Valborg

För fem år sedan gick jag första året på gymnasiet. Jag och ett par kompisar sprang runt på olika valborgsfester, för vi hade ingen aning om var vi ville vara. Jag ringde min kusin som sa åt oss att komma till deras fest. Glada och fulla som vi var tänkte vi inte mer på det, plockade ihop våra saker från den festen där vi var och gick bort till dem.

På den festen träffade jag Nils för första gången. Därefter följde en jäkla karusell av händelser.

Om sex dagar har vi varit ihop i 2,5 år, men idag har vi känt varandra i fem år.

Det är lite coolt.

Kommentarer

Roxanna säger:
HAHA Glassiären.. asså jag dör :p de namnet är fult! måste fasen dit o käka glass ngn gång! ;p

Svar:
Glassiären är ett fint namn och de har världens godaste och största glassar! Kommer du ner/upp hit ska du LÄTT äta där! (ring mig innan bara, jag vill med ha!)

___

Frida säger:

haha, tror du på fullaste allvar att jag skulle skratta åt dig? nejnej, sånt gör man inte!
min kondition är inte heller världens bästa! :)

Svar:
Jag hade skrattat åt mig, jag ser patetisk ut första gångerna jag ska "springa"

Och det där med din kondition ska vi inte prata om fröken. Jag minns beep-testet under gymnasiet, och du tränar väl i stort sett dagligen fortfarande? Detta kan du jämföra med mina knappa godkända betyg i konditionstesterna och min förkärlek till att sitta på röven och jäsa istället för att röra på mig.

Får du igång mig igen kommer jag nog vara lite förälskad i dig efteråt. Så go, go, go, go!

Min "anonyma" pojkvän kommenterar

"Anonym" (Nils) säger:
Plocka ut tummen ur röven och spring!

Svar:
Spring själv latmask.

Igen

Frida:
ingen som vill ju :( haha!
meeen, en anledning till att börja nu igen då ju? :D inte sant!?

Svar:
Okej, men då får du ha vääärldens tålamod med mig. Och skrika på mig. Och inte skratta åt mig.

Angående min småträning

Frida frågar:
(Y) när ska vi ut & springa malin ? :D

Svar:
Host.. Harkel.. Erhm.. Tja.. Om en sisådär 10 år kanske? Haha. Jag springer ju aldrig längre och konditionen är mer eller mindre körd i botten. Tråkigt nog.

Ingen flytthjälp

Istället ska jag fortsätta dagen med att göra så lite som möjligt. Eller så kanske jag ska ta en promenad och småträna lite? Det blir fint. Det kör vi på.

Igårkväll

Det blev lite ändrade planer igår.

Cornflakeskakorna uteblev, tar nog dem idag istället, eftersom jag under mitt Glassiärenbesök med kusin fick ett akut barnvaktsjobb mellan 21 och 00.30. Så när vi varit på glassiären la jag mig i soffan för att försöka sova så jag inte skulle däcka där. Sömnen ville inte komma, men jag fick ändå vila.

Jobbet gick jättebra och barnen sov som stockar vid halv elva. Därefter kollade jag TV och läste bok.

Idag har jag ännu inte lyft ett finger i onödan, det är svängningar i produktiviteten hos mig. Dock ska jag springa och handla nu, göra cornflakeskakor när jag kommer hem, göra middag samt hjälpa Sanna att flyttstäda.

Haha!

Se på fan, det gick! Smidigt.

Den funktionen skulle nog kunna bli min favoritfunktion all times.

Funkar det att mobilblogga utan bild nu tro?

Funkar det att mobilblogga utan bild nu tro?


Nu står..

Nu står första pizzan i ugnen, andra ska in om en sisådär 10 minuter. Därefter dusch och möta kusin för glass. Funderar dessutom på att baka cornflakeskakor idag.

Känner mig nästan lite produktiv.

Dagen

7.00 Klockan ringer

7:09 Snoozen ringer

7.10 Packa allt som ska in till stan fort som fan

7.30 Åka till stan

7.45 Slänga upp alla grejer till Nisses

7.55 Snöra på skorna och gå till Chapmansplan

8.00 Möta Carin och ta en promenad

8.45 Gå till Cityhallen och köpa frallor

9.00 Fixa frukost.

Nu ska jag äta som om jag aldrig sett mat förr och slappa framför TVn under tiden. Därefter ska jag fixa iordning middag, jag är sugen på pizza och ska ge mig på att göra egen. Vid 15.15 ska jag träffa kusin och äta glass på glassiären.

