nu, för ikväll slipper jag laga mat då Nisse igår frågade mig om han kunde få bjuda på middag idag. Sötnos.

Och så kommer Folleboll hit så ska småpojkarna spela sitt TV-spel igen. Jag funderar på att ta upp den där förbannade  gitarren igen. Se om det går bättre nu än sist, tveksamt dock.

Tragisk.

Jag är tragisk. Jag babblar på och på om hur skönt det är att det bara är en termin kvar i skolan, och så har jag nu suttit och läst om kurser jag skulle vilja gå när min examen är i hamn. Tolv stycken blev det. TOLV STYCKEN!!

Genus i förskola och skola 1
Genus i förskola och skola 2
Utomhuspedagogik
Ilska och aggression
Livet och döden
Mental träning
Spädbarnspsykologi
Flerspråkighet i förskolan 1
Flerspråkighet i förskolan 2
Samtal och skrivande i förskolan
Teckenspråk
Kreativt skrivande

När ska jag ta tag i mit liv och verkligen börja jobba egentligen?

Motion

En skön åttakilometerspromenad avslutad. Kände att jag behövde samla tankarna, och varför inte förbränna lite semesterfetma när man ändå är igång?

Nu ska jag ösa i mig vatten i mängder och sedan starta på dagens middag - hemmagjorda biffar. Är inte så väldigt jätteglad för det, men ska se till att koka lite grönsaker till också.

Jag vill ju förresten byta praktikplats till denna terminens VFU. Inte för att det är något som helst fel på den förskola jag är nu, utan för att jag vill se hur det fungerar på mångkulturella förskolor.

Därför har jag ringt som en idiot till samordnaren i kommunen, som surprisesurprise inte vill vara på jobbet. Idag gick de med  på att koppla mig till ersättaren och efter en kvart väntan eftersom där var "upptaget" bröts samtalet. Kan man skicka mobilräkningar till kommunen för ohjälpsamt beteende?

Woho!

Nu har jag lyckats registrera mig på höstens kurser!

Var en sväng..

Var en sväng hos veterinären med Busan idag, stackarn har förmodligen åkt på en urinvägsinfektion. Veterinärerna behövde ett pisseprov för att göra en bakterieodling och det hela slutade med att pappa gick med henne i koppel medan jag sprang bakom som ett fån med en plåtbytta för att fånga upp det lilla som kom.

Sötnosen fick dessutom ta tempen i baken. Jag led med henne.

Imorgon får vi veta exakt vad som är fel. Hoppas det är urinvägsinfektionen, det är tydligen lättbehandlat.

Idag skulle jag lärt mig hur man byter däck men min bil saknade de verktyg som behövdes. Pappa ska fixa det veckan, snälla han.

Nu fixar jag med dagens lax och sedan ska Nisse och jag hem till mig igen för att betala Egyptenresan i oktober och eventuellt spela lite kort.

Hrm..

Det där med rålåpor kanske inte var världens bästa idé. Var vrålhungrig och kämpade därför med att skala och riva en enorm hög potatis. Efter mycket AJSOMFANSKITPOTATISAAAJGAAAHALDRIGMERJAGHATARPOTATISALDRIGATTJAGGÖRDENNA
SKITETIGEN så drog jag igång med stekningen och det vattnades i munnen.

Och så började jag äta.

Och så orkade jag bara fyra.

Och så fick jag nästan ett nytt sammanbrott pga detta.

Men nu är de på svalning och de som är över ska jag dels tvinga i Nils när han kommer hem och dels ha till lunch imorgon. Så det så.


Förresten!

Vi gjorde faktiskt ett matschema igår, tro det eller ej!

Igår åt vi kyckling i ugn med sambal oelek, potatis och sparris.
Idag äter jag själv och då blir det rålåpor.
Onsdag ska vi ha lax i ugn med potatis och hemmagjord sås.
Torsdag blir det hemmagjorda biffar med potatis och brunsås.
Fredag blir det pasta med en kassler- och vitlökssås jag hittade på nätet som lät spännande.

Helgen håller vi öppet eftersom det brukar bli utemat, mat hos föräldrar eller något snabbt hopkok innan man ska iväg. Men visst har vi en fin varierad vecka?

Swoosch

Hrm, full orkan ute. Tror jag väntar ett tag med dagens promenad, känner mig inte riktigt sugen. Speciellt inte eftersom det för 10 minuter sedan var klarblå himmel, för fem minuter sedan regn och nu blå himmel igen. Känns inte vidare säkert.