Detta blir en fin dag.

Nu är jag nöjd

Känns bra att vara slut i kroppen.

En dusch, en kopp te, en Tuffis och lite TV så är kvällen finemang.

Dags att röra sig

Kom precis hem efter lite mer än en timmes promenad med P3 i örat.

Tänkte faktiskt att jag skulle försöka träna lite här hemma nu.

Nils och jag kom på, för typ en vecka sedan, att han skulle träna mig. Detta främst eftersom jag väldigt sällan rör mig om jag inte har någon som står och skriker på mig och säger åt mig vad jag ska göra.

Vi mätte mig över midja, höft, rumpa och överarm ospänd samt spänd. Tanken är att jag ska bli fastare över midja, höft och ospänd överarm, samt lite större över rumpa och spänd överarm.

Men som vanligt när Nils och jag har bestämt något rinner det ut i sanden. Alltid när han velat har jag varit mitt upp i annat, och jag har väl kanske inte varit den som tryckt på som jag borde när jag väl har tid.

Så nu, när jag ändå är uppvärmd, får jag väl se om jag kan påbörja arbetet.

Jag ligger fortfarande..

Jag ligger fortfarande i sängen. Vaknade vid sju och tänkte ta en långpromenad under gassande sol och klarblå himmel. Drar upp persiennerna och ser moln så långt ögat kan nå och promenadsuget försvann en smula.

Drog igång TVn och somnade om. Nu har jag läst bloggar och kikat runt i nära en timme. Ska ta mig ledighetsrutin och kika Aftonbladet innan jag går upp och läser BLT tillsammans med frukosten.

Idag vill jag fixa min cykel. Få den duglig. Låta bensinkostnaderna sjunka. Sen får vi se vad som händer.

Idag ska jag..

Idag ska jag pussa Nils hejdå och pussa babysis välkommen hem.

Nils sticker till Stockholm för något jobbtjofräs ett par dagar, och babysis kommer hem efter tre månaders praktik i Spanien.

Först blir det dock frukost och herr doktor.

Taskigt

Ni minns ringen som jag trodde jag tappat? Jag hittade den för ett par dagar sedan. Idag sabbade Nils den igen.


Matproblem

Jag har matproblem.

Det finns två lägen hos mig - antingen är jag aldrig hungrig eller så är jag konstant hungrig. På senare tiden har jag varit hungrig precis hela tiden, och när jag är hungrig har jag noll humörkontroll. Detta är problem ett.

Problem två är att jag aldrig förstått ordet lagom. Jag äter alltid så jag spricker, och om jag någon gång inte gör det hinner jag knappt avsluta målet innan jag börjar tänka på vad jag vill ha efteråt.

Idag har vi kombinerat dessa problem. Vi gjorde finmiddag hos Nils, och jag var hungrig som ett as. När maten var klar slängde vi i oss den snabbare än blixten och trots att vi blev kräkmätta  bägge två fortsatte vi äta. Nu har vi diskat upp och har placerat oss i soffan.

För att undvika kräkning eller sprickning tänker jag sova bort middagsmaten.

Eller nähe, Folle skulle visst komma.

Sömnproblem

Jag vet inte riktigt vad som hänt med Nils.

På något sätt har han kommit på att det är kul att slåss i sömnen, och vem ligger närmst när det suget drar igång? Han slår, buffar, knuffar och bökar runt i sängen som en galning, vilket resulterar i att jag sover.. tja.. ingenting?

Och sen har han mage att fråga varför jag är så trött på morgonen. Det är tur att han är söt.

Maten på..

Maten på Nivå var värd varenda krona, och för att göra det ännu lyxigare tog vi en kaffe och en varm choklad efteråt (Nils fegade glassdessert).

Nu har jag käkat ananas och tungan sticker. Är rastlös som få, men Nils tycker det är skönt att "ta det lugnt". Bah. Jag ska styra upp det här, detta får inte fortsätta.

Igårkväll skrapade..