Idag har jag en väldigt oplanerad dag. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig för, men något ska jag väl försöka hitta på.  Har gått och varit sugen på rålåpor i evigheters evighet nu så det blir ett middagsprojekt tror jag. Ska springa förbi Carros också för att hämta en påse virrpannan glömde här i stan innan hon stack tillbaka till Växjö. Tar nog min promenad i anslutning till det, när jag ändå är tvungen att ta mig ut alltså.

Börjar för övrigt bli väldigt nervös eftersom det är stört omöjligt för mig att registrera mig på kurserna jag valt. Vet inte vad som är problemet och kursledningen har tydligen såhär en vecka innan kursstart bestämt sig för att dela ut panikattacker eftersom de inte längre svarar på mail.

Jag ska ringa Marie och skrika lite. Hon lugnar alltid ner mig.

Men först mannagrynsgröt.

Fångarna på fortet

Jag gillar Fångarna På Fortet, tycker det är kul med gåtorna och gillar att fundera kring vilka utmaningar jag skulle kunna tänkas klara.

Det som gör mig ledsen är att Fader Fouras inte längre är med. Jag tyckte nästan bäst om honom. Han såg så ovårdat mysig och gubbgosig ut på något vis. Denna nya är sliskig och rent äcklig. Att möta honom en mörk kväll på en öde gata hade fått mig att lägga benen på ryggen fortare än kvickt.

Min gamla söta Fader Fouras.

Fast gåtorna är fortfarande bäst. Det är roligt att luska själv.

Nu blommar löken.

Mina phyllisar har börjat blomma! Nu kanske det inte dröjer innan jag käkar phyllisfrukter, håll tummarna!

Tvättstugan är snart klar, alla samtal är ringda och det beställda hämtat. Nu ska jag diska upp allt som står och dräller överallt här och sedan börja med maten. Därefter lär det bli ytterligare en diskrunda och förhoppningsvis ska Nils och jag göra ett matschema för veckan så vi kan handla allt vi behöver på en gång. Småhandlandet börjar gå mig på nerverna.

Semester? Vadå?

Imorse tog..

Imorse tog jag och Sanna en skön morgonpromenad. Tänkte börja vända dygnet lite igen så det var väldigt skönt och välbehövligt.

Och eftersom jag kom upp i tid har jag inte bara varit på promenad, jag har tagit tvättstugan, ätit frukost och ringt en massa viktiga samtal. Blev dock mäkta irriterad när jag talade med vårdcentralen. Och det kan jag ju säga er: att svära för sig själv över inkompetenta "läkare" på värdelösa vårdcentraler där alla plockat upp sin licens från ett flingpaket är skrämmande skönt.

Ett sista samtal samt en bokkoll på internet inför skolan så ska jag upp på stan och hämta lite beställda varor från Simsalabim. Funderade på att ta en runda och se om man hittar något fint, men känner inte att ekonomin tillåter det. Har varit lite för unnande denna sommaren. Ska bli både ekonomisk och kroppslig förändring på det planet.

Hejar ni på mig?

Mamma odlar monstergurkor


Malmöhelgen

Då var helgen i Malmö över.

Jag har käkat en oxfilérulle, thaimat och smakat brända mandlar. En strawberry daiquiri och en mojito smög ner tillsammans med alldeles för många cider under Da Baser-kvällen, men shit vad kul det var. Musiken hade dock kunnat vara bättre.

Rundan på stan bjöd på ett par converse, en kylväska och en kommande julklapp. Alltså hittade jag inte allt jag ville ha. Tjocktröja brydde jag mig inte om att titta efter, byxorna fyllde jag inte ut i bakänden med på tok för bra vid låren och väska hittade jag en som tyvärr inte var pösig nog.

Det gäller att veta vad man vill ha, right?

Hemfärden började katastofalt, mitten var fin och slutet var skränigt.

Vi hade lite mer än en timme på oss till stationen och bestämde att en promenad skulle vara skönt. Så vi tog en stor resväska som Ida lånat av Nisse en gång i tiden och började röra på oss. Dock var väskan otymplig och väldigt dåligt utformad så den blev ett problem. Stannade på vägen för att köpa färdkost och insåg sedan att det blivit bråttom bråttom med en resväska from hell genom ett festivalfyllt Malmö.

Väl vid stationen blev det biljettproblem då vi hade en kvart på oss att komma fram till automaten, trots att det såg ut att vara en timmes kö. När vi kommit fram visade det sig att automaten härstammade från sniglarna så den segade och slemmade i evigheter innan vi fick biljetterna i hand. Då hade vi fem minuter tills tåget skulle gå. Och det hade blivit ett spårbyte.

Nils fick ta väskan i famnen och så fick vi springa som idioter, men vi hann.

Dessvärre var tåget smockfullt så de första 45 minuterna spenderade vi stående. Så ni kan ju tänka er att sittplatserna var gudagåvor.

Med 45 minuters resa kvar hoppade ett jäkla partygäng på tåget och Nils och jag kunde inte prata med varandra då deras skriksång överröstade allt. Men de var trevliga.

Egentligen tror jag inte det var meningen att vi skulle åkt hem, det är mycket som pekar på det. Men att sova i en hemmasäng är ändå fint. Jävligt fint.

Usch, jag har gått och blivit converseägar...

Usch, jag har gått och blivit converseägare. Världen är på väg utför.


Inhandlat första julklappen. Det gäller at...

Inhandlat första julklappen. Det gäller att vara ute i god tid


Att bli väckt av en tollare som hoppar up...

Att bli väckt av en tollare som hoppar upp i sängen och öser sig över magen på en är faktiskt ganska mysigt. Idag blir det en runda på stan och jag har för en gångs skull en lång vill-ha-lista. Kommer jag hitta allt tror ni?


Hrm, oleggad på Da Baser och knappt leggad...

Hrm, oleggad på Da Baser och knappt leggad på systemet. Börjar jag bli gammal?


En balkongcider i Malmö innan Malmöfestiva...

En balkongcider i Malmö innan Malmöfestivalen, definitionen av gött!


Cykeln

Har glömt att berätta att min cykel tydligen varit utsatt för ett stöldförsök för ett tag sedan. Låset var demolerat, men cykeln kvar.

För en stund sedan var tanken att jag skulle cykla hem, dels för att hämta lite grejer och dels för att få hem cykeln. Eftersom jag bara trodde låset fått sig en omgång hoppade jag, inte fullt så glatt, på och började trampa.

KRRRPRRKRRPRKRPRKRPRKPRKRRR

Nehe? Fick ringa bästa pappsen som var underbar och hämtade både mig och cykeln i stan. Så jag fick mitt fixat ändå.

Nu sitter jag och försöker smälta alldeles för stora mängder tacos och tittar när  småpojkarna spelar TV-spel. Får bli lite Majong för mig sen. That's nice.

Vattenskidorna gick..

Vattenskidorna gick helt okej, det tråkiga var att vågorna förstörde känslan utanför svallet vilket ledde till att jag inte riktigt vågade mig på att förfina mitt hoppande. Får bli nästa gång, typ 2011.

Nu ska jag snart dra igång med tacoförberedelser och vid sextiden trillar Folleboll in.

Idag då?

Vattenskidor och tacokväll?

Tja, varför inte.

Schackkväll

Gled in hos Nisses far där han, hans fru, Nisse och jag samt Nisses syster och pojkvän mumsade räkmackor och en fantastisk paj på svarta vinbär och krusbär. Efteråt plockades schackbrädena fram och vi spelade schack i två timmar.

Första vändorna mötte jag Nisse som efter fem drag hade mig i matt. Andra rundan blev det däremot patt. Jo, på riktigt. Det är ett schackuttryck. Patt(e). fniss.

Sedan fick Nisse spela med sin syster, en omgång som varande en timme. Med andra ord lika länge som jag och systerns pojkvän behövde för att avsluta tre partier. Jag vann alla gångerna, men det krävdes en del. Mycket roligare när spelen inte går så fort, utan att man verkligen hinner komma in i tänket. Att spela med Nisses far var helt uteslutet, han är makalös.

Nu är tanken att Nisse och jag ska se film, får se om han lossnar från datorn snart.

Dagens otroligt okomplicerade projekt.Sött, eller hur?

Har spenderat..

Har spenderat en och en halv timme med att försöka få bort ett klistermärke från min fiskelåda i plast.

Nådigt irriterad man blir när det inte går. Är det någon som sitter inne med ett bra tips så skrik! Annars gör snart jag det.