Igårkväll skrapade jag och Nils ihop lite folk för bowling och Band Hero, och trots att jag var den eviga förloraren på bowlingen var kvällen kanonrolig!

Idag har vi varit hos Nisses mor och fikat samt tagit en runda med hundarna. Nu skulle vi egentligen gjort mat men eftersom ingenting var tinat och jag tjurade ihop fullständigt av hunger bokade vi bord på Nivå. Så ikväll blir det dyr finmat och jag är SÅ SUGEN!

Sen får vi se vad kvällen har att erbjuda, jag känner på mig att det kommer bli fint.

Mina ångestframkallande inköpNi får ursäkta det nyvakna och svullna ansiktet med smink överallt. Jag hade precis sovit.

Bör jag ångra något köp eller kan jag somna med gott samvete?

Jag skäms

Igår köpte jag sommarskor, vår/sommarjacka och rengöringsprodukter. Detta kostade mig ca 700, och jag har fortfarande ont i magen över den kostnaden. Jag tycker inte om att spendera pengar.

Idag skulle jag BARA köpa shortsen jag kollade på igår. BARA dem. Det skulle kostat mig 200 till, vilket sved och var anledningen till att jag inte köpte dem direkt.

Jag bestämde mig tidigare idag för att jag skulle ha dem. Summan fick sluta på 900, men inte ett öre mer. Mamma sa att hon hade ett rabattkort på 20% på H&M så jag åkte hem för att hämta det (och få oljan påfylld). Jag letade hysteriskt efter rabatter.

Dessvärre var det ett presentkort på 50:- rabatt om man köper för minst 300:- vilket jag alltså INTE skulle göra så jag lämnade kvar det hemma.

Jag åkte tillbaka till stan och skulle köpa shortsen, men lyckades springa över en superfin tröja som jag inte kunde släppa. Eftersom den var så söt tänkte jag att den måste vara dyr, så om den kostar över 100:- skulle jag inte köpa den. Kikade på prislappen och den kostade 99. SKRÄP. Jag kunde inte lämna den så köpte den också. OCH sminksvampar. Jag borde ha tagit med mig det dumma erbjudandet som mamma hade.

Och jag som hatar att shoppa.

Jag sitter och..

Jag sitter och letar böcker på AdLibris och när jag hittar någon som verkar intressant söker jag efter den i bibliotekskatalogen för att se om den finns att låna. Hittills har alla jag velat ha funnits, fast i Frilevstad eller i Rödeby. Vad hände med stadsbiblioteket? Skräpbibliotek.

Snickerskakorna..

Snickerskakorna blev helt fantastiskt goda, och Nils har redan tagit extra både en och två gånger. Nu känner jag mig duktig!

Nu står det..

Nu står det snickerskakor på balkongen för kylning. Ska sätta Nils på att skära upp dem sen, gör jag det är det bäddat för katastrof.

Håll tummarna för att de blir goda! (slapp ju ugnen så nu måste jag lyckas)

Sådär

Nu har jag duschat, lyckades få en kallsup, och laddat med pengar. Huvudvärken försvann efter frukost så nu blir det en sväng på stan. Hämta upp Nils först, han måste vara smakråd till en ny jacka jag har funderingar på.

Sen får vi se vad stan har att bjuda på.

Huvudvärk

Känner mig inte så vansinnigt jättepepp idag, vaknade med en sprängande huvudvärk.

Och jag som laddat upp för en rejäl shoppingrunda idag. (tar man det på en och samma dag slipper man gå och småköpa, skitbra!)

Ska duscha av mig och käka frukost och se hur jag mår. I vilket fall så ska jag försöka baka. Snickerskakor blir det idag!

Vet ni vad jag har kommit på?

Laktosfritt har alltid haft en säregen smak. Innan idag köpte jag laktosfri fil så Nils och jag skulle kunna äta havrefras. Filen smakar enbart socker. Och det är samma sak med laktosfri mjölk - det smakar socker!

Är inte laktos mjölksocker? Ska inte laktosfria produkter vara typ sockerfria? Eller är det jag som är korkad?

Lov

Imorse knallade vi upp vid niotiden, drog igång med resten av arbetet vid tio och hade planerat att sitta till halv tre med det. Vid 11.38 var vi färdigpackade, satt i bilen och var på väg hem - arbetet var färdigt. Vet ni vad det betyder? Att jag har noll och nada uppgifter kvar i denna kursen, och därmed också är ledig minst en vecka. Jag. Är. Lycklig.