På väg till mamma

Nisse och jag sitter och tetas i bilen. Jag minns inte sammanhanget men det slutade såhär:

Nils: .... då blir Nils ledsen.
Jag: Jaha? Ska vi ha handuppräckning och se hur många som bryr sig eller?
Nils: JAHA?! Men.. Ska vi ha handuppräckning om... Eh.. Något annat då?! KANSKE?!

Det där med att vara rapp i käften är inte så lätt alla gånger. Stackars lilla Nilsfis.

Lyxen i att..

Lyxen i att sätta tänderna i ett sommarmoget, egenodlat äpple är vansinnigt underskattad.

Lunch!Min lunch som fick Nisse att titta på mig som om jag vore definitionen av korkad.

Igår mötte jag min dröm.

Nisse och jag var på väg hem från kortspel hos min mor. Nästan framme vid dörren kom vi på att vi ville gå på en promenad, och jag är glad att vi gjorde det.

Vid Saltöbron skrämde den sötaste katten på jorden halvt ihjäl Nisse genom att springa fram mellan benen på honom och mjaua. Vi gick vidare och katten följde efter fram till dess att halva bron var korsad.

Vi fortsatte promenaden och pratade lite allmänt om hur söt den var.

När vi kom tillbaka var vi oroliga för att den skulle bli överkörd om den sprang på bron så vi letade efter den och den fann oss. Den gjorde samma sak som den gjorde mot Nisse men mot mig. 

Vi gosade lite med katten och kom överens om att ifall vi skaffar katt sedan ska det vara en sådan.

Vi fick med oss katten till grönområdet där vi hittade den, och sedan var det kört. Vår korta promenad blev en evighetsvandring eftersom katten inte ville lämna oss. Vart vi än gick följde den efter. Den ville vara med oss lika mycket som vi ville ha den.

Efter ett tag sprang den in på en bakgård vid Björkholmen och vi rusade iväg för att den inte skulle följa efter oss mer. Att få med den till stan och lämna den där kändes nämligen inte rätt.

Vi gick vidare och efter ett tag kom ett hysteriskt mjauande efter oss. Vi vänder oss om och sekunden efteråt ser vi katten komma springades i full fart.

Vi gick en halvtimme till och tillslut lurade vi iväg den.

Men ingen av oss kan släppa tanken på katten.

Vi vill ha den.

Sailet

Efter en vända hos mig, hos Nisses mor och en sväng neråt sailet och en grillad lammytterfilé hos babysis är det dags för fest. Jag känner att kvällen kommer bli bättre än gårdagen. Mycket bättre. Ge mig rätt!

Tanken var..

Tanken var lugnt ikväll och ös imorgon, men eftersom min kropp envisas med att bli bakis och Nisse vill åka vattenskidor på söndag blev det tvärtom.

Fast inget ös. För min del då.

Magen sa ifrån ganska snabbt och så hade jag inte riktigt kul. Kvällen blev hyfsad, men långt ifrån vad sailet brukar vara. Jag vill festa imorgon. Ska det vara så, så får Nisse fan åka skidor själv.

Va? Vad det är nu? Tja..

SEMESTER!!!!

"oops"


Jag köpte nya jeans idag. Mina första ljusa.


Sista torsdagen..

Sista torsdagen och förrådsstädningen är ett minne blott. Semestern är på ingång.

Ikväll skulle jag varit barnvakt och lekt/myst av mig lite med gullungarna, men med föräldrasjuka satte stopp för det. Istället blev det helledigt, men eftersom jag är trött som ett fån känner jag inte att jag skulle orka något ändå. Fattar inte varför jag är så trött helt plötsligt?

Hos Carro

Carro: Du luktar välling.
Jag: Luktar jag välling?!
Carro: Ja.. Eller typ småbarn.
Jag: Jaha, vad menar du med det?
Carro: Du luktar typ.. konstigt.
Jag: ?!

Det där med komplimanger är en svår sak om man heter Caroline. Det har jag lärt mig idag.

Sista onsdagen.

Expeditionen är nu städad för sista gången, jag räknar neråt.

Dock har detta varit en jobbig dag. Jag har legat ett steg före och trott att det var torsdag, trots att jag på rutin städat onsdagsrummen. När jag sedan kom på vilken dag det var började jag tänka på torsdag som jättelångt borta innan jag kom på att det ju är imorgon.

Ibland är det bra att man jobbar på en psykiatriavdelning. Om det skulle tippa över helt menar jag.