När vi kom hem svängde vi förbi McDonalds, för både Marie och jag höll på att dödens dö av hunger. Sen släppte jag av henne vid stallet, körde hem till mig och tvärdäckade i soffan. Vaknade tio över fyra och skulle vara hos Annas vid halv fem. Fin timing.

Sedan lekte jag med Elsa, hittade ett kärleksmoln i garderoben, ritade på asfalten och gungade. Agnes passade på att tappa byxorna lite sådär lämpligt mitt i lekparken, men det var underhållande det med.

Nu sitter jag i sängen hos Nils, han och Folle har ockuperat TVn, och känner tröttheten skölja över mig.

Men jag är nöjd. Efter denna dagen är jag nöjd.

Nedbäddad

Hela kvällen har Marie, jag och hennes pojkvän spelar Wii. Vi har fäktats, spelat Mario, Crash, Rayman, Tennis och Pingis. Alla var vi lika inriktade på vinst, så spelet blev till blodigt allvar innan vi kom på vad klockan var och la av.

Min hjärna checkade ut för ett par timmar sedan och jag ligger nu nedbäddad i hennes soffa. Kommer antagligen somna inom fem minuter.

Så nu håller alla tummarna för att jag inte ska väckah hela huset med mina snarkningar.

Växjöbo

Jag är fortfarande kvar i Växjö, trots att skoldagen slutade tre och jag borde varit hemma för tre timmar sedan. Jag och Marie pluggar röven av oss och det är det mest effektiva jag varit med om.

I stort sett är vi redan klara, maten är på gång och därefter väntar TV-tittande och Wii-spel. Diskussion och finlir imorgon och därefter lov till torsdag nästa vecka. Sweet.

Att ha bra minne

Jag råkade äta upp mammas likörgodisar när jag kom hem från skolan. Vi ville ha fler och därför åkte jag och mamma till Citygross.

Vi plockade på oss bröd, några juicer, lite korv, en melon och några yoggis. Sen gick vi mot kassan. Vi funderade och funderade, för det var någonting - NÅGONTING - mer som vi skulle ha. Ah! Mamma skulle ha en portion värmemat till jobbet. Så var det. Givetvis.

Och så betalade vi.

Och vi gick hem.

Och vi satte oss i soffan och såg den tomma likörgodispåsen som var anledningen till att vi gick till Citygross överhuvudtaget.

Planerad skolgång

När man anstränger sig för att ta sig till skolan, när man har valt att gå ett program, när man engagerat sig och försökt göra sitt bästa hela tiden, borde då inte kurserna erbjuda föreläsningar som faktiskt ger någonting?

Detta är kanske fjärde eller femte gången vi har matematikutveckling, och trots att det denna gången skulle utgå från ett specialpedagogiskt perspektiv var det ren jäkla repetition. Kul.

Att det dessutom är obligatoriskt, att föreläsaren är oengagerande och att vi har samma skräp imorgon också gör inte saken bättre.

Stjärna

Jag är en sån stjärna.

Jag åkte hem till mamma runt sjutiden, sätter mig i soffan och slöglor TV, kikar till Tuffis och försöker mysa lite med surfan och sen gick jag till mamma vid TVn igen. Tanken på läxan slog mig runt nio, och då blev det fart på mig.

Jag lyckades skumläsa och stryka under det viktigaste i en 230sidorsbok på två timmar. Det brukar ta mig runt 4-5 timmar. DET är effektivitet.

Nu ligger jag nyduschad i min säng och slösurfar.

Jag är slö. And I like it.

GrisMalin

Det var längesen jag var så hungrig som jag var för tjugo minuter sedan.

Någon gång i mitten på mitt glufsade tittar Nils på mig och säger "Jag har aldrig sett dig äta såhär mycket".

Smickrare där.

Gott blev det, och nu är jag så mätt att minsta rörelse som gör att magen hamnar i kläm kan sluta i katastrof.

Belöning

Idag har Nils och jag skrubbat, dammat, skurat, putsat och kämpat med varenda milimeter i lägenheten för att få den gnistrande ren. Dessutom var tvättstugan obokad så vi har några maskiner tvätt att bli av med också.