Kvällen

Tidigare i eftermiddags var vi hemma hos Nisses mor och firade henne och hans syster på deras födelsedagar. De fyller inte samma dag, men slog ihop det. Det blev en väldigt trevlig kväll med god mat och fint sällskap.

Efteråt åkte vi hem till mig och spelade ett par rundor kort. Jag blev sugen på milkshake, vilket ledde till att pappa ville ha, vilket ledde till att Nisse ville ha, vilket ledde till att Karl ville ha. Jag ska göra alla smällfeta med mina krafter, mohaha.

I vilket fall så avbröt vi kortspelandet, åkte till McDonalds för att köpa fyra milkshake och sedan åkte vi hem och fortsatte spela som om ingenting hänt. Åkte på en brainfreeze men vad gör man inte för att stilla sötsuget? Och min träning? Ah.. Jo.. Kanske imorgon..

Sista tisdagen.

Nu har jag jobbat klart min sista tisdag och vet ni vad det innebär? Jag ska inte städa mottagningen mer under hela denna sommaren.

Och tur fan är väl det med tanke på att jag och den ordinarie städerskan på Karlskrona Väst fastnade på bottenbottenbotten plan när hissen vägrade köra upp oss. Eftersom där inte finns några trappor uppåt, och eftersom enda möjligheten att ta sig tillbaka till mottagningen utan hissen är att bokstavligt talat gå runt halva sjukhuset och tillbaka, så stod vi kvar och bråkade.

15-20 minuter tog det, sedan var vi uppe igen. Denna lilla försening gjorde min tisdag till en stressig dag, men i gengäld gick den snabbt. Tre dagar kvar, sedan tar jag semester!


Sista måndagen..

Sista måndagen på jobbet avklarat och jag är en dag närmare ledighet och många långa sovtimmar. Nu tar jag varken tvättstugan eller telefonhytten mer, that's nice.

Ikväll blir det väldigt lugnt, en dusch och lite pill inför skolan bara. Har insett att en jäkla massa pengar kommer gå till en jäkla massa litteratur som enbart ska användas tre månader. Det är däremot väldigt onice.


Idag är jag..

Idag är jag ont-i-ögonen-trött för att jag har en pojkvän som ska vara dum och inte låta mig sova mer än sex timmar.

Kanske somnar i tid ikväll förvisso. Kan behövas, sista jobbveckan på ingång!


Schleten

Hemkommen från Folle och Alex där vi spelat plump halva kvällen. Som vanligt kom jag på bottenplatser, men det var nice.

Nu har jag suttit och kikat igenom produkter från Yves Rocher. Tänkte att jag skulle testa lite rengöringsprodukter. I  samma veva fick jag en premie som gav mig möjlighet att välja mellan en massa gratisprodukter eller att vara snäll mot naturen och välja en trädplantering någonstans långt borta.

Jag valde trädet. Visst är jag snäll?

Mohaha!

Bästa mor och far kom med en present till mig idag. Ett eget kastspö. Nu jäklar ska det fiskas, man måste ju äta middag någon gång! (idag blev det för övrigt pizza).

Gårdagen

Igår var jag och Nils på bio och såg Inception. Galet bra flm, men något förvirrande emellanåt. Fast inget slår Departed. Den var hemsk och jag tror fortfarande inte jag fattat den. Har för mig att det var den i alla fall. Tror Inception krävde så mycket koncentration att jag brände några hjärnkopplingar.

Dessutom borstade jag håret igår. Jag har inte gjort det sedan jag klippte det kort. Det var i.. Oktober tror jag. Så tio månader sedan. Fräscho.

Nu ska jag iväg och titta fiskespö. Sen ska jag parkera mig i mina föräldrars soffa och kurera min onda mage. Är sugen på något ikväll. Något ska hända. Det har jag bestämt.

Bilen blev..

Bilen blev minsann vaxad igår, har ni sett vilken skönhet.
Idag saknar jag..

Idag saknar jag min tuppkam och min öronring.

 

Han lever!

I måndags tog jag en promenad med Sanna. Vi gick en runda på stan och tog promenaden vid havet hem.

Jag vet inte om jag berättat det, men Nisse och jag hittade en svan som var något.. felkonstruerad.. förra sommaren. Kalle döpte vi honom till. Han hade ena foten på ryggen och jag föll pladask eftersom han inte lät det hindra honom i livet, så vitt vi kunde se.