Som belöning för att vi varit duktiga ska vi äta rotfrukter i ugn med vitlöksstekt lövbiff och bearnaisesås. Så. Jävla. Gott.

Myspys

Kom precis hem efter en supertrevlig och mysig kväll hos Anna, med god mat och massa roliga spel. Nu ska jag slöglo TV till det är sovdags.

Panikartat

En mysig start på dagen, som nu vänt till att snarare likna panikartad hysteri.

Festen var..

Festen var rolig, dock inte helt som förväntat. Kvällen blev lite för bra för både mig och Nils, men nu har jag ju åtminstone varit inne på Harrys. Det är en bedrift bara det.

Idag mådde jag som jag förtjänade, vi låg i sängen till klockan var närmre tjugo över ett, helt sinnessjukt. Nu har det dock ordnat upp sig.

Ikväll ska jag och Nils till hans syster med familj och äta middag.

Fest

Imorse åt jag frukost med Sanna och skvallrade lite om ditt och lite om datt, supermysigt!

Nu peppar jag inför första festen på hur länge som helst och jag börjar bli riktigt sugen!

Woho!

För första gången sedan november går bilen på under 0.6. Idag tankade jag och årets rekord ligger numera på 0.57. Innan låg det på 0.62, så det var en fin förbättring.

Nu ska jag plocka ihop lite grejer som jag ska ha med mig till stan imorgon. Sanna och jag ska käka frukost och därefter ska jag till Nils och hjälpa honom städa. På kvällen blir det förhoppningsvis fest - ÄNTLIGEN.

Midsommarplan

För ett tag sen fick Nisse för sig att vi skulle till Öland på midsommar, och sedan dess har vi pratat lite löst om det.

Idag ringde jag honom för att prata om ingenting alls, jag var sällskapssjuk:

Nils: Men du, då bokar jag Öland nu då.
Jag: Bokar Öland?
Nils: Ja? Tältplats och det till Midsommar?

Bra initiativ lillen!

Nu ska vi bara få med fler.

Bio

Igårkväll, efter att jag var barnvakt,  skulle jag och Nisse gått på en gratis buggträning.

Vi var bägge ganska trötta och slitna så vi hoppade över det och tog istället en bio med Folle och Tomas. Vi såg Clash Of The Titans, och jag älskade filmen! Läste dock imorse att en BLTrecensent sågade den ganska så rejält. Tur för filmmakarna att det finns sådana som jag.

Idag ska jag plugga, plugga, plugga. Ska göra mat till mamma och pappa sen och hade tänkt klämma in en promenad sen. Vi får se vad som hinns med.

Hektiskt

Idag gick jag upp vid halv åtta för att hämta tårtan, som var gårdagens hemligheter, och sjunga (läs gnälla) för Nils.

Efter en mindre tårtfrukost åkte jag till skolan, gick på föreläsning och hade seminarie. Åkte hem och duschade av mig, körde Nils till hans mor där vi skulle ha kalas och lämnade honom där. Jag hade tid hos veterinären, där jag blev sittandes i 50 minuter. Tuffis gamla näbbslipardam lämnade stan utan så mycket som en liten förvarning, vilket ledde till att jag hamnade i Lund när jag skulle beställa ny tid.

Mamma bokade en tid till mig på Carlandras djurklinik, som var galet hårdhänta mot Tuffis. Slet och drog och håll hört. Näbben tog de av med en klosax. EN KLOSAX!! Näbben kunde ha spruckit! Och det värsta av allt är att de kapade näbben så nära pulpan att den syns. Tattare. Hade pulpan gått hade Tuffis kunnat förblöda.

Finns dock inget jag kan göra. Att göra det själv och därmed vara försiktig och inte ta så mycket kan vara väldigt riskabelt eftersom saxen behöver en viss skärpa för att verkligen kapa näbben. Annnars kan näbben spricka, och då kan hon inte äta för det. Jäkla dilemma. Får dock mängdrabatt på denna djurkliniken eftersom jag kommer vara där på ett ungefär varannan månad.

Därefter åkte jag hem och lämnade Tuffis i pappas vård. Själv körde jag vidare till Nisses mor och åt smörgåstårta.