Här är han:


Någon gång mot hösten så försvann Kalle, och trots att Nisse och jag letade så kunde vi inte hitta honom. Brödet vi hade tagit med oss gick då till andra fåglar.

Med tanke på Kalles felkonstruktion och naturens "survival of the fittest" började jag anta det värsta. Men så på Sannas och min promenad så hände det! Jag såg honom! Han levde och mådde bra! Och vacker var han, det ska jag ju säga.Åh, vad lycklig jag blev! Se så fin. Visst är han fin? Min lilla Kalle.

ÅÅH!!

Varför sover jag inte?! Vad är det för fel?
Trött som en gris och inte blev bilen vaxad igår. Kanske idag? Någon gång i veckan iaf. Om jag så ska behöva sitta söndagsnatten så SKA den vaxas.

Engagemang märks.

Ligger i sängen och är så arg, ledsen och besviken att jag skakar i hela kroppen.

Ska ta ut mina känslor över bilen, den ska tvättas och vaxas idag. Måste hålla mig igång, trots att jag efter natten märkte att jag inte sover bättre av att däcka. Kanske det blir bättre om jag kör samma strategi ytterligare ett par dagar? Jag får testa.

Hittills ingen sömn!

Jag håller mig vaken, och tänker göra det till tio då jag bannemig ska sova ordentligt. Har vansinniga problem med sömnen så tänkte att jag nog borde hålla mig igång tills jag däckar av pur utmattning. Hoppas det ska hjälpa.

Idag har jag fixat med priser på alla lärarutbildningsböcker jag ska sälja. Har också tagit bilder och börjat med annonser på andra böcker som jag aldrig läser längre. Mest skitböcker faktiskt, men någon krona kanske man kan få.

Morgondagens projekt för att hålla mig vaken är att tvätta och vaxa bilen. Min röda skönhet är numera rosa/orange på taket, vilket stör mig något fruktansvärt. Så det ska bort.

Detta kommer bli fint.

Ibland känns..

Ibland känns det inte som att man hinner gå av jobbet på fredagen innan det är dags att åka tillbaka på måndagen. Vart tar helgen vägen?

Dagen gick fint fram till kvart över tolv då jag skulle ta dagens sista två rum och en patient kommer fram till mig med panik i blicken och säger att det ligger hundskit över golven.

Frågade väldigt skeptiskt om hon var säker, där finns inga hundar och de patienter som är ute på perm var ännu inte tillbaka. Men hon var tvärsäker, visade mig var och mycket riktigt. Där låg. Fast inte som korvar. Någon som förmodligen har rollator eller rullstol hade dragit ett hjul i en blöt rackare utomhus och sedan - förhoppningsvis ovetandes - gått omkring såväl utanför psykmottagningen som inne på psykmottagningen och på psykavdelningen.

Och det säger jag er, det var inte bara lera - det kändes mer än väl.

Det hela resulterade åtminstone i 30 minuters övertid som jag tänker ta ut i veckan. Inget ont som inte för något gott med sig.

Ölands Djurpark

Har haft en helt fantastisk spontandag på Ölands Djurpark med Nisse, Folle och Alex. Tittade på alla fantastiska djur, skrattade åt en del, äcklades av vissa (de hårigt groteska spindlarna) och njöt av de flesta.

Åkte karuseller på tivolit och spelade på några chokladhjul, dock utan vinst. Ägnade några tankar kring hur många tusen jag egentligen spelat bort på dem utan att få något tillbaka, men kom på att svaret skulle skrämma mig mer än spindlarna jag nämnde. Så jag slog helt enkelt bort den tanken.

Nisse och jag sänkte våra åldrar till någonstans nära sju när vi gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång åkte vattenrutschkanorna på vattenlandet. Efter en och en halv timmes lek gav Folle upp. Då skulle jag och Nils "bara åka en gång till". Vi åkte 14 gånger. Sedan skulle vi minsann upp! Vi fastnade i poolen. Ytterligare 45 minuter senare började vi dra oss uppåt.

Jag älskar spontandagar.

Jag älskar Ölands Djurpark.

Jag älskar djur.

Jag älskar karuseller och chokladhjul (trots att jag aldrig vinner).

Jag älskar vattenlekar.

Och jag älskar Nils.

Ölands djurpark, fina grejer!

dsc00885 (MMS)

Ölands djurpark, fina grejer!


RSS 2.0