Deal

För ett par dagar sedan gjorde jag en deal med mig själv:
De dagar jag äter onyttigheter, godis, kakor, glass, osv, ska jag tandtråda på kvällen.

Detta är en win-win-situation. Eftersom jag avskyr att tandtråda finns det en möjlighet att jag drar ner på min extrema onyttighetskonsumtion. Gör jag å andra sidan inte det, vilket jag definitivt inte gjort hittills, kommer jag få en väldigt fin munhygien.

Problemet är kvällar som ikväll. Dagen har bestått av onyttigheter eftersom vi firat Nils, så jag ska tandtråda. Dessvärre är jag så trött att jag knappt vet var jag har asen och samlar nu all min energi för att ta mig ur soffan.

Hur ska jag då orka tandtråda?

Det är synd om mig.

Fusk

Idag fuskade jag och Nils. Vi gick till Michell's och åt istället för att göra mat själva.

Vi jämnade ut det med att gå Trossörunt. Nu håller jag på med hemlisar! Mohaha, evil me.

Mamma säger att..

Mamma säger att hon har arbetarhänder och att jag har skrivarhänder.

Må så vara.

Men efter dagens vedstapling, från elva till sju minus mattid, har jag arbetararmar. Ett femtiotal riv- och skrubbsår, två stora blåmärken och en ständigt ömmande känsla bevisar detta.

Antingen det eller att jag är klen.

Men kroppen känns bra nu.

Produktiv dag

Idag städade jag av fågelburen, innan jag städade av rummet, innan jag städade av mig själv. Sen åkte jag och handlade och drog igång med bak.

Mina syltkakor blev pannkakor, men Nils är söt och lojal och äter skräpet ändå. Igen: Jag hatar ugnen.

Jag gjorde också minttoppar, och dom blev finfina och supergoda. Dock något stora. Satsen skulle räcka till ca 60 stycken, jag fick 35. Men det var skönt att för en gång skull lyckas med något. Med tanke på att bullarna blev kolbitar och syltkakorna blev pannkakor menar jag.

Efter mitt hemmafrueri åkte vi till Nils far och fru och åt god mat och spelade plump.

Därefter spelade vi bowling med kusin och tjej. Första rundan vann jag bigtime, andra kom jag så sist som någon människa någonsin kommit. Det handlar om att hitta en balans.

Nu försöker Nils rädda syltkakorna och tryckte därför in dem i ugnen igen, såhär sju timmar senare.

Jag glor tv, glor facebook, glor blogg, glor Nils och bara glor helt enkelt. Det är fint.

Vet ni vad jag kom på?

Jag skulle ju till Glassiären idag? Vad hände med det? Jag tror att även det får bli ett projekt för morgondagen.

Planen inför imorgon är att städa av Tuffis fågelbur, springa en runda och eventuellt hitta motivation till att städa av lite i rummet. Ska försöka dra med mig Nils till Glassiären med som sagt.

Och hitta på något kul! Jag vill att något kul ska hända!

Löpningen..

Löpningen byttes mot tre chipspåsar och Solsidan med mamma och Nisse.

Ska ta tag i det imorgon.

Nu blir det vatten och Batman Begins!

Girlygirl

Jag, pappa och mamma har varit och ätit kinabuffé, och nu rullar jag fram. Jag skulle springa nu. Får se senare, magen är i vägen för tillfället.

För typ två månader sedan beställde jag en foundation från MaryKay. IDAG kom den, och trots den eviga väntan är jag supernöjd med resultatet.

Usch vad tjejigt detta blev.


Lugn morgon

Idag vaknade jag lite i åtta och var pigg som en lärka. En del av mig sa åt mig att gå upp, ta tag i mitt liv och börja dagen tidigt. En annan del av mig, den som vann, sa åt mig att det var för tidigt. Så jag somnade om av ren trots.

Nu har jag varit vaken i typ en timme. Ligger fortfarande i sängen. Läser lite bloggar, tittar lite facebook, läser lite aftonbladet och försöker få lite struktur på dagen.

Jag har hört att glassiären har öppnat. Man kanske skulle ta sig en sväng?

Äventyr

Vet ni vad jag gjort idag? Jag har tvättat bilen.

Vet ni vad det resulterade i? Jag låste in mig i garaget.

Vet ni hur jag fick lösa det? Jag fick ringa mamma, som trots att hon pratade med babysis i mobilen svarade på hemtelefonen.

Löste det sig? Hon fick inte upp dörren. Jag hatar den dörren.

Istället fick hon springa till morbror för att han skulle komma och hjälpa mig in i huset. Jag tackar gudarna för att jag hade mobilen med mig. Annars vetekatten hur länge jag hade blivit kvar.

Att hålla sig uppdaterad

Jag har länge funderat över hur det kommer sig att ni stackare som läser mitt dravel alltid ökar till antal och antal besök de dagarna jag skriver mycket, och hur statistiken för de dagarna där jag skriver ett eller inget inlägg alltid sjunker till botten. Jag menar, hur vet ni när jag skriver? Känner ni det på er?

Igår förklarade Nisse för mig att han prenumererar på min blogg. Att han därför vet när jag skriver och när han behöver titta. Vilka nymodigheter. Eller så är jag vansinnigt efter. Hugget som stucket.

Anyhoo, frågan är hur många ni egentligen är som har hittat denna funktionen? För jag hade aldrig hört talas om detta förr.

Idag är det..

Idag är det alldeles strålande väder, något jag tog tillvara på imorse när jag var ute och tog tag i mitt liv för åttonde gången i år (sprang).

Men sedan dess har jag varit inomhus. Ska läsa en bok till morgondagens föreläsningar och hade tvättstugan, så man blev lite instängd. Hanna ringde och frågande om en promenad innan, något jag hade kunnat döda för, men jag hinner inte. Jävla skola med nya regler.

Vet dock inte om jag kommer vara så superseriös med detta att vi måste läsa böcker inför varje föreläsning. kommer inte hinna, vilja eller orka ändå. Så vi får se.

Snart ska jag börja med maten. Köket är i stort sett tömt på mat så det enda vi kunde göra innan vi storhandlat (som vi ska göra ikväll) var aromatköttfärs med skruvmackaroner. Det ska egentligen vara bandspaghetti, men inte ens det hade vi. Så vi får väl se hur det smakar.

Nu ska jag återgå till läxboken. Blöh.

Ända sedan..

Ända sedan jag kom hem har jag haft en brinnande huvudvärk och varit orkeslöst rastlös. Alltså: Ingen ro att sitta still och VÄLDIGT uttråkad, men ingen ork att ta tag i saken eller göra något. Det kan vara världens sämsta kombination.

För att roa mig prövade jag Nisses tålamod ikväll igen, så vi har fightats lite. Hans axlar ömmar och min hand värker ännu mer, men mitt humör förbättrades och jag känner mig lugn. Det är som en drog.

Stackars lilla Nils, vilka grejer han får stå ut med egentligen. Fast han gillar det. Egentligen.

Sitter i..

Sitter i universitetsbiblioteket med kurrande mage och längtar efter mina skinkmackor som ligger i väskan. Redovisningen gick alla tiders, och fick dessutom tillbaka gamla uppgifter med fina betyg. Humöret vände faktiskt lite tack vare skolan (sch, det säger vi inte till någon).

Nu ska jag förhoppningsvis hem snart, lite utskrifter och bokuppkollning sen är vi på väg.

God Morgon

Idag är ingen bra dag. Jag håller på att få en vargel i ögat, jag har skitont i väster hand, har bläck över halva kroppen, skolan börjar igen idag, det är min tur att köra, vi kör tre timmar för en tvåtimmarslektion OCH det är redovisning. Jag är inte helt pepp idag.

Tröstade mig med att sno en av mina påskskinksmörgåsar jag egentligen skulle haft till lunch. Jag behövde den nu. Och min smootie. Äntligen fick jag mer smoothie.

Jag måste seriöst..

Jag måste seriöst sluta vara så vansinnigt ha-galen. Allt vill jag ha och i stora mängder. Oftast är inte ens det nog.

Som ikväll, vi gjorde smoothies och fick varsitt STORT glas. Jag drack upp mitt på två sekunder, ville genast ha mer och även ha till imorgon på morgonen. Givetvis fanns det inte så det räckte, så jag valde att spara. Därför sitter jag nu och hoppar i soffan eftersom mitt glupska ha-begär inte ger sig.

Det är irriterande.

Avundsjuk

Sitter och tittar på Top Model. Idag har de sina makeovers och jag är gruvligt avundsjuk.

Jag är trött på mitt hår och vet inte vad jag ska göra. Ge mig en makeover!

Egentligen..

Egentligen skulle jag ritat ikväll. Det hade jag inte ork till.

Därför tänkte jag påbörja min nyköpta bok "Packad - en tonårsalkis memoarer".
Det hade jag inte ro till.

Istället har jag spenderat kvällen med att sortera ut hälften av mina gamla böcker och lagt dem i en låda som sedan ska staplas undan tills jag hittat en lägenhet. Det utrymmet som blev över fick bli pärmplats. Dessutom hamnade en massa andra skönlitterära böcker där.

Detta resulterade i att jag hade massa plats över vid min bokhylla för kurslitteratur, som för övrigt svämmade över innan då de böckerna slogs om utrymmet med skönlitterärt. Nu när hela utrymmet är tillägnat kurslitteratur ställde jag ut alla böcker som jag tidigare staplat de andra så alla fick en ordentlig plats.

Men sen kom jag på att det är svårt att hitta just den boken man vill ha, så som böckerna är ordande nu (storleksmässigt). Vem vet hur hög en bok är innan man har den i handen?

Istället sorterade jag upp kurslitteraturen efter författarnas efternamn, som ett litet minibibliotek i mitt eget rum.

Usch, vilket söndagsnöje. Jag borde verkligen ta tag i mitt liv va?

Long time no see

Längesen nu.

I lördags hämtade jag Nils från stationen (han hade varit i Köpenhamn på Traceparty) och körde honom hem till mig där han fick sova till typ halv fyra. Under tiden tog mamma, pappa och jag bilen och åkte på en liten roadtrip. Åkte runt i en massa affärer och hade supermysigt. Jag åt en supergod planka på oxfilé i Karlshamn. När jag är där ska jag ha en sån!

Idag firade vi påsk hemma hos mig, åt återigen supergod mat och så letade Nils och jag efter påskägg. Jag hittade mitt OCH fick en bonus; New Moon-filmen.

Så ikväll tittade jag och pappa på den, nu har jag precis rensat runt i min garderob litegrann och ska precis börja skriva in nya schemat i almanackan. Kom på att nästa delkurs börjar på torsdag och jag är inte riktigt förberedd. Kanske dags att ta tag i det?

Kvällsnöje

Kvällen var vansinnigt slö, samtidigt som jag var fruktansvärt rastlös. Dålig kombination.

Roade mig med att rita insekter:Har en geting på gång, men det svarta pappret var slut.
Får se om jag ska fortsätta klippa och klistra på den, eller om jag tillslut väljer att färglägga med pennor som jag gjorde på flugan.

Efter en rastlös..

Efter en rastlös dag av småplock lite varstans för att hålla kroppen igång bestämde jag mig för att springa en runda. Glömde inhalera innan, vilket jag kom på efter en kilometers jogg då halsen tjöt. Var hade jag inhalatorn? Hemma. Fick jag luft? Som genom ett sugrör. Panik? Ja. Lätt att göra avslappningsövningar.

Allt löste sig, jag lyckades koppla av och få tillbaka andningen så pass att jag kom hem i ett stycke. Fortsatte med avslappningsövningar hemma och det hela löste sig fint. När jag väl hade inhalatorn i närheten var det bara ett tryck över bröstet kvar.

Dagens lärdom: För fågelkvitter utan fåglar; låt en otränad astmatiker springa utan inhalator.

Hint?

Nils tar fram sitt påskägg från jobbet.

Nils: Ta en godisbit!
Jag: Nejtack.
Nils: Mår du bra?!

Schh

Nisse: Jag ska dra noooo
Jag: Hit?
Nisse: Nej, till gymmet.
Jag: Bra, håll dig hemifrån så länge som möjligt.

(psst, jag bakar överraskningsbullar till Nils UTAN bakmaskin och armen är på väg att ramla av).

Fick världens..

Fick världens egokick igår på buggen och är fortfarande helpepp efter det.
Dessvärre är våra tio nybörjarlektioner slut nu, blev nästan en liten tår på det.
Dock har Nisse äntligen gått med på att ta fortsättningskursen så ledsamheten blev inte långvarig.

RSS 2.